Täältä löydät kivet A-H

Täältä löydät kivet R-V 

Kivet (K-P)                                          

Karneoli (punaoranssi, oranssi, keltainen) Karneoli maadoittaa sinut nykyhetkeen. Se on yksi vanhimpia parantavia kiviä, jota on käytetty maailmassa. Perinteisesti sitä käytetään elvyttämään intohimoa, rakkautta ja halua, mutta karneolilla on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia. Karneolissa on värivariaatioita eli sen väri vaihtelee kellertävästä ja hennon punertavasta oranssista aina voimakkaaseen punaoranssiin sekä ruosteenruskeaan.

Chakrat: Kiven värin mukaan eli keltaisella voit hoitaa ja tasapainottaa solar plexusta sekä myös sakraalichakraa. Punaoranssit ja oranssit karneolit soveltuvat parhaiten sakraalichakran ja Root Chakran hoitamiseen; auttaa poistamaan tukoksia ja hoitaa traumoja. Sillä on energisoiva ja immuniteettiä ylläpitävä vaikutus. Terveysasioissa voit kokeilla sitä avuksi näihin:

  • hedelmällisyys ja seksuaalisuus. Terveysongelmat, jotka liittyvät kohtuun, emättimeen, kohdunkaulaan, munanjohtimiin ja munasarjoihin voidaan lievittää tai korjata karneolikivien energialla. Myös menkkakrampit ja PMS oireet. Tekee epäsäännöllisestä syklistä säännöllisen.

  • Verenkierto ja kaikki vereen liittyvä, verenpaine, sydämen syke, veren paksuus jne. kaikki liittyvät punaiseen karneoliin.

  • hoitaa alaselän ongelmia, reumatismia, niveltulehduksia, neuralgiaa ja masennusta.

Tunnepuolella kivi edistää positiivisia elämänvalintoja ja tuo motivaatiota. Auttaa luottamaan itseesi ja näkemyksiisi. Stimuloi luovuutta, antaa rohkeutta ja edistää positiivisia elämänvalintoja. Hyvä kivi, jos tahtoo päästä yli negatiivisista tunteen ja mielen olosuhteista. Rakkaudessa auttaa, jos etsii sitä tai tahtoo säilyttää sen elämässä. Jos tahtoo enemmän rehellisyyttä, enemmän rakkautta enemmän kiintymystä jne. tämä on se kivi. Voidaan käyttää pääsemään yli kaikenlaisesta hyväksikäytöstä. Pystyt päästämään irti tunnekuormasta, jota et enää tarvitse.

Työasioissa: Karneoli houkuttaa hyvää onnea, menestystä ja vaurautta. Pitämällä kiveä kehon lähellä se houkuttaa hyvää onnea. Hyvä naisille, jotka työskentelevät luovilla aloilla sekä niille, joilla on intohimo tanssiin, musiikkiin, taiteeseen tai draamaan. Sen sanotaan kirkastavan äänen. Auttaa myös arkkitehtejä, rakentajia tai rakennuskorjaajia luomaan upeita rakennuksia.

Jos olet harjaantunut tulkitsemaan kiven energioita, Karneoli kantaa mukanaan tarinoita ja tallenteita planeetastamme.

Historiassa: Karneoli oli arvostettu kivi vanhaan aikaan, sitä arvostettiin samaan tapaan kuin jalokiviä. Monesti eliittiryhmä käytti karneolia ja karneoli yhdistettiin tämän vuoksi ihmisiin, jotka olivat hierarkian huipulla rahan ja auktoriteetin suhteen. Karneolia käytettiin myös hautakivenä eli ihminen haudattiin karneolin kanssa. Karneolia on löydetty mm. egpytin muumioiden haudoista. Muinaiset soturit pitivät karneolia kaulan ympärillä tuomaan rohkeutta ja fyysistä voimaa voittaa vihollisensa. Egyptissä mestariarkkitehdit käyttivät tätä kiveä. Antiikin aikana sitä käytettiin auttamaan ujoja puhujia ulosannissa ja tuomassa rohkeutta. Keskiajalla alkemistit käyttivät kiveä keitoksissaan, jotta muut kivet aktivoituisivat sen energiasta. Ylipapin ensimmäinen kivi rintakilvessä oli karneoli. Karneoli merkitsi marttyyrien verta. Kiven uskottiin estävän sairautta ja kulkutauteja. Muinaiset egyptiläiset kutsuivat karneolia "laskevaksi auringoksi". Oranssin sävyiset kivet miellettiin äitijumalattaren Isiksen hedelmälliseen kuukautisvereen ja vastaanottavaiseen/ passiiviseen naisenergiaan. Punaoranssin tai punaruskean sävyiset kivet ajateltiin olevan aktiivista maskuliinista energiaa. 

Keltainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisellä puolella. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi. 

Keltaista Jasperia pidettiin suojelun ja tarkkanäköisyyden talismaanina, jota papit, shamaanit ja opastajat käyttivät suojelemiseen niin fyysisillä kuin henkisillä matkoilla. Se antoi sisäistä voimaa ja mielen selkeyttä. Keltaisen Jasperin hidas ja vakauttava energia tekee siitä nykypäivänä yhtä arvokkaan. Sillä on syvä yhteys maahan ja se on hieno apu maadoitukseen ja oivallukseen henkisessä työssä, mielenmatkoissa tai syvissä meditaatioissa. Voitkin käyttää kiveä henkiseen suojeluun ja avustamaan henkisissä harjoituksissa, shamaanimatkoilla ja syvämeditaatioissa.

Keltainen Jasper stimuloi Solar Plexus Chakraa ja vahvistaa itseluottamusta sekä rohkeutta. Tuo lisää energiaa ja innostusta elämään ja ihmissuhteisiin. Sen energiat ovat erityisen tehokkaita paljastamaan petolliset ihmiset ja kääntämään kateuden ja ilkeyden pois. Käytä kiveä, jos alituisesti ajattelet ja olet huolestunut siitä, mitä muut sinusta sanovat tai ajattelevat. Keltainen jasper auttaa myös poistamaan hämmennystä, jos on syömisneurooseja julkisella paikalla. 

Kivettynyt puu => Kivettynyt puu on muutosta luova fossiili, joka auttaa sinua avautumaan maan energialle ja muuttamaan sen toiminnaksi. Tämä kristalli auttaa edistymään, koska se poistaa mielen sisälle juuttuneet "kivettyneet" ideat.

Kun elämä tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä kaikkine vaatimuksineen, niin kivettynyt puu lohduttaa ja maadoittaa. Se parantaa sinua maayhteyden kautta ja on suositeltava käyttää erityisesti stressaavassa bisnes- tai kouluympäristössä.

Kansanperimässä uskotaan, että keijut tulivat auringosta maahan elämään puiden keskellä. Kun heidän kotipuunsa tulivat elämän päähän, he kaivoivat itsensä maahan ja kivettyivät maaperässä, josta puuta kasvoivat. Näitä kiviä kunnioitettiin, koska niiden uskottiin sisältävän sen puun tiedon, josta ne ovat muodostuneet. Ihmiset ajattelivat, että näillä kivillä oli maagisia ominaisuuksia. Tätä kiveä voit käyttää yhteyden luomisessa äitimaahan, keijuihin ja muihin luonnonhenkiin.

Jos käytät kiveä kolmannen silmän päällä, se auttaa sinua pääsemään yhteyteen solujen ja asioiden kanssa, jotka ovat DNA:ssasi. Meditoidessa tämän kiven kanssa se voi auttaa sinua vierailemaan korkeamman henkisen tiedon alueella, joka sisältää kaiken tämän maan päällä tapahtuneen tiedon. Tämä "alue" tunnetaan Akaashisina tiedostoina ja voit käyttää kiveä meditoidessasi, jotta se auttaa sinua vierailemaan siellä esim. saadaksesi tietoa menneistä elämistäsi.

Fyysisesti: Erityisen hyödyllisiä auttamaan ikään liittyvissä terveysongelmissa. Lisäävät elinvoimaa, auttavat lonkan ja selän ongelmia (vahvistaa ihmisen selkärankaa). Kivettyneen puun tiedetään helpottavan esimerkiksi reumaa ja niveltulehdusta. Sanotaan olevan yleisesti hyödyllinen luustolle, iholle ja hiuksille.

Geologisesti: Kivettynyt puu muodostuu, kun vanha puu korvautuu ja kovettuu jollakin mineraalilla, yleensä se on kalsedoni tai kvartsi. Sitä löydetään useista eri paikoista ympäri maailmaa. USA:ssa on jopa kokonainen metsä, joka kivettynyt.

Krysokolla => Krysokolla tunteiden parantamiseen ja selkeään ilmaisuun. Krysokolla aktivoi kurkkuchakraa yhdistäen sinut sisäiseen viisauteen ja auttaa sinua löytämään äänesi tässä maailmassa. Se on myös hyödyllinen kivi tunnekehon parantamiseen ja sielun polun määrittämiseen. Krysokolla tukee vuorovaikutustasi muiden kanssa antamalla sinulle rohkeutta viestiä tarpeistasi viisaasti ja rehellisesti. Krysokolla on jumalattaren kivi, yhteys jumalalliseen feminiinisyyteen tai pyhään feminiinisyyteen. Silti se edustaa myös feminiinisen ja maskuliinisen energian pyhää liittoa ja kompromissin, neuvottelun ja sovinnon kauneutta. Kleopatra käytti tätä kiveä diplomaattisena talismaanina. Ennen vierailua hän lähetti valtionpäämiehille lahjaksi krysokollan. Hän uskoi, että se auttoi avaamaan ovia hyville neuvotteluille ja viisautta viestintään. Krysokolla kasvaa yleensä yhdessä malakiitin, savukvartsin ja shattuckitin kanssa, jotka ovat kokoelma intensiivisiä parantavia kiviä. Meditoi tämän kiven kanssa tai pidä sitä lähellä avataksesi kurkkuchakraasi, kommunikoidaksesi helpommin, seurataksesi vapauttasi ja parantuaksesi.

Kuukivi (valkoinen, musta/harmaa, persikka) => Onnellisuus, hyvä onni, hoiva, äitiys, epäitsekkyys, humanitäärisyys, rakkaus, toivo, henkiset näyt, helppo synnytys, turvallinen matkustus, uudet alut, vauraus, vanha viisaus. Kuukiveä löytyy valkoisena, harmaana/mustana, vaalehkon sinisenä, vihreänä ja keltaisena/ruskeana (persikan värinen) .

Terveys: ruoansulatus ja lisääntymiselimet. edistää ravintoaineiden imeytymistä kehossa, sekä eliminoi myrkkyjä ja nesteen kertymistä. Hyvä kivi naisten asioissa: PMS-oireet, hedelmöitys, raskauden aika, synnytys ja rintaruokinta. Hyvä myös menopaussissa eli kaikissa naisen vaiheissa. Sanotaan, että Divine Femine työskentelee tämän kiven kautta ja auttaa naisia joka elämän vaiheissa.

Kuukivivettä on käytetty unettomuudessa ja kiven sanotaan estävän unissakävelyä. Yhteydessä käpyrauhaseen ja tasapainottaa hormonaalista systeemiä. Shokkitiloissa hyvä ja rauhoittaa hyperaktiivisia lapsia.

Mystinen kivi ja kehittää selvänäköä ja intuitiota. Kehittää unennäköä ja unien kautta tuleviin työkaluihin itsetuntemuksessa. Selkounia erityisesti täydenkuun aikana. Auttaa virittäytymään oppaisiin ja kuuntelemaan heidän neuvoja mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Tyynnyttää tunteita, tuo passiivista feminiinistä energiaa. Jos mies tahtoo olla yhteydessä omaan feminiiniseen puoleensa, voi käyttää tätä kiveä. Hyvä erityisen macho tyyppisille miehille tai korostuneen aggressiivisille naisille. Hyvä kivi puhdistamaan chakroja.

Yhteys pyhään feminiinisyyteen, jumalattariin, myyttisiin kuujumalattariin kuten muinaiskreikan Hecateen. Kuukivi on ollut roomalaisten tietoisuudessa melkein 2000 vuotta sitten ja vielä sitäkin aikaisemmin Idässä. Intiassa se on aina ollut pyhä kivi, joilla on erityinen merkitys rakastavaisille. uskottiin että jos kivi laitetaan täydenkuun aikana heidän suuhun, he pystyisivät näkemään yhteisen tulevaisuutensa. Kiveä käytetään perinteisenä lahjana häissä, se luo harmoniaa avioliittoon. Euroopassa kiven sanotaan sovittelevan erossa olevia rakastavaisia sekä parantavan unettomuutta.

Valkoinen kuukivi  stimuloi psyykkistä näkökykyä, visioita ja unityöskentelyä. Se voimistaa tunteita aktivoimalla naisten kundalini-energiaa ja miesten emotionaalista tasapainoa. Hyvä tuki lapsille, jotka kärsivät unettomuudesta tai näkevät painajaisia.

Harmaan tai mustan kuukiven sanotaan olevan hyödyllinen selvänäkijälle ja shamaanille kun siirrytään näkymättömille alueille.  Musta kuukivi mm. uudenkuun taikuuteen, maadoitukseen ja suojelemaan. Mustalla kuukivellä on kaikki valkoisen tai sateenkaaren kuukiven ominaisuudet, tummempi sävy, syvempi värähtely sekä lisätty maadoitus ja suoja, mikä tekee siitä uskomattoman tehokkaan rituaali- ja seremoniatyöhön. Uusikuu on kasvuvaiheen ja koko kuunkierron alku. Tämä on tehokkain aika käynnistää uusia ideoita, projekteja ja kaikenlaisia uusia alkuja. Pimeä kuu on täynnä mahdollisuuksia - sinun ei tarvitse tietää, miten asiat etenevät, sinun on vain ryhdyttävä toimiin saadaksesi sen alkuun. Musta kuukivi on uuden kuun mahdollisuuksien kristalli, se lisää luovuutta, auttaa visioinnissa pimeän aikaan ja on täydellinen työkalu aloituksiin ja unelmien toteuttamiseen. Työskentele tämän kiven kanssa erityisesti uuden kuun aikaan tai milloin tahansa haluat kokea sen energian ja suojeluksen. Mustalla kuukivellä on lempeämpi maadoittava energia kuin muilla mustilla kivillä, kuten turmaliinilla tai onyxilla. Kun kutsut kuun taikaa tilaan, yhdistyt jumalalliseen feminiiniseen energiaan ja kutsut samalla esiin paranemista, myötätuntoa ja intuitiota. Aseta mustaa kuukiveä alttarille, työpöydällesi tai yöpöydällesi tai kanna mukana.

Persikka tai keltainen kuukivi on yhteydessä sydämeen ja sydänchakraan. Se stimuloi mieltä, rauhoittaa huolestumista sekä ahdistusta; tuo esiin ihmisen parhaat puolet. Sen rakastava energia edistää jumalallisuutta kaikissa tilanteissa ja on emotionaalinen tuki intuitiivisille tai herkille lapsille. 

Labradoriitti => Labradoriitti on voimakas kivi ja täydellinen liittolainen, kun tarvitset uuden alun. Labradoriitti on hyvä mihin tahansa tilaisuuteen tai vuodenaikaan, mutta se loistaa todella, kun on kyse uusista aluista, tietoisuudesta, visioinnista ja sydämesi toiveiden toteuttamisesta. Labradoriitti tuo toivoa, mahdollisuutta ja mielikuvitusta. Se sytyttää sisäisen tulesi kuin pimeydestä säteilevät välähdykset kiven pinnassa. Työskentele tämän kiven kanssa, kun lähdet uuteen projektiin tai seikkailuun tai milloin tahansa tarvitset energiatason nollausta. Labradoriitti aktivoi kolmannen silmän chakran, avaa aistit, parantaa näkökykyä ja mahdollistaa maailman näkemisen täydellisesti sellaisena kuin se ympärilläsi on. Labradoriitti terävöittää keskittymistäsi, ja kuten Erakko taroteissa, se auttaa valaisemaan polkusi näkemään tien haasteiden läpi. Työskentele kiven kanssa erityisesti uuden kuun aikaan eli kun asetat aikomuksia ja uusia asioita liikkeelle. Tai voit meditoida sen kanssa toteuttaaksesi syvimmät toiveesi. Aseta se alttarillesi tai mihin tahansa pyhään tilaan, jotta voit avata sydämesi ja mielen universuminihmeille.

Latsuriitti => Latsuriitti avaa kolmatta silmää ja kurkkuchakraa, joten se yhdistää sinut sisimmän totuutesi kanssa ja auttaa ilmaisemaan sitä selkeämmin, helpommin ja rehellisemmin. Latsuriitti lisää psyykkistä herkkyyttä ja auttaa sinua kanavoimaan jumalallista viisautta sekä itsellesi että ympärilläsi oleville. Se tarjoaa rauhaa, lisää itsetuntoa ja edistää positiivisuutta ja emotionaalista tasapainoa. Se hälventää pelkoa, epäilystä ja jännitystä ja auttaa sinua näkemään asioita eri näkökulmista - jotta säilytät selkeän näkemyksen todellisuudesta. Aseta alttarille tai pidä sitä meditaatiossa. Virittäydy sen parantavaan energiaan ja tunne kuinka se rauhoittaa ja keskittää mieltä, avaa kanavia sisimmän viisauden lähteille. Geologinen info: Latsuriitti on melko harvinainen silikaattimineraali, jota esiintyy yleensä kiteisissä kalkkikivissä metamorfoosin tuloksena. Latsuriitti on sinistä, ja se muodostaa suurimman osan lapis latsulin rakenteesta. Koska myös lapis latsulia kutsutaan latsuriitiksi, niin tämä sekoitetaan helposti siihen. Lapis latsuli on sekoitus latsuriittia, hieman kalsiittia, pyrokseenia ja muita silikaatteja; siinä on myös pieniä pyriittihiukkasia.

Maasälpä => Maasälpien valtavan monimuotoisuuden vuoksi ne yhdistetään usein elämän muutosten kanssa kamppailemiseen ja ovat sellaisenaan hyödyllisiä niille, joilla on vaikeuksia selviytyä. Usein pessimistiset voivat kantaa/käyttää maasälpäpalaa ja nähdä asiat positiivisemmassa valossa. Maasälpä lisää itsetuntoa, joka auttaa sitä, että kykenemme saavuttamaan tavoitteemme. Maasälpä on myös kivi, joka voi auttaa sinua kehittämään psyykkistä tietoisuutta ja intuitiota. Voit avautua korkeampien olentojen ohjaukselle. Se parantaa viestintää henkimaailman kanssa ja auttaa sinua toteuttamaan ne käytännössä oikeaan aikaan.

Geologinen info: Maasälpä (feldspar) on nimi, joka on annettu ryhmälle silikaattikiteitä, joihin kuuluvat muun muassa Kuukivi, Sateenkaari Kuukivi, Labradoriitti, Aurinkokivi, Albiitti, Amazoniitti ja Ortoklaasi. Useimmat maasälvät ovat läpikuultavia tai puoliksi läpinäkymättömiä, ja niiden värit vaihtelevat harmaasta vaaleanpunaiseen, valkoisesta keltaiseen. Johan Gottschalk Wallerius nimesi mineraalin maasälväksi vuonna 1747. Joidenkin varhaisten näytteiden löydöissä löydettiin nimi maasälpä saksankielisestä sanasta "feldt", joka tarkoittaa "peltoa" ja "spar", geologinen termi ei-metallisille mineraaleille, joilla on lasimainen kiilto.

Oranssi kalsiitti => Oranssi kalsiitti on väriltään enemmän kellertävä. Kalsiitti = luonnon inkarnoitumisen symboli, ideaali kumppani manifestoiduille elementaaleille, luo välittömästi siteen luontoon ja sen maailmaan.

Eri värisiä kalsiitteja voi käyttää chakrojen mukaan eli oranssi sopii hyvin sakraalichakraan sekä myös solar plexukseen. Oranssi kalsiitti tuo uutta tietoisuutta ja arvostusta luovalla ilmaisulle; muistuttaa sinua omien kykyjesi vastaanottamisesta. Oranssi kalsiitti on kuin kesäinen auringonpaiste, joka auttaa aktivoimaan positiivisuutta sekä antaa sisäistä näkemystä miten toimia kun hyviä mahdollisuuksia tulee eteen. Monesti tarvitaan rohkeutta tavoitella uusia mahdollisuuksia, kun ne ilmestyvät ja tämä kivi auttaa sinua siinä.

Tämä kivi on voimakas energian lisää ja puhdistaja, auttaa pääsemään irti kaikesta mitä on nykyisessä fyysisessä kehossa ja valokehossa. Jos joku menneisyyden tapahtuma vainoaa sinua, tämä auttaa parantamaan nämä henkiset haavat. Jos tarvitset energiaboostausta, tunnet olotilan alavireiseksi, olet epävarma, sinulla on illuusioita, voit pitää tätä kiveä käsissä ja antaa sen muuttaa energian toiseksi. Kalsiittipalan voi laittaa tyynyn alle pitämään painajaiset ja yön kauhut poissa.

Terveys: boostaa elämänvoimaa, seksuaalienergiaa, itseparannusta, hyvä apu nivelille. poistaa viruksia ja eliminoi myrkkyjä kehosta. auttaa väsymykseen, vatsaan liittyviin sairauksiin.

Työssä kivi inspiroi kasvattamaan bisneksiä. bisness ja raha flow lisääntyvät. Se lisää omaa energiaasi niin että pystyt saavuttamaan tavoitteet.

Rakkaus: poistaa emotionaalisia pelkoja ja antaa rohkeutta olla onnellinen rakkaudessa.

Kalsiitin nimi tulee kreikan sanasa "chalix" joka tarkoittaa limeä. Oranssia kalsiittia löytyy runsaasti ja monista paikoista maailmassa. Sitä muokataan paljon ja se on yksi helpoimpia kiviä tehdä koruksi tai joksikin muuksi jalokivi koristeeksi. Kun se leikataan, kiillotetaan, rumpuhiotaan yms. niin siitä saa todella elegantin ja kauniin korun tai esineen.

Picture Jasper (maisemajasper tai kuviojasper) => Tämä on erittäin maadoittava ja harmonisoiva kivi, jolla on vahva yhteys maahan. Maisema (tai kuvio) jasper parantaa luovuuttasi ja visualisointitaitojasi. Tämä kivi stimuloi juurichakraa ja tuo kehoon vakauttavaa henkistä energiaa. Kanna kiveä mukanasi, jos tahdot inspiroitua luovuudesta, saada itseluottamusta ja hyvää onnea. Kotona tämä on hyvä kivi lievittämään geopaattista stressiä ja eri lähteiden säteilyä (tietokone, tv, wifi jne). Maisema japser on kaunis ruskeansävyinen jasperin muoto ja sitä voidaan kuvata parhaiten sen pinnalla olevista jännistä maisemakuvioista, jotka ovat luonnostaan muodostuneet ajan myötä. Kiven ainutlaatuiset värit johtuvat sen korkeasta rautapitoisuudesta sekä mineraaleista ja muista epäpuhtauksista, jotka ovat kivessä mukana.

Kauniit kuviot, jotka näet näissä kivissa sanotaan olevan kuvia menneisyydestä, jonka äiti maa tahtoo ihmisten näkevän. Sanotaan, että ne puhuvat parhaiten ihmisille, joilla on syvä yhteys maan energioihin. Kiven kuvat voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin aikaisempia pelkojasi.

Prasioliitti => Prasioliitti on voimakas kivi, kun tekee sisäistä healing työtä, erityisesti sydämen asioissa, anteeksiantamisessa, vapauttamisessa jne. Prasioliitti tukee paranemista kaikilla tasoilla, sekä fyysisesti että henkisesti. Hyvä apu niille, joilla on vaikeaa ilmaista tunteita. Muistuttaa, että olemme osa jumalallista, ehdottomasti rakastavaa lähdettä. Auttaa buustaamaan itsetuntoa ja itsensä arvostamista. Tämä kivi yhdistää korkeammasta lähteestä tulevan energian maadoittavaan maan energiaan.

Prasioliitti kutsutaan myös Vermariniiksi, vihreäksi ametistiksi tai viherretyksi ametistiksi. Nykyään luonnon prasioliittia on vaikea löytää, joten melkein kaikki markkinoilla olevat ovat luotu lämpökäsittelemällä ametisti. 

Punainen Jade => Punainen Jade on "chi" -kivi, joka tuo soturin energiaa ja stimuloi elämänvoimaa. Se on yksilöllisen voiman ja tahdon talismaani, joka poistaa pelon, huolen ja epäilyn, jotka pitävät sinua paikoillaan. Se on fyysisen elinvoiman, voiman ja intohimon kivi. Punainen jade ei ole paras meditaatiokivi, koska se stimuloi aktiivista energiaa. Punainen Jade on erinomainen niille, jotka opiskelevat taistelulajeja tai harjoittelevat urheilullista esiintymistä. Se torjuu epäröintiä ja poistaa kilpailupelkoa sekä kehottaa rohkeisiin toimiin haasteiden ilmetessä.  Punainen Jade on Jadeiitin muoto ja se on yksi kahdesta selvästi erilaisesta mineraalista, joilla on kummallakin Jade-nimi. Nefriitti on kalsium-magnesiumsilikaatti, jolla on sileä pintalakka ja vahamainen kiilto, yleensä sitä löytyy valkoisena, keskivaaleasta aina syvään oliivinvihreään, ruskeana ja mustana. Jadeiitti ton natriumalumiinisilikaatti, kova ja kiiltävä, harvinaisempi kuin nefriitti. 

Punainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisesti. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi.  Punainen Jasper (jaspis): tunnetaan ns. kestävyyden kivenä, joka stimuloi chi:tä, elämän voimaa, tuo fyysistä kestävyyttä ja energiaa sekä keskittymistä ja päättäväisyyttä. Se on soturien talismaani sekä oikeudenmukaisuuden, elämän ja suojelun voimistaja. Punainen Jasper aktivoi juurichakran ja stimuloi kundaliinienergian nousua alhaalta ylöspäin. Se puhdistaa ja vahvistaa auraa. Kivi on myös intohimon kivi, hyödyllinen palauttamaan ja uudistamaan seksuaalista halukkuutta sekä manifestoimaan luovia ideoita. Hyvä kivi käyttää unien kutsumiseen tai maan energioiden työskentelyyn. Jasper auttaa saamaan syvemmän yhteyden maan henkiin ja suojelijoihin. Sen energia rauhoittaa mieltä ja maadoittaa sinua. 

Punainen Opaali => Opaalit tunnetaan siitä, että ne heijastavat erilaisia pastellivärejä. Punainen opaali on uniikki siinä, että se heijastaa lämpimiä värejä, jotka ovat sekoitus punaista ja kultaa (punaruskeaa). Meksikosta tulevaa punaista opaalia kutsutaan myös tuliopaaliksi.  Kaupassani olevat punaiset opaalit tulevat Madagaskarilta ja en ole kuullut että niitä kutsuttaisiin tuliopaaleiksi, mutta voin olla myös väärässä. Punaisella opaalilla on monia erilaisia ​​positiivisia merkityksiä ja ominaisuuksia niille, jotka käyttävät sitä. Sen merkittävin ja suosituin merkitys on kuitenkin sydämen ilo. Ikuinen onnen ja viehättävyyden liekki; rakkaus ja intohimo elämän eri asioita kohtaan kuten harrastukset, ura, muut ihmiset. Se on sisälläsi palava intohimo. Punainen opaali edustaa myös menestystä ja onnea. Sanotaan, että voit houkutella lisää asiakkaita sijoittamalla sen yritykseesi. Punainen opaali on hyvä jos kärsii energiavajauksesta, sillä se sisältää paljon energiaa sisällään. Itse kun olen pitänyt punaista opaalia käsissä, tuntuu kuin koko kämmen on hetken päästä tulessa. Punainen opaali uudistaa tosi hyvin menetettyä energiaa ja intohimoa. Sen ajatellaan pitävän intohimon liekki ja unelmat elossa. Punainen opaali on hyvä toimittajille, taiteilijoille ja median kanssa työskenteleville. Niille, jotka tarvitsevat erityistä toivoa ja inspiraatiota elämässä esim. jos on hiljattain eronnut (parisuhteesta tai työstä).

Punainen Tiikerinsilmä => Punaisella tiikerinsilmällä (lohikäärmeensilmä, häränsilmä) on kyky parantaa mm. näitä asioita: eheys, käytännöllisyys, tahdonvoima, itsensä hoitaminen ja motivaatio. Seksuaalienergian lisääminen ja naisen luonnolliset rytmit. Anemia ja muut vereen liittyvät terveysasiat. Kanna kiveä taskussasi kun haluat lisätä elinvoimaa ja intohimoasi jokaisessa työskentelemässäsi projektissa. 

Historiassa: Tiikerinsilmä on yksi muinaisista talismaaneista, mystinen ja voimakas, kunnioitettu ja pelätty - "kaiken näkevä kaiken tietävä silmä", jonka ajatuksena oli antaa käyttäjälle kyky tarkkailla kaikkea, jopa suljettujen ovien kautta. Egyptiläiset valitsivat sen jumaluutta esittävien patsaiden silmiksi, ilmaisemaan jumalallista näkökykyä. He myös uskoivat sen tarjoavan suojelua auringon ja maan jumalilta; Ra:lta, joka oli auringonjumala ja Gebiltä, joka oli maan jumala. Tiikerinsilmällä on yhteys maagiseen tiikeriin, itäisen mytologian petojen kuninkaaseen ja sen uskottiin edustavan rohkeutta, lahjomattomuutta sekä voiman oikeaa käyttöä. Rooman sotilaat kantoivat sitä torjumaan aseilta ja olemaan rohkeita taistelussa. Sitä on koko historian aikana pidetty hyvinvoinnin ja onnen kivenä, joka suojaa kantajansa resursseja ja heijastaa muiden pahat tai uhkaava aikeet pois. 

Pyriitti =>  Pyriitti on vahva kivi edistämään positiivista ajattelua ja manifestointia. Se tunnetaan myös nimellä "Fool's Gold" koska se näyttää kimpaleelta kultaa. Uusimmat tutkimukset ovat löytäneet joistakin pyriiteistä myös aitoja kultahippusia. Kivi on saanut nimensä kreikankielisestä sanasta "pyro" joka tarkoittaa tulta. Nimi valittiin kivelle siksi, koska jos lyöt kahta kiveä yhteen, niin niistä tulee kipinöitä. Amerikan alkuperäisväestö käytti pyriittiä meditaatiossa ja työkaluna seremonioissa. Pyriitti omasi parantavia voimia ja sen ajateltiin pitävän todellista taikuutta sisällään. Pyriittiä on arvostettu myös sen kyvystä suojella eli se muodostaa kilven kantajansa ympärille kaikelta negatiiviselta energialta sekä myös ympäristön saasteilta. Pyriitillä energiat resonoivat suoraan solar plexus chakran kanssa, joka aktivoi henkilökohtaista voimaa. Työskentele pyriitin kanssa, jos tahdot saavuttaa tavoitteet elämässä. Meditoi kiven kanssa ja anna sen auttaa sinua manifestoimaan toivomiasi asioita. Asiat kannattaa sanoa ääneen tai kirjoittaa paperille.