Täältä löydät kivet A-H

Täältä löydät kivet R-V 

Kivet (K-P)                                          

Karneoli (punaoranssi, oranssi, keltainen) Karneoli maadoittaa sinut nykyhetkeen. Se on yksi vanhimpia parantavia kiviä, jota on käytetty maailmassa. Perinteisesti sitä käytetään elvyttämään intohimoa, rakkautta ja halua, mutta karneolilla on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia. Karneolissa on värivariaatioita eli sen väri vaihtelee kellertävästä ja hennon punertavasta oranssista aina voimakkaaseen punaoranssiin sekä ruosteenruskeaan.

Chakrat: Kiven värin mukaan eli keltaisella voit hoitaa ja tasapainottaa solar plexusta sekä myös sakraalichakraa. Punaoranssit ja oranssit karneolit soveltuvat parhaiten sakraalichakran ja Root Chakran hoitamiseen; auttaa poistamaan tukoksia ja hoitaa traumoja. Sillä on energisoiva ja immuniteettiä ylläpitävä vaikutus. Terveysasioissa voit kokeilla sitä avuksi näihin:

  • hedelmällisyys ja seksuaalisuus. Terveysongelmat, jotka liittyvät kohtuun, emättimeen, kohdunkaulaan, munanjohtimiin ja munasarjoihin voidaan lievittää tai korjata karneolikivien energialla. Myös menkkakrampit ja PMS oireet. Tekee epäsäännöllisestä syklistä säännöllisen.

  • Verenkierto ja kaikki vereen liittyvä, verenpaine, sydämen syke, veren paksuus jne. kaikki liittyvät punaiseen karneoliin.

  • hoitaa alaselän ongelmia, reumatismia, niveltulehduksia, neuralgiaa ja masennusta.

Tunnepuolella kivi edistää positiivisia elämänvalintoja ja tuo motivaatiota. Auttaa luottamaan itseesi ja näkemyksiisi. Stimuloi luovuutta, antaa rohkeutta ja edistää positiivisia elämänvalintoja. Hyvä kivi, jos tahtoo päästä yli negatiivisista tunteen ja mielen olosuhteista. Rakkaudessa auttaa, jos etsii sitä tai tahtoo säilyttää sen elämässä. Jos tahtoo enemmän rehellisyyttä, enemmän rakkautta enemmän kiintymystä jne. tämä on se kivi. Voidaan käyttää pääsemään yli kaikenlaisesta hyväksikäytöstä. Pystyt päästämään irti tunnekuormasta, jota et enää tarvitse.

Työasioissa: Karneoli houkuttaa hyvää onnea, menestystä ja vaurautta. Pitämällä kiveä kehon lähellä se houkuttaa hyvää onnea. Hyvä naisille, jotka työskentelevät luovilla aloilla sekä niille, joilla on intohimo tanssiin, musiikkiin, taiteeseen tai draamaan. Sen sanotaan kirkastavan äänen. Auttaa myös arkkitehtejä, rakentajia tai rakennuskorjaajia luomaan upeita rakennuksia.

Jos olet harjaantunut tulkitsemaan kiven energioita, Karneoli kantaa mukanaan tarinoita ja tallenteita planeetastamme.

Historiassa: Karneoli oli arvostettu kivi vanhaan aikaan, sitä arvostettiin samaan tapaan kuin jalokiviä. Monesti eliittiryhmä käytti karneolia ja karneoli yhdistettiin tämän vuoksi ihmisiin, jotka olivat hierarkian huipulla rahan ja auktoriteetin suhteen. Karneolia käytettiin myös hautakivenä eli ihminen haudattiin karneolin kanssa. Karneolia on löydetty mm. egpytin muumioiden haudoista. Muinaiset soturit pitivät karneolia kaulan ympärillä tuomaan rohkeutta ja fyysistä voimaa voittaa vihollisensa. Egyptissä mestariarkkitehdit käyttivät tätä kiveä. Antiikin aikana sitä käytettiin auttamaan ujoja puhujia ulosannissa ja tuomassa rohkeutta. Keskiajalla alkemistit käyttivät kiveä keitoksissaan, jotta muut kivet aktivoituisivat sen energiasta. Ylipapin ensimmäinen kivi rintakilvessä oli karneoli. Karneoli merkitsi marttyyrien verta. Kiven uskottiin estävän sairautta ja kulkutauteja. Muinaiset egyptiläiset kutsuivat karneolia "laskevaksi auringoksi". Oranssin sävyiset kivet miellettiin äitijumalattaren Isiksen hedelmälliseen kuukautisvereen ja vastaanottavaiseen/ passiiviseen naisenergiaan. Punaoranssin tai punaruskean sävyiset kivet ajateltiin olevan aktiivista maskuliinista energiaa. 

Keltainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisellä puolella. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi. 

Keltaista Jasperia pidettiin suojelun ja tarkkanäköisyyden talismaanina, jota papit, shamaanit ja opastajat käyttivät suojelemiseen niin fyysisillä kuin henkisillä matkoilla. Se antoi sisäistä voimaa ja mielen selkeyttä. Keltaisen Jasperin hidas ja vakauttava energia tekee siitä nykypäivänä yhtä arvokkaan. Sillä on syvä yhteys maahan ja se on hieno apu maadoitukseen ja oivallukseen henkisessä työssä, mielenmatkoissa tai syvissä meditaatioissa. Voitkin käyttää kiveä henkiseen suojeluun ja avustamaan henkisissä harjoituksissa, shamaanimatkoilla ja syvämeditaatioissa.

Keltainen Jasper stimuloi Solar Plexus Chakraa ja vahvistaa itseluottamusta sekä rohkeutta. Tuo lisää energiaa ja innostusta elämään ja ihmissuhteisiin. Sen energiat ovat erityisen tehokkaita paljastamaan petolliset ihmiset ja kääntämään kateuden ja ilkeyden pois. Käytä kiveä, jos alituisesti ajattelet ja olet huolestunut siitä, mitä muut sinusta sanovat tai ajattelevat. Keltainen jasper auttaa myös poistamaan hämmennystä, jos on syömisneurooseja julkisella paikalla. 

Kivettynyt puu => Kivettynyt puu on muutosta luova fossiili, joka auttaa sinua avautumaan maan energialle ja muuttamaan sen toiminnaksi. Tämä kristalli auttaa edistymään, koska se poistaa mielen sisälle juuttuneet "kivettyneet" ideat.

Kun elämä tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä kaikkine vaatimuksineen, niin kivettynyt puu lohduttaa ja maadoittaa. Se parantaa sinua maayhteyden kautta ja on suositeltava käyttää erityisesti stressaavassa bisnes- tai kouluympäristössä.

Kansanperimässä uskotaan, että keijut tulivat auringosta maahan elämään puiden keskellä. Kun heidän kotipuunsa tulivat elämän päähän, he kaivoivat itsensä maahan ja kivettyivät maaperässä, josta puuta kasvoivat. Näitä kiviä kunnioitettiin, koska niiden uskottiin sisältävän sen puun tiedon, josta ne ovat muodostuneet. Ihmiset ajattelivat, että näillä kivillä oli maagisia ominaisuuksia. Tätä kiveä voit käyttää yhteyden luomisessa äitimaahan, keijuihin ja muihin luonnonhenkiin.

Jos käytät kiveä kolmannen silmän päällä, se auttaa sinua pääsemään yhteyteen solujen ja asioiden kanssa, jotka ovat DNA:ssasi. Meditoidessa tämän kiven kanssa se voi auttaa sinua vierailemaan korkeamman henkisen tiedon alueella, joka sisältää kaiken tämän maan päällä tapahtuneen tiedon. Tämä "alue" tunnetaan Akaashisina tiedostoina ja voit käyttää kiveä meditoidessasi, jotta se auttaa sinua vierailemaan siellä esim. saadaksesi tietoa menneistä elämistäsi.

Fyysisesti: Erityisen hyödyllisiä auttamaan ikään liittyvissä terveysongelmissa. Lisäävät elinvoimaa, auttavat lonkan ja selän ongelmia (vahvistaa ihmisen selkärankaa). Kivettyneen puun tiedetään helpottavan esimerkiksi reumaa ja niveltulehdusta. Sanotaan olevan yleisesti hyödyllinen luustolle, iholle ja hiuksille.

Geologisesti: Kivettynyt puu muodostuu, kun vanha puu korvautuu ja kovettuu jollakin mineraalilla, yleensä se on kalsedoni tai kvartsi. Sitä löydetään useista eri paikoista ympäri maailmaa. USA:ssa on jopa kokonainen metsä, joka kivettynyt.

Kuukivi (valkoinen, harmaa, persikka) => Onnellisuus, hyvä onni, hoiva, äitiys, epäitsekkyys, humanitäärisyys, rakkaus, toivo, henkiset näyt, helppo synnytys, turvallinen matkustus, uudet alut, vauraus, vanha viisaus. Kuukiveä löytyy valkoisena, harmaana, vaalehkon sinisenä, vihreänä ja keltaisena/ruskeana (persikan värinen). 

Valkoinen kuukivi sisältää uuden kuun energian voiman ja stimuloi psyykkistä näkökykyä, visioita ja unityöskentelyä. Se voimistaa tunteita aktivoimalla naisten kundalini-energiaa ja miesten emotionaalista tasapainoa. Hyvä tuki lapsille, jotka kärsivät unettomuudesta tai näkevät painajaisia.

Harmaan kuukiven sanotaan olevan hyödyllinen selvänäkijälle ja shamaanille kun siirrytään näkymättömille alueille. Kutsutaan "uuden kuun kiveksi", jossa on uuden kuun mysteerit ja voimat ja joissa kaikki asiat ovat mahdollisia.

Persikka tai keltainen kuukivi on yhteydessä sydämeen ja sydänchakraan. Se stimuloi mieltä, rauhoittaa huolestumista sekä ahdistusta; tuo esiin ihmisen parhaat puolet. Sen rakastava energia edistää jumalallisuutta kaikissa tilanteissa ja on emotionaalinen tuki intuitiivisille tai herkille lapsille.

Terveys: ruoansulatus ja lisääntymiselimet. edistää ravintoaineiden imeytymistä kehossa, sekä eliminoi myrkkyjä ja nesteen kertymistä. Hyvä kivi naisten asioissa: PMS-oireet, hedelmöitys, raskauden aika, synnytys ja rintaruokinta. Hyvä myös menopaussissa eli kaikissa naisen vaiheissa. Sanotaan, että Divine Femine työskentelee tämän kiven kautta ja auttaa naisia joka elämän vaiheissa.

Kuukivivettä on käytetty unettomuudessa ja kiven sanotaan estävän unissakävelyä. Yhteydessä käpyrauhaseen ja tasapainottaa hormonaalista systeemiä. Shokkitiloissa hyvä ja rauhoittaa hyperaktiivisia lapsia.

Mystinen kivi ja kehittää selvänäköä ja intuitiota. Kehittää unennäköä ja unien kautta tuleviin työkaluihin itsetuntemuksessa. Selkounia erityisesti täydenkuun aikana. Auttaa virittäytymään oppaisiin ja kuuntelemaan heidän neuvoja mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Tyynnyttää tunteita, tuo passiivista feminiinistä energiaa. Jos mies tahtoo olla yhteydessä omaan feminiiniseen puoleensa, voi käyttää tätä kiveä. Hyvä erityisen macho tyyppisille miehille tai korostuneen aggressiivisille naisille. Hyvä kivi puhdistamaan chakroja.

Yhteys pyhään feminiinisyyteen, jumalattariin, myyttisiin kuujumalattariin kuten muinaiskreikan Hecateen. Kuukivi on ollut roomalaisten tietoisuudessa melkein 2000 vuotta sitten ja vielä sitäkin aikaisemmin Idässä. Intiassa se on aina ollut pyhä kivi, joilla on erityinen merkitys rakastavaisille. uskottiin että jos kivi laitetaan täydenkuun aikana heidän suuhun, he pystyisivät näkemään yhteisen tulevaisuutensa. Kiveä käytetään perinteisenä lahjana häissä, se luo harmoniaa avioliittoon. Euroopassa kiven sanotaan sovittelevan erossa olevia rakastavaisia sekä parantavan unettomuutta.

Oranssi kalsiitti => Oranssi kalsiitti on väriltään enemmän kellertävä. Kalsiitti = luonnon inkarnoitumisen symboli, ideaali kumppani manifestoiduille elementaaleille, luo välittömästi siteen luontoon ja sen maailmaan.

Eri värisiä kalsiitteja voi käyttää chakrojen mukaan eli oranssi sopii hyvin sakraalichakraan sekä myös solar plexukseen. Oranssi kalsiitti tuo uutta tietoisuutta ja arvostusta luovalla ilmaisulle; muistuttaa sinua omien kykyjesi vastaanottamisesta. Oranssi kalsiitti on kuin kesäinen auringonpaiste, joka auttaa aktivoimaan positiivisuutta sekä antaa sisäistä näkemystä miten toimia kun hyviä mahdollisuuksia tulee eteen. Monesti tarvitaan rohkeutta tavoitella uusia mahdollisuuksia, kun ne ilmestyvät ja tämä kivi auttaa sinua siinä.

Tämä kivi on voimakas energian lisää ja puhdistaja, auttaa pääsemään irti kaikesta mitä on nykyisessä fyysisessä kehossa ja valokehossa. Jos joku menneisyyden tapahtuma vainoaa sinua, tämä auttaa parantamaan nämä henkiset haavat. Jos tarvitset energiaboostausta, tunnet olotilan alavireiseksi, olet epävarma, sinulla on illuusioita, voit pitää tätä kiveä käsissä ja antaa sen muuttaa energian toiseksi. Kalsiittipalan voi laittaa tyynyn alle pitämään painajaiset ja yön kauhut poissa.

Terveys: boostaa elämänvoimaa, seksuaalienergiaa, itseparannusta, hyvä apu nivelille. poistaa viruksia ja eliminoi myrkkyjä kehosta. auttaa väsymykseen, vatsaan liittyviin sairauksiin.

Työssä kivi inspiroi kasvattamaan bisneksiä. bisness ja raha flow lisääntyvät. Se lisää omaa energiaasi niin että pystyt saavuttamaan tavoitteet.

Rakkaus: poistaa emotionaalisia pelkoja ja antaa rohkeutta olla onnellinen rakkaudessa.

Kalsiitin nimi tulee kreikan sanasa "chalix" joka tarkoittaa limeä. Oranssia kalsiittia löytyy runsaasti ja monista paikoista maailmassa. Sitä muokataan paljon ja se on yksi helpoimpia kiviä tehdä koruksi tai joksikin muuksi jalokivi koristeeksi. Kun se leikataan, kiillotetaan, rumpuhiotaan yms. niin siitä saa todella elegantin ja kauniin korun tai esineen.

Picture Jasper (maisemajasper tai kuviojasper) => Tämä on erittäin maadoittava ja harmonisoiva kivi, jolla on vahva yhteys maahan. Maisema (tai kuvio) jasper parantaa luovuuttasi ja visualisointitaitojasi. Tämä kivi stimuloi juurichakraa ja tuo kehoon vakauttavaa henkistä energiaa. Kanna kiveä mukanasi, jos tahdot inspiroitua luovuudesta, saada itseluottamusta ja hyvää onnea. Kotona tämä on hyvä kivi lievittämään geopaattista stressiä ja eri lähteiden säteilyä (tietokone, tv, wifi jne). Maisema japser on kaunis ruskeansävyinen jasperin muoto ja sitä voidaan kuvata parhaiten sen pinnalla olevista jännistä maisemakuvioista, jotka ovat luonnostaan muodostuneet ajan myötä. Kiven ainutlaatuiset värit johtuvat sen korkeasta rautapitoisuudesta sekä mineraaleista ja muista epäpuhtauksista, jotka ovat kivessä mukana.

Kauniit kuviot, jotka näet näissä kivissa sanotaan olevan kuvia menneisyydestä, jonka äiti maa tahtoo ihmisten näkevän. Sanotaan, että ne puhuvat parhaiten ihmisille, joilla on syvä yhteys maan energioihin. Kiven kuvat voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin aikaisempia pelkojasi.

Prasioliitti => Prasioliitti on voimakas kivi, kun tekee sisäistä healing työtä, erityisesti sydämen asioissa, anteeksiantamisessa, vapauttamisessa jne. Prasioliitti tukee paranemista kaikilla tasoilla, sekä fyysisesti että henkisesti. Hyvä apu niille, joilla on vaikeaa ilmaista tunteita. Muistuttaa, että olemme osa jumalallista, ehdottomasti rakastavaa lähdettä. Auttaa buustaamaan itsetuntoa ja itsensä arvostamista. Tämä kivi yhdistää korkeammasta lähteestä tulevan energian maadoittavaan maan energiaan.

Prasioliitti kutsutaan myös Vermariniiksi, vihreäksi ametistiksi tai viherretyksi ametistiksi. Nykyään luonnon prasioliittia on vaikea löytää, joten melkein kaikki markkinoilla olevat ovat luotu lämpökäsittelemällä ametisti. 

Punainen Jade => Punainen Jade on "chi" -kivi, joka tuo soturin energiaa ja stimuloi elämänvoimaa. Se on yksilöllisen voiman ja tahdon talismaani, joka poistaa pelon, huolen ja epäilyn, jotka pitävät sinua paikoillaan. Se on fyysisen elinvoiman, voiman ja intohimon kivi. Punainen jade ei ole paras meditaatiokivi, koska se stimuloi aktiivista energiaa. Punainen Jade on erinomainen niille, jotka opiskelevat taistelulajeja tai harjoittelevat urheilullista esiintymistä. Se torjuu epäröintiä ja poistaa kilpailupelkoa sekä kehottaa rohkeisiin toimiin haasteiden ilmetessä.  Punainen Jade on Jadeiitin muoto ja se on yksi kahdesta selvästi erilaisesta mineraalista, joilla on kummallakin Jade-nimi. Nefriitti on kalsium-magnesiumsilikaatti, jolla on sileä pintalakka ja vahamainen kiilto, yleensä sitä löytyy valkoisena, keskivaaleasta aina syvään oliivinvihreään, ruskeana ja mustana. Jadeiitti ton natriumalumiinisilikaatti, kova ja kiiltävä, harvinaisempi kuin nefriitti. 

Punainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisesti. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi.  Punainen Jasper (jaspis): tunnetaan ns. kestävyyden kivenä, joka stimuloi chi:tä, elämän voimaa, tuo fyysistä kestävyyttä ja energiaa sekä keskittymistä ja päättäväisyyttä. Se on soturien talismaani sekä oikeudenmukaisuuden, elämän ja suojelun voimistaja. Punainen Jasper aktivoi juurichakran ja stimuloi kundaliinienergian nousua alhaalta ylöspäin. Se puhdistaa ja vahvistaa auraa. Kivi on myös intohimon kivi, hyödyllinen palauttamaan ja uudistamaan seksuaalista halukkuutta sekä manifestoimaan luovia ideoita. Hyvä kivi käyttää unien kutsumiseen tai maan energioiden työskentelyyn. Jasper auttaa saamaan syvemmän yhteyden maan henkiin ja suojelijoihin. Sen energia rauhoittaa mieltä ja maadoittaa sinua. 

Punainen Tiikerinsilmä => Punaisella tiikerinsilmällä (lohikäärmeensilmä, häränsilmä) on kyky parantaa mm. näitä asioita: eheys, käytännöllisyys, tahdonvoima, itsensä hoitaminen ja motivaatio. Seksuaalienergian lisääminen ja naisen luonnolliset rytmit. Anemia ja muut vereen liittyvät terveysasiat. Kanna kiveä taskussasi kun haluat lisätä elinvoimaa ja intohimoasi jokaisessa työskentelemässäsi projektissa. 

Historiassa: Tiikerinsilmä on yksi muinaisista talismaaneista, mystinen ja voimakas, kunnioitettu ja pelätty - "kaiken näkevä kaiken tietävä silmä", jonka ajatuksena oli antaa käyttäjälle kyky tarkkailla kaikkea, jopa suljettujen ovien kautta. Egyptiläiset valitsivat sen jumaluutta esittävien patsaiden silmiksi, ilmaisemaan jumalallista näkökykyä. He myös uskoivat sen tarjoavan suojelua auringon ja maan jumalilta; Ra:lta, joka oli auringonjumala ja Gebiltä, joka oli maan jumala. Tiikerinsilmällä on yhteys maagiseen tiikeriin, itäisen mytologian petojen kuninkaaseen ja sen uskottiin edustavan rohkeutta, lahjomattomuutta sekä voiman oikeaa käyttöä. Rooman sotilaat kantoivat sitä torjumaan aseilta ja olemaan rohkeita taistelussa. Sitä on koko historian aikana pidetty hyvinvoinnin ja onnen kivenä, joka suojaa kantajansa resursseja ja heijastaa muiden pahat tai uhkaava aikeet pois. 

Pyriitti =>  Pyriitti on vahva kivi edistämään positiivista ajattelua ja manifestointia. Se tunnetaan myös nimellä "Fool's Gold" koska se näyttää kimpaleelta kultaa. Uusimmat tutkimukset ovat löytäneet joistakin pyriiteistä myös aitoja kultahippusia. Kivi on saanut nimensä kreikankielisestä sanasta "pyro" joka tarkoittaa tulta. Nimi valittiin kivelle siksi, koska jos lyöt kahta kiveä yhteen, niin niistä tulee kipinöitä. Amerikan alkuperäisväestö käytti pyriittiä meditaatiossa ja työkaluna seremonioissa. Pyriitti omasi parantavia voimia ja sen ajateltiin pitävän todellista taikuutta sisällään. Pyriittiä on arvostettu myös sen kyvystä suojella eli se muodostaa kilven kantajansa ympärille kaikelta negatiiviselta energialta sekä myös ympäristön saasteilta.

Pyriitillä energiat resonoivat suoraan solar plexus chakran kanssa, joka aktivoi henkilökohtaista voimaa. Työskentele pyriitin kanssa, jos tahdot saavuttaa tavoitteet elämässä. Meditoi kiven kanssa ja anna sen auttaa sinua manifestoimaan toivomiasi asioita. Asiat kannattaa sanoa ääneen tai kirjoittaa paperille.