Täältä löydät kivet A-H
Täältä löydät kivet K-P

Kivet R-V

Rhodoniitti => Sydämen avaaja ja anteeksianto. Rhodoniitti on myötätuntoinen ja rakastava kivi, joka sopii erinomaisesti tunteiden tasapainottamiseen. Se edistää rentoutumista ja tuo hyvinvoinnin tunnetta. Kiven avulla voi puhdistaa ja stimuloida sydän chakraa ja se on hyödyllinen "ensiapu", koska se auttaa parantamaan emotionaalista sokkia ja paniikkia sekä estää traumatisoitumista. Rhodoniitti on sisäisen kasvun kivi ja auttaa itsensä rakastamisessa. Se sopii erinomaisesti menneisyyden haavojen ja arpien parantamiseen. Se voi tosin tuoda tuskallisia tai ahdistavia tunteita, kuten suuttumusta tai kaunaa pintaan ja puhdistettavaksi. Se lievittää stressiä ja auttaa selviytymään sydänsurusta ja menetyksistä. Jos on parisuhteessa ja siinä on jotakin kamppailua tai koettaa löytää rakkauden toiseen uudestaan, niin tämä on hyvä kivi auttamaan tässä asiassa. Se auttaa näkemään valon rakkauden varjossa/pimeässä puolessa, auttaa näkemään partnerin uudessa valossa. Auttaa harmonian ja rauhan luomisessa puolisoiden välille. Tehokas kivi päästämään irti vanhoista malleista ja kivusta. 

Rubiini-kyaniitti =>  Rubiini on intohimon, voiman ja rakkauden jalokivi. Se stimuloi pääasiassa sydänchakraa ja auttaa parantamaan emotionaalisia sekä fyysisiä ongelmia sydämessä. Sanotaan, että se auttaa parantamaan myös menneiden traumojen aiheuttaman sydämen särkymisen ja surun. Rubiinilla on kyky houkuttaa rakkautta ja herättää jo uudelleen olemassa oleva takaisin liekkeihin, mikä lisää intohimoa. Jos sinulta puuttuu motivaatioita, tuo rubiini elämääsi auttamaan sinua löytämään intohimon ja jännityksen tuleviin tavoitteisiin. Rubiini antaa myös itsevarmuutta. Rubiini on jalokivistä se ainut värillinen jalokivi, joka voi hyvässä tapauksessa olla arvokkaampi kuin timantti. Sininen Kyaniitti on hyvä kivi tasapainoon, se resonoi kurkkuchakran kanssa ja tuo sinut yhteyteen korkeamman totuuden kanssa. Pystyt ilmaisemaan itseäsi helpommin ja kommunikoimaan avoimemmin. Sininen Kyaniitti vahvistaa intuitiota ja viisautta sekä avaa kehon psyykkisiä kanavia. Helpoin tapa päästä yhteyteen sinisen kyaniitin energian kanssa on sijoittaa pala sängyn viereen tai suoraan kolmannen silmän päälle ennen nukkumaanmenoa. Kun fyysinen keho nukahtaa, mieli aloittaa oman lentomatkansa.

Miten käyttää tätä kiveä? Rubiini-Kyaniitti on erinomainen kivi voimistamaan manifestointia. Se auttaa unien kutsumisessa ja unityöskentelyssä ongelmien ratkaisemiseksi. Sydämenmallinen Rubiini-kyaniitti on erinomainen käyttää rakkauden manifestointikivenä. Itse ajattelen että se auttaa kommunikoimaan rakkauden kieltä paremmin, joko itseluottamusta ilmaista rakkautta jollekin tai kykyä avoimempaan kommunikointiin jo olemassa olevan rakkaan kanssa. Voit pitää kiveä kädessäsi ja meditoida sen kanssa, niin se kanavoi sinulle viisautta, lisää intuitiota, hoitaa chakrojasi ja tuo enemmän rakkautta elämään. 

Rubelliitti => Rubelliitti eli punainen turmaliini. Energialtaan punainen turmaliini on lähellä vaaleanpunaista, mutta eroaa väriltään siinä, että punainen turmaliini on tummempaa. Rubelliitti on oivallinen kivi parantamaan sydämen traumoja ja houkuttamaan rakkautta. Se resonoi sekä juurichakran että sydänchakran kanssa, auttaa sinua juurtumaan äitimaan syliin. Mitä enemmän sydämesi on auki, sitä helpompi sinun on manifestoida mitä tahdot. Työskentele tämän kiven kanssa kun tahdot selkeyttää polkua, että rakkaus löytää sinut. Rubelliitti houkuttelee rakkautta ja auttaa puhdistamaan karmiset rakkaussiteet ja velat. Se vahvistaa sydäntäsi ja yhdistää sinut Äiti Maan rakkauteen ja sydämeen, toimien siltana, joka auttaa sinua hyödyntämään tätä energiaa paranemiseen. Rubelliitti parantaa tunnehaavoja. Se auttaa sinua löytämään uudelleen intohimoasi ja elinvoimaasi ja lisäämään elämänvoiman virtausta. Rubelliitti stimuloi rohkeutta ja innostaa sinua suojelemaan ja pysymään sitoutuneina siihen, mitä todella rakastat. Pidä Rubeliittia meditaation aikana ja tunne, että kaikki traumat ja haavat aiemmista suhteista sulavat pois. Aseta se rakkausalttarille, yöpöydälle tai mihin tahansa muuhun paikkaan luovassa tilassasi, joka voi vastaanottaa sen tuomaa parantavaa energiaa. 

Ruusukvartsi => Ruusukvartsi on universaalin rakkauden ja harmonian kivi. Voit käyttää sitä parantamaan emotionaalisia haavoja, puhdistamaan ja avaamaan sydäntäsi. Ota ruusukvartsi vasempaan käteesi ja anna sen hienovaraisen energian virrata suoraan sydämeesi. Tai voit laittaa vasemman käden ja kiven suoraan sydämen päälle. Kun sydänchakra voi hyvin ja on tasapainossa, niin alemmat chakrat tuntevat myös olonsa turvalliseksi ja ylemmillä chakroilla on jälleen mahdollisuus herätä eloon. Voit taas helpommin rakastaa ja arvostaa kaikkea hyvää ja kaunista ympärilläsi ja itsessäsi 

Sammalakaatti => Sammalakaatti on tasapainottava kivi, joka yhdistää vahvasti luontoon. Kiven värähtely tuo voimaa ja vahvuutta, auttaa vähentämään pelkoja sekä stressiä ja auttaa houkuttamaan luonnonhenkiä. Se rohkaisee luonnon elementaaleja tulemaan lähemmäksi kotiasi auttamaan sinua, ne antavat sinulle informaatiota mitä sinun tulisi tehdä seuraavaksi. Voit myös huomata että asumisympäristöstä tulee paljon miellyttävämpi, kun luonnonhenget ovat lähellä. Entisaikaan maanviljelijät käyttivät/kantoivat tätä kiveä, jotta saivat paremman sadon. Jos teet mitä tahansa puutarhanhoitoa tai viljelet kasveja, yrttejä ym. on sammalakaatti loistava seuralainen ja tuo runsaamman sadon.

Meditaation tai energiatyöskentelyn jälkeen tämä kivi on hyvä maadoittaja, se auttaa purkamaan liiallisen energian root chakran kautta maachakraan ja äitimaahan. Jos meditoit kiven kanssa tai pidät kiveä kolmannen silmän päällä, se avaa ja kehittää erityisiä psyykkisiä kykyjä sekä elvyttää luovuutta. Fyysisellä puolella sammalakaatti on myös synnyttäjien kivi, se auttaa lievittämään kipuja ja tuo hyvän synnytyksen.  

Savukvartsi => Tämä kivi tunnetaan sen kyvystä auttaa sinut eteenpäin vaikeasta tai kipeästä kokemuksesta. Se opastaa sinua korkeampiin olemuksen tiloihin, jolloin sinun on helpompaa päästää irti menneestä. Tummemman värinsä takia tämän kvartsin parantavat ominaisuudet soveltuvat hyvin negatiivisen tai ei-toivotun energian poistamiseen. Kivi puhdistaa sinun energiakenttää ja imee itseensä energiat; oli kyse sitten stressistä, ahdistuksesta, pelosta, surusta tai muista negatiivisista värähtelyistä. Yksi legenda kertoo että savukvartsi oli aikaisemmin kirkas, mutta se keräsi itseensä kaikki myrkyt ympäriltä ja henkilöistä puhdistaen näin ympäristöä, joten se muuttui harmaaksi. Tämä on kivi, joka kannattaa olla mukana, jos menee kemoterapiaan tai käy läpi muita fyysisiä hoitoja, joissa kehoon kertyy myrkkyjä. Se auttaa parantamaan joitakin vahingoittavia asioita näissä hoidoissa sekä myös auttaa hyötymään niiden vaikutuksista mitä on tarve.

Kun työskentelet savukvartsin kanssa, voit kuvitella kuinka ympärilläsi oleva alempi värähtelyenergia palaa liekkeinä ja kivi puhdistaa kaikki jäämät, joita niistä jää. Oma energiakenttä puhdistuu ja kirkastuu, oma valo alkaa jälleen loistaa. Tämä kivi tukee energiaasi ja vakauttaa sitä (maadoittaa) koska se on yhteydessä juurichakraan. Kun kivi tasapainottaa tätä energiakeskusta tulee tunne vakaudesta ja turvallisuudesta. Kodin ovella voi pitää savukvartsia, kuten pointteria, palloa tai pyramidia, jotta ne eliminoivat vieraiden tuomat negatiiviset värähtelyt kotiin. 

Seleniitti => Valoenergiaa kotiin, seleniitti on korkeasti värähtelevä kivi. Monien tulkitsijoiden käyttämä kivi, koska tuo yhteyttä korkeampiin tasoihin ja kirkastaa mieltä. Kristallisoitunut jumalallinen valo, eteerisellä valkoisella seleniitillä on tila valon ja materian välissä. Erinomainen kivi korjaamaan ja energisoimaan auraa. Sillä on syvä sisäinen rauha ja meditatiivinen olemus. Se vie sinua kohtia puhdasta valoa ja luo suojelevan kentän alueen ympärille. Ei anna ulkopuolisten vaikutusten tulla läpi. Iso pala seleniittiä kotona luo rauhallisen ilmapiirin. 

Seleniitti on hyvä kivi, joka herättää tai voimistaa telepaattisia kykyä. Tätä kiveä voidaan käyttää henkioppaiden kanssa työskentelyyn ja heiltä viestien saamiseen. Jos koet mentaalista sekavuutta, voit asettaa seleniitin pään päälle ja asiat alkavat heti tuntua selkeämmiltä. Tämä kivi auttaa mielen joustavuudessa ja päätöksenteossa. Se voimistaa vaistojasi sekä auttaa tasapainottamaan arvaamattomia tunteita (kontrolloi mm. voimakkaita tunteita).

PS: huomioitahan että seleniitti on herkkä vedelle eli jos puhdistat sen vedessä tai upotat veteen, sen kaunis kiilto himmenee.

Serpentiini => Tällä kivellä on useita nimiä eli oliivi jade tai uusi jade jne. Kivi on serpentiini ja saanut nimensä käärmeen nahkaa muistuttavasta pinnasta. Toisissa kivissä kuviot näkyvät selkeämmin, toiset ovat tasaisempia. Serpentiini on äitimaan kivi, siinä on sen unohdettu maaginen historia ja mahtava tulevaisuus. Kivi antaa meille mahdollisuuden saada syvällisempi käsitys maapallon monista ulottuvuuksista. Se kantaa sisällään planeettojemme tulevaisuuden evoluution ja kaukaisen menneisyyden jäljet. Serpentiini auttaa sinua oppimaan enemmän keijujen maailmasta, luonnonhengistä sekä myös kasvien ja eläinten valtakunnasta. Serpentiiini stimuloi kundaliinienergiaa ja kun tämä energia herää se auttaa meitä pääsemään syvemmin käsiksi psyykkisiin ja henkisiin asioihin. Kun meditoit kiven kanssa tai kannat sitä lähelläsi, se auttaa pääsemään käsiksi näihin intensiivisin energioihin ja avaa sinua todelliselle henkiselle luonteellesi.

Shiva Lingam => Shiva Lingam on pyhä kivi, joka on nimetty lord Shivan mukaan. Se symboloi Hindujumalien Shivan ja Kalin liittoa ja se on yhdistänyt maskuliiniset ja feminiiniset energiat vuosituhansien ajan. Jokainen Lingam sisältää pyhiä merkkisymboleja Shivan otsasta. Sanskriitinkielinen nimi "lingam" tarkoittaa erityisesti fallosta ja yleisesti sukupuolta. Lingam tarkoittaa luovaa maskuliinista energiaa kun taas merkit kivessä tarkoittavat feminiinistä energiaa, viisautta ja intuitiivisuutta. Tämä sukupuolten välinen liitto merkitsee täydellistä tasapainoa ja harmoniaa.

Muinaisen tiedon mukaan näiden pyhien kivien sanotaan energisoivan sydänchakraa ja kapasiteettia rakastaa. Kun kiveä pitää se tuo rauhan ja hyvänolon tunteen henkilölle tai jo sen asettaa alttarille, se tuo rauhaa ja harmoniaa kotiin. Näiden kivien sanotaan sisältävän korkeita värähtelyjä, joilla voit puhdistaa pyhiä paikkoja tai kotisi. Perinne sanoo, että nämä kivet voivat lisätä miehistä seksuaalienergiaa ja voimaa kuvittelemattomilla tavoilla, joten niitä tulee käyttää vastuullisesti. Tämän vuoksi tunnetaan myös hedelmällisyyden kivenä.

Näitä kiviä löytyy ainoastaan Narmada joesta korkealta Mandhatan vuorilta, joka on yksi seitsemästä pyhästä pyhiinvaellus-paikasta Intiassa. Kivet kerätään yhtenä pyhänä päivänä kerran vuodessa ja parhaimmat niistä kiillotetaan perinteiseen lingamin muotoon. Lingam kivi on krypto-kristallikiveä ja jokainen on uniikki kpl.

Sininen Obsidiaani => Aito sininen obsidiaani on volkaanista lasia ja sitä löytyy jonkin verran tietyistä maista maailmalla. Monesti rumpuhiotut kivet ovat "man made" obsidiaania, mutta se ei vähennä kivien kauneutta tai niiden ominaisuuksia. Sininen obsidiaani stimuloi kurkkuchakraa, kommunikaatiota, auttaa astraalimatkoilla ja tarot tulkinnoissa. Auttaa pitämään negatiivisuutta poissa ja hyvin suojeleva kivi kun matkustat. Tätä kiveä ei voi käyttää pahaan ja se luo suojan herkkien/psyykkisten ihmisten ympärille. 

Sininen Opaali => Jos tahdot ilmaista sisäistä totuuttasi selkeästi ja helposti. Sininen opaali on kommunikaation, luovuuden ja aidon ilmaisun kivi. Se puhdistaa ja selkeyttää kurkkuchakran - totuuden keskusta, jonka kautta jaat viisautesi maailman kanssa. Sininen opaali tukee muutosta ja rauhallista kommunikaatiota. Opaali on yleensä voiman ja jumalallisen inspiraation kivi. Se ilmentää jumalien tahtoa ja auttaa sinua muodostamaan yhteyden menneiden elämien muistoihin ja viisauteen. Sinisessä muodossaan opaali avaa kurkkuchakran, joka sijaitsee fyysisessä kurkussasi ja pitää sisällään totuutesi ja sen, kuinka ilmaiset sen. Tämä energiakeskus liittyy ääneesi ja siihen, kuinka jaat viisauttai maailman kanssa. Kun kurkkuchakrasi on tasapainossa, puhut totuuttasi selkeästi ja vakuuttavasti.

Sitriini => Keltaiset kristallit luovat valoa, optimismia, lämpöä ja selkeyttä ympärilleen. Sitriini erityisesti on ilon ja onnellisuuden kivi, joka valaisee niitä asioita elämässäsi, jotka tarvitsevat tätä valon energiaa juuri nyt. Sitriini on yhteydessä Solar Plexukseen, joten se on hyvä apu auttamaan sellaisissa tilanteissa, joissa tarvitset vahvuutta olla oma valoisa itsesi. Se antaa mielen selkeyttä, itseluottamusta ja tahdonvoimaa. Sitriini auttaa päästämään irti kaikenlaisista negatiivista energioista, olivat ne sitten omia ajatusmalleja tai ympäristöstä aiheutuvia paineita. Sitriinillä on kyky puhdistaa ja vaikuttaa auraan, joten sitä voi käyttää myös meditaatioissa ja henkisissä harjoituksissa. Auttaa ymmärtämään psyykkistä informaatiota, jota vastaanotat. Se poistaa ei-toivottuja energioita, avaa tietä henkiselle ja psyykkiselle kasvulle. Sitriiniä voi käyttää myös unityöskentelyssä, kun tahdot kutsua erityisiä unia ja muistaa niitä. Johdattaa sinua turvallisesti astraalimatkoilla.

Jos sinulla on pelkoja että et ole tarpeeksi hyvä tai et ole ansainnut rakkautta tai pelkäät jääväsi yksin, niin sitriini auttaa selviämään näistä peloista. Rakkaudessa toimii voimakkaana rakkauden ja onnellisuuden houkuttajana. Puhdistaa, energisoi ja lämmittää auraa. Sitriini voimistaa myös sensuaalisuutta ja seksuaalisuutta, joten se on positiivinen kivi käyttää tässä tarkoituksessa. Sitriini on kuin aurinko, joka valaisee ja luo onnellisuutta ympärilleen. Voidaan käyttää kristallikylvyissä eli voit kylpeä sitriinien kanssa houkuttaaksesi iloa elämään ja onnea ura-asioihin. Se imee puoleensa, muuttaa ja poistaa siihen tulevat negatiiviset energiat. Siksi se on myös hyvä kivi käyttää jos sinua kohti tulee psyykkisiä hyökkäyksiä.

Terveyspuolella voit kokeilla kiveä seuraaviin asioihin: vatsakivut, vuoteenkastelu, masentuneisuus, diabetes, syntymä, suru, kasvukivut. Lämmittää kehoa. Voidaan käyttää laihdutuksen apuna ja energian lisäämisessä harjoittelun aikana. Kontrolloin allergioita ja syömishäiriöitä.

Työ ja raha: Tunnetaan menestyksen kivenä ja kauppiaan kivenä, koska se manifestoi menestystä ja vaurautta bisneksissä. Hyvä kaikenlaisissa vaurausrituaaleissa. Sitriini sanoo: on aika kommunikoida ideasi ja tarpeesi selkeästi, erityisesti työasioissa. kokeile uusia aktiviteettia ja vieraile uusissa paikoissa. Ota aikaa mille tahansa luoville asioille. Sitriini yhdessä vihreän aventuriinin kanssa lisää vaurauden vastaanottamissa. Säilytä niitä lompakossa, taskussa, possupankin vieressä tai missä tahansa joka muistuttaa rahan virtauksesta ja hyvästä onnesta

Tiikerinsilmä => Tämä on voimakas kivi, joka auttaa harmonian ja tasapainon saavuttamisessa sekä auttaa sinua vapauttamaan pelkoja ja ahdistusta. Solar Plexus chakran värähtely on oma tahto ja voima ja tiikerinsilmän energia auttaa sinua näissä asioissa. Tiikerinsilmä stimuloi toimintaan ja auttaa sinua tekemään päätökset tarkkanäköisesti ja ymmärtäen ilman että tunteet varjostavat päätöksentekoa. Perinteisesti tiikerinsilmää kannettiin amulettini kirouksia ja pahantahtoisia ajatuksia vastaan. Se voi torjua ei toivotut ja negatiiviset energiat. Kivi antaa sinulle rohkeutta, itseluottamusta ja mielen lujuutta. Työskentele tämän kiven kanssa kun tahdot saavuttaa tavoitteesi. Jos sinulla on taipumusta itsekriittisyyteen tai kärsit itseluottamuksen puutteesta, tiikerinsilmä auttaa sinua => se tuo sinulle luottamusta, valoa ja optimismia, jotka helpottavat näihin tunteisiin. Voimakas kivi auttamaan selviytymään perusasioista ja auttaa menemään läpi vaikeiden aikojen. Elvyttää hyvää onnea ja vaurautta.

Fyysisesti: Voi auttaa parantamaan silmiä, kurkkua ja korjaamaan rikkimenneitä luita. Hyvä kivi myös ruoansulatuselimille, helpottaa kipuja ja pehmentää yliaktiivista hermojärjestelmää sekä adrenaliinirauhasia. Henkisesti: antaa mielenvoimaa, jotta pystyt keskittyä ja edistää mielen selkeyttä. Tämä voi auttaa ratkaisemaan ongelmia objektiivisesti ja selkeästi ilman tunteiden sekamelskaa. Jos olet maanläheinen ihminen voit huomata, että tämä kivi auttaa sinua erilaisissa psyykkisissä lahjoissa myös. Tasapainottaa kaikkia alimpia chakroja. 

Verikivi (bloodstone, heliotrooppi) => Tästä kivestä on erilaisia variaatioita eli monet Intiasta tulevat kivet ovat tummanvihreitä, joissa on "veripilkkuja" ja kiinasta tulevat kivet ovat enemmän tummanharmaita, joissa on juovia ja punaisia jälkiä. Verikivi on jasperin variaatio, jossa punaiset pisteet aiheuttaa hematiitti (rautaoksidi).

Verikivi on erittäin suojeleva kivi ja se on erityisen hyödyllinen tapauksissa, jos sinua uhataan. Olipa kyse fyysisestä väkivallasta, kiristyksestä tai vain jostain negatiivisesta henkilöstä työpaikallasi, joka uhkaa tehdä elämästäsi vaikeaa, voit verikiven avulla luoda psyykkisen esteen itsesi ja uhan välille. Yhdessä toisten kivien kanssa voimistat tämän kiven vaikutuksia esim. ametistin kanssa pystyt luomaan koko kehoa kattavan suojauksen. Verikivi sopii myös koulukiusatuille lapsille eli kiven voi ommella esim. takin sisään tai kantaa sitä jotenkin muuten mukana suojelemassa. Se tuo voimaa ja auttaa käsittelemään emotionaalisia traumoja.

Kaikki haavat yleensä paranevat ajan kanssa sekä verikiven avulla. On olemassa vanha sanonta: "viimeiseksi tehty virhe on paras opettaja elämässä". Jos kaikki asiat elämässä näyttää menevät väärin, voit meditoida kiven kanssa ja sanoa itsellesi että "otan vastaan kaikki haasteet ja voitan ne". Voit pitää kiveä kädessäsi tai katsoa sitä samalla kun toistat affirmaatioita mielessäsi tai ääneen. Tällä kivellä on myös fyysisesti kipua helpottavia ominaisuuksia eli sen voi laittaa siihen kehon kohtaan, jossa tuntuu kipua. Se myös helpottaa verenkiertoa ja sitä voi käyttää jos on tiedossa joku kestävyyttä vaativa urheilusuoritus.

Vihreä Aventuriini => Jalokivimaailmassa aventuriinia sanotaan yhdeksi onnekkaimmaksi kiveksi, joka kutsuu onnea ja vaurautta omistajansa elämään. Aventuriini on erinomainen kivi ehkäisemään energian vajetta (energiavampyyreiltä) tai elektromagneettisesta stressistä johtuvaan energian vajeeseen. Hyödyllinen kivi jos tekee kristallimandaloita ympäristön saasteita vastaan.

Työpaikalla: Vihreä aventuriini kannustaa empaattiseen johtajuuteen ja luo menestystä uralla. Se purkaa negatiiviset tilanteet ja kääntää ne toiseksi. Voit asettaa kiven työpöydän joka kulmalle tai laatikoihin, jos sinulla on työystäviä, jotka imevät sinusta energiaa. Tämä on myös vaurauden kivi, jota sanotaan rahamagneetiksi. Voit yhdistää sen esim. tiikerisilmän kanssa houkuttaaksesi vaurautta puoleesi. Se auttaa kilpailijoita tai pelaajia voittamaan onni puolelle.

Aventuriinin ominaisuudet liittyvät sydän chakraan, mikä tekee siitä voimakkaan kiven rauhoittamaan negatiivisia tunteita, kuten vihaa, joka usein juuttuu sydänkeskukseen. Helpottaa ärtymyksen tunteessa myös. Se auttaa sinua näkemään ja arvioimaan vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia sekä edistää emotionaalista toipumista. Tasapainottaa mies-nais energiaa. Aseta Aventuriini sydämeen tai vatsan päälle saadaksesi siitä nämä positiiviset, parantavat tunteet. Kun hengität syvään ja rentoudut, tunnet kuinka kivi vapauttavaa negatiivisuuden kehosta ja energiasta ympärilläsi ja tunnet kuinka aurasi täyttyy kirkkaalla valkoisella valolla, joka kannustaa harmoniaan ja rauhallisuuteen henkisellä matkallasi. Voit myös istu rauhallisesti ja pitää kiveä kädessäsi (ainakin 20 minuutin ajan) päästäksesi Aventuriinin positiiviseen energiaan.

Fyysisesti vihreä Aventuriini on joka puolella toimiva parantava kivi, josta on hyötyä keuhkoille, maksalle, onteloille ja sydämelle. Jotkut käyttävät tai kantavat vihreää Aventuriinia älykkyyden, havaintokyvyn ja luovuuden lisäämiseksi. Jotkut jopa käyttävät sitä näkökykynsä parantamiseksi!

Historiassa: Aventuriin merkitys tulee italialaisesta sanasta 'a ventura' . Nimi tulee Italialaisesta ventura- lasityyppistä, joka keksittiin vuoden 1700 tienoilla. Nimi valittiin kivelle siksi, koska aventuriinin pinnassa on myös lasimainen heijastus. Aventuriini sisältää micaa, joka on mikrokiteisestä kvartsista muodostunutta kiillehiukkasta ja tämän takia kivi tunnetaan sen valossa kimaltelevasta pinnasta. Vihreän aventuriinin värit vaihtelevat vaaleammasta tummempaan vihreään. Vihreän Aventuriini tärkein lähde on Intia ja tästä kauniista kivestä tehdään helmiä, sitä upotetaan laatikoihin, siitä muotoillaan hahmoja tai muita taideteoksia. Se tunnetaan mahdollisuuksien kivenä ja se on erinomainen myös omassa kristallikokoelmassa. 

Vihreä Jade => Vihreä jade (nefriitti) hyvin suojeleva kivi, joka suojelee käyttäjäänsä vahingoilta ja luo harmoniaa. Jade on rauhallisuuden ja puhtauden symboli; tarkoittaa rauhallisuuden kautta kerättyä viisautta. Se lisää rakkautta ja hoivaamista. Nefriitti on kalsium-magnesiumsilikaatti, jolla on sileä pintalakka ja vahamainen kiilto, yleensä sitä löytyy valkoisena, keskivaaleasta aina syvään oliivinvihreään, ruskeana ja mustana.

Fyysisesti: Vihreä Jade keskittyy pääasiassa sydämen alueelle, joten se on hyödyllinen kaikenlaisissa sydänongelmissa. Se voi rauhoittaa hermostoa ja auttaa puhdistamaan verta ja kehon nesteitä. Voidaan käyttää paranemiseen pitkän sairauden tai leikkauksen jälkeen. Se on erinomainen munuaisongelmien ja lisämunuaisten hoitoon. Jade poistaa myrkkyjä, uudistaa luusto- ja solujärjestelmää. Se auttaa myös hedelmällisyyteen ja synnytykseen.

Tunteet/Mieli: Rauhoittaa mieltä sekä vapauttaa negatiivisia ajatuksia. Stimuloi ideoita ja auttaa muistamaan tärkeitä unia. Vihreä Jade on perinteisimpiä ja tehokkaimpia runsauden - hyvinvoinnin, vaurauden ja hedelmällisyyden kristalleja. Jade voidaan käyttää myös houkuttamaan rahaa elämääsi. Luo positiivinen visio rahasta ja visualisoi itsesi käyttämässä rahaa luovasti ja tuottavasti samalla kun pidät kiveä vahvemmassa kädessäsi. Kun teet tärkeitä päätöksiä liiketoimissa, käytä jaden energioita pitämällä sitä, kun mietit toimintatapoja. Jade vahvistaa mielen kykyjä sekä auttaa selkeissä päätöksissä. 

Jadea (kaikissa muodoissa) arvostetaan eniten sen metafyysisistä ominaisuuksista. Se on "unien kivi", jota kunnioitetaan muinaisissa kulttuureissa, se auttaa pääsemään yhteyteen henkimaailman kanssa, auttaa saamaan tietoa rituaaleista, kannustaa luovuuteen ja unien tulkitsemiseen. Jade on suojeleva kivi, joka tuo pitkää ikää ja rauhallisen kuoleman. Se on yksi voimakkaimmin parantavista kivistä. Jade on hyvän onnen ja ystävyyden symboli. Se luo rauhaa ja viisautta, poistaa negatiivisuutta ja rohkaisee näkemään asiat sellaisina kuin ne todella ovat. Sitä voidaan käyttää missä tahansa tilanteessa, jossa negatiivinen energia vaikuttaa elämääsi - jadea käytetään usein Feng Shuissa parantamassa kodin energioita. Jadea annetaan myös lahjaksi aviopareille, koska se edistää hyvää terveyttä ja harmoniaa. Sitä voidaan käyttää myös parantamaan suhdeongelmia minkä tahansa ryhmän välillä, olivatpa he sitten sukulaisia, työtovereita, naapureita tai ystäviä. Se voi kanavoida energiaa ja intohimoa (jopa negatiivista) hyödylliseen toimintaan. Jade suojaa onnettomuuksilta ja epäonnelta. Aseta jadepala kahden violetin kynttilän väliin ja anna kynttilöiden palaa hetkinen. Kuljeta sitten jadea mukanasi suoja-amulettina. 

Vuorikristalli (kirkas kvartsi, vuorikvartsi) => Kirkkaita kvartsikristalleja arvostetaan suuresti niiden jäämäisen kauneuden takia sekä niiden hyödyllisyyden vuoksi. Sen värit voivat olla kristallin kirkas, hieman sumea tai melkein himmeä. Kaikissa värivariaatioissa on kristallin hyödyt ja merkitykset. Kaikki kvartsin eri muodot tuovat erinomaista psyykkistä suojelua ja kykyä kohottaa tietoisuutta ja avata ylempiä chakroja.

Kirkas kvartsi parantaa yhteyksiä henkisen ja fyysisen maailman välillä vahvistamalla kommunikaatiota. Sen uskotaan olevan äitimaan korkeimpia lahjoja ja auttavan kaikkien maallisten elementtien yhteyksissä. Kiven merkitys liittyy myös sen mestariparantajan ominaisuuksiin. Kirkas kvartsi on erittäin arvostettu kyvystään puhdistaa negatiivisuutta mielestä, jotta se kykenee vastaanottamaan korkeampaa henkistä tietoa. Sitä pidetään kaikkien parantavien kiteiden päällikkönä sen kyvyn vuoksi nostaa ja vahvistaa muiden kiteiden parantavia värähtelyjä. Kirkkaan kvartsin hyöty on, että se avaa kanavia, jotta energian virtaus ja kommunikointi paranee. Elämä sopusoinnussa ympäristön ja muiden ihmisten kanssa on yksi tärkeimmistä kiven hyödyistä. Se tallentaa tietoa ja nostaa havaintokykyä. Lisäksi se muodostaa suojelevan esteen sille, ettei negatiiviset energia voi tulla läpi.

Chakrat: Kruunuchakra. Mutta vuorikristalleja voi käyttää myös muissa kehon chakroissa puhdistamassa tai asetella niitä kehon ympärille puhdistamaan ja hoitamaan auraa.

• Kirkkaat kvartsit voivat parantaa verenkiertoa ja immuunijärjestelmää; se parantaa energian virtausta ja tasapainoa kehossa. • Migreeni, päänsärky, matkapahoinvointi ja huimaus, näitä kaikki on hoidettu tällä kivellä. • Voi parantaa aineenvaihduntaa, auttaa painonpudotuksessa ja lievittää uupumusta. • Läpinäkyvä kvartsi voi auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta sekä korjaamaan ruuansulatuskanavan, virtsarakon ja munuaisten häiriöitä. • Tiedetään myös lievittävän kipua loukkaantumistilanteissa esim. hoitaa palovammoja ja vähentävää rakkuloita. • Tunnetasolla muuttaa negatiivista positiiviseksi

Historiassa: Kirkkaita kvartsikiviä on arvostettu antiikin ajoista niiden upeiden heijastavien ominaisuuksien vuoksi, sekä niiden parantavista ja suojaavien vaikutusten takia. Kvartsin nimi on peräisin eurooppalaisesta sanasta "quarz". Kirkkaita kvartsikiviä löytyy kaikkialta maailmasta. Sitä kutsutaan myös kivi- tai jääkiteeksi sen jäisen kirkkaan kvartsivärin takia. Kreikan sana jäälle on krystallos ja tästä sai alkunsa yksi sen nimivariaatio. Eli kiveä sanotaan kirkkaaksi kvartsiksi tai vuorikristalliksi.

Kirkkaiden kvartsikivien uskottiin (ja edelleen uskotaan) olevan todellisia eläviä olentoja, jotka hengittävät vain kerran vuosisadassa. Muutamat kulttuurit uskoivat, että läpinäkyvät kvartsikiteet ovat jumaluuden ruumiillistumia. Muinaiset egyptiläiset käyttivät monenlaisia koruja, jotka oli koristeltu kirkkailla kvartsikivillä. Läpinäkyviä kvartsikiteitä käytettiin monin tavoin niiden parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Muinaiset egyptiläiset muotoilivat kirkkaita kvartsikiviä amuleteiksi, jotka haudattiin kuolleiden kanssa, jotta niiden voimia ja jäistä kauneutta voitaisiin arvostaa myös kuoleman jälkeisessä elämässä.

Muinaiset roomalaiset ajattelivat, että läpinäkyvä kvartsi oli jäätä, joka oli kiinteytynyt ajan kuluessa ja tämä uskomus muodosti myös heille kiven merkityksiä ja käyttötarkoituksia. Korkeassa sosiaalisessa asemassa olevat naiset pitivät pyöreitä kirkkaita kvartsipalloja käsissään, jotta ne viilentäisivät heitä kuumalla säällä. Sinettisormuksia muotoiltiin kirkkaasta kvartsista ja niitä käytettiin sen viilentävän vaikutuksen vuoksi.

Kirkkaita kvartsikiviä käytettiin aloittamaan pyhiä tuliseremonioita kiitoksena jumalille. Läpinäkyvä kvartsi kristalli asetettiin puulastujen päälle aurinkoon ja tämä aiheutti puulastujen savuamisen sekä lopulta niiden syttymisen tuleen. Kirkkaita kvartsikiteitä käytettiin ihohaavojen "polttamiseen" (sulkemiseen). Auringon säteen taittumista kirkkaasta kvartista ja sen hyödyntämistä sanotaan juontavat juurensa jo Atlantin ja Lemurian aikoihin. Afrikkalaiset heimot, atsteekit, egyptiläiset, alkuperäiskansojen intiaanit, roomalaiset ja skottilaiset arvostivat kaikki läpinäkyviä kvartsikiteitä niiden parantavien ominaisuuksien vuoksi. He käyttivät kirkkaita kvartsikiviä meditaatiossa tehostamaan henkistä kehitystä ja puhdistamaan pahat taikuusloitsut.

Väritöntä kvartsia löytyy nykyään mikrofoneista, tietokoneen muistipiireistä, radiovastaanottimista ja -lähettimistä, ultraäänilaitteista, kelloista ja monien muun tyyppisten elektronisten laitteiden piireistä. Kirkkaita kvartsikiteitä voi ohjelmoida. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa, että uusi kirkas kvartsikide ohjelmoidaan heti positiivisella energialla. Oikein ohjelmoitu kirkas kvartsi- tai jalokivi säteilee tämän positiivisen energian takaisin huoneeseen.

Unakiitti => Unakiitti herkistää sinua tuntemaan energioita ympärilläsi sekä myös maan energioita. Kivi vaikuttaa erityisesti tunnekehoon. Kun meditoit kiven kanssa, se tuo energiakenttääsi voimakkaita, mutta samalla lempeitä värähtelyjä ja auttaa sinua päästämään irti menneisyydestä ja elämään tässä hetkessä toteuttaen unelmiasi. Unakiitti on yksi parhaimpia luonnon parantajakiviä sydämelle ja mielelle. Monesti annamme, annamme ja annamme itsestämme: rakkautta, energiaa, hyvyyttä jne. Unakiitti auttaa säilyttämään tasapainon; pysyt energisempänä ja pystyt yhtälailla antamaan sekä vastaanottamaan. Jos pidät kiveä kolmannen silmän päällä, se auttaa psyykkisten visioiden näkemisessä ja visualisoinnissa. Jos tahdot parantaa äiti maata, niin kiven voi laittaa paikkaan, missä maan energia on häiriintynyt. Se auttaa vähentämään myös elektromagneettisen saasteen vaikutuksia. Tuo itseluottamusta ja auttaa kontrolloimaan loitsuja. Kiveä voi käyttää apuna myös, jos tahdot saada yhteyden omaan voimaeläimeen ja sen viesteihin.