Kivet ja niiden käyttö

Kristallien ja kivien kanssa työskenteleminen on ihanaa puuhaa. Niitä voi kantaa mukana eri tarkoituksissa, pyöritellä käsissä, sijoittaa kotona kauniiseen kulhoon tai käyttää itsehoitoon. Kivien laittaminen tiettyihin kohtaan kehoa pohjautuu shamaanien käyttämiin harjoituksiin ja parantamistyöskentelyyn. Kun kiviä laitetaan tiettyihin kohtiin niiden parantavat vaikutukset menevät suoraan sille alueelle. Esimerkiksi päänsärkyjä voidaan hoitaa laittamalla ametisti sille puolelle päätä, jossa särky on. Jos on ruoansulatusongelmia, niin sitä hoitava kivi (kuten sitriini) laitetaan vatsan päälle. Vaikka tätä asiaa voi lähestyä eri tapojen kautta, niin universaalit periaatteet ovat samanlaisia.

Parantaja voi laittaa kiviä chakrojen kohtaan, niiden väliin meridiaanien päälle sekä kehon ympärille (auraan) niin että saavutetaan kokonaisvaltainen paraneminen kehoon, mieleen ja henkeen sen sijaan että työskenneltäisiin vain tietyn fyysisen oireen kanssa. Shamaanit ajattelevat, että kaikella on henki, myös sairaudella ja kokonaisvaltainen lähestyminen hoitaa sairauden henkeä (syytä) eikä pelkkiä oireita. Minulle kivet ovat auttavia ystäviä ja ne ovat täällä auttamassa ihmiskuntaa eri tavoin. 

Myynnissä olevien kivien ja kristallien ympäristöinfo

Käytän kivien hankinnassa luotettavia yhteistyökumppaneita, joilla on samanlaisia arvoja kuin itselläni (eettisyys, ekologisuus, reilu kauppa jne.). Teen parhaani, jotta löydän myyntiin eettisiä tai reilun kaupan periaatteet omaavia kiviä.

Kivet aakkosjärjestyksessä  

Kun lähdet valitsemaan itsellesi kiveä, voit valita sen mukaan millainen asia/ongelma sinulla on tai mikä kivi ja sen olemus vetää sinua eniten puoleensa. Kiviluettelo täydentyy ajallaan, tällä hetkellä luettelossa on pääasiassa tietoa kivistä, joita on tai on ollut Shamaanittaren kaupassa.  

Täältä löydät kivet K-P   

Täältä löydät kivet R-V

Kivet A-H               

Angeliitti  (vaaleansininen kivi)=> rauhallinen kristalli, joka ilmentää suojelusenkeliesi lempeä värähtelyä. Sitä kutsutaan myös enkelikiveksi.  Se lisää tietoisuutta näkymättömästä maailmasta ja muistuttaa sinua siitä, että enkeleitä on kaikkialla ympärilläsi. Jopa pelkkä kiven taivaansinisen sävyn katselu herättää yhteyden taivaan valtakuntaan. Angeliitti on siis erityisen hyvä kommunikoimaan enkelien/henkioppaiden kanssa. Se edistää henkistä tietoisuutta ja nostaa henkisiä aistejasi, mikä antaa sinulle mahdollisuuden avata itseäsi uudelle tiedolle. Angeliitti on jumalallisen yhteyden luoja ja tiedon välittäjä. Kun virittäydyt angeliitin parantaviin ominaisuuksiin, tunnet enkelimäisen jumalallisen rakkauden ja muistat, ettet ole yksin. Jopa pimeimpinä hetkinäsi voit pyytää tukea angeliitilta. Rauhoittavan ja hoitavan sinisen värinsä ja energiansa ansiosta tämä kristalli muistuttaa sinua siitä, että aina on joku, jonka voit tavoittaa - niin fyysisessä kuin näkymättömässä maailmassa. Se yhdistää sinut elämän tukijärjestelmään.  

Ametisti (violetti kivi)  Ametisti on voimakas ja suojeleva kivi. Se suojaa psyykkiseltä hyökkäykseltä, muuntaa energian rakkaudeksi ja suojaa käyttäjää kaikentyyppisiltä haitoilta. Sillä on suojeleva vaikutus geopaattiselta säteilyltä, sähkömagneettiselta stressiltä sekä muiden ihmisten lähettämiltä pahoilta silmiltä. Se avaa  ylemmät chakrat ja pudistaa energiakanavia. Ametisti on kaunis kivi ja sillä on pitkä historia ihmisten auttajana monilla tavoilla. Ametisti on erittäin voimakas ja suojeleva kivi, jolla on korkeasti värähtelevä henkinen säteily. Ametisti avaa tietoisuutta henkikehosta, henkisestä heräämisestä ja yleensä henkisestä tietoisuudesta. Se opettaa sinulle, että oleminen ei lopu fyysiseen kehoon. Avaa tietoisuutta sielusta, jumalattaresta/jumaluudesta ja ikuisuudesta. Se on rauhoittava kivi, jonka rauha elvyttää sinussa korkeampia tietoisuuden tasoja ja meditatiivista mieltä. Se auttaa rauhoittamaan ahdistusta ja kärsimättömyyttä, jotta voit keskittyä paremmin meditaation aikana. Se avaa intuitiota ja elvyttää psyykkisiä lahjoja. Hyvä kivi näkemiseen ja hieno apu henkisille matkoille, se auttaa sinua saamaan parempia oivalluksia ja samalla suojelee. Ametistilla on myös voimakas parantava ja puhdistava voima. Se on erityisen tehokas unien kautta tuleville viesteille, joten voit pitää sitä tyynyn alla tai itsesi lähellä nukkuessa. Lievittää unettomuutta ja vähentää painajaisia. Ametisti sopii hyvin myös kolmannen silmän aktivointiin eli voit pitää sitä 3. silmän päällä tai hieroa kivellä kevyesti vastapäivään silmän kohdalla. Ametistilla on pitkä historia suojelusamulettina eli sen on sanottu torjuvan fyysisiltä hyökkäyksiltä ja suojelevan onnettomuuksilta. Matkoilla sitä käytettiin suojana mahdollisilta petoksilta tai yllätyshyökkäyksiltä. Sotilaat kantoivat sitä, jotteivät he vahingoittuisi ja jotta he voittaisivat myös viholliset. Ametisti kuuluu ns. kuninkaallisiin kiviin ja se suojasi käyttäjäänsä taudeilta sekä infektioilta. Ametistia voi myös kantaa estääkseen myrkytystiloja (alkoholi) tai ylensyömistä. 

Ametisti, Chevron => Chevron ametisti, joka tunnetaan myös nimellä "yhdistelmä ametisti" tai "unelma ametisti" on ametistin ja valkoisen kvartsin yhdistelmä. Chevron-ametisti aktivoi kruunuchakraa, yhdistää sinut korkeampiin ulottuvuuksiin ja puhdistaa auraa. Muutos tulee helpommaksi, kun työskentelet tämän kiven kanssa - se vähentää muutosvastarintaa ja auttaa sinua kasvamaan henkisesti ja emotionaalisesti. Kiven kanssa työskenteleminen yhdistää sinut korkeampiin ulottuvuuksiin, enkeleihin ja henkioppaisiin. Se on voimakas kristalli psyykkisten kykyjen parantamiseen ja intuition syventämiseen. Chevron ametisti myös suojaa ja puhdistaa auraa, torjuu negatiivista energiaa, helpottaa riippuvuutta ja edistää levollista unta.

Amatsoniitti (vaalenvihertävä kivi) => Amatsoniitti tunnetaan toivon kivenä ja se on erinomainen manifestoinnin työväline. Amatsoniitissa tuntee veden elementin värähtelyn ja veden energian virtaava olemus auttaa selviytymään vastoinkäymisistä, esteistä ja haasteita, joita elämässä tulee vastaan. Amatsoniitti poistaa pelkoja, epäilyjä sekä huolia ja tuo energiaan positiivisuutta, optimismia ja toivoa. Työskentele amatsoniitin kanssa silloin kun tunnet olevasi jumissa tai lähellä luovuttamista. Amatsoniitti auttaa rohkeudessa ja totuuden puhumisessa. On tarinoita muinaisen Amazon heimon soturinaisista, jotka käyttivät amatsoniittia suojakilvissään sekä parantamaan sairauksia ja haavoja.

Vähän samaan tapaan kuin jade, amatsoniitti yhdistetään myös rahaan ja onnekuuteen. Sitä kutsutaan "pelurin kiveksi", joka tuo hyvää onnea kantajalleen. 

Suojelee elektromagneettiselta stressiltä. Rauhoittava vaikutus hermoihin ja apu kilpirauhasongelmissa.

Chakrat: Sydän ja kurkku 

Auraliitti-23 =>  on paljon ametistin kaltaisia ominaisuuksia. Se on vahva emotionaalinen parantaja, rauhoittaa vihaa ja viilentää kuumia tunteita. Se auttaa meitä ajattelemaan ennen kuin puhumme. Se auttaa meitä muistamaan paikkoja menneisyydestä, jotka tuovat sisäisen rauhan ja seesteisyyden tunteita ja sisällyttämään nämä tunteet jokapäiväiseen elämäämme. Se on lohdullinen ja rauhoittava kivi. Auraliitti tukee shamanistisilla matkoilla ja menneiden elämien työssä. Se parantaa henkistä kehitystä. Se auttaa meitä muodostamaan yhteyden henkimaailmaan, omiin oppaisiin/enkeleihin. Se voimistaa psyykkisiä kykyjä ja astraalimatkustusta. Upea kivi myös meditaatioon. Auraliiti 23 torjuu negatiivisuuden ja tuo meille positiivisemman näkemyksen henkisyydestämme.

Chakrat: kurkku, kolmas silmä, kruunu (tasapainottaa kaikkia chakroja)

Geologinen info: Auraliitti-23, joka tunnetaan myös nimellä "Red Cap Amethyst" on erittäin harvinainen sekoitus kiteitä ja on yksi maapallon vanhimmista mineraaleista. Sen on arvioitu muodostuneen noin 1,2 - 1,5 miljardia vuotta sitten. Ainoa paikka, josta tätä kiveä on löydetty on sen alkuperäinen löytöpaikka Superior järven pohjoispuolella Ontariossa, Kanadassa. Auraliitti on muodostunut n. 23 mineraalista, joista suurimman osan voi nähdä vain mikroskoopilla. Ne, jotka hallitsevat tätä kidettä näkyvät selkeimmin eli ametisti, kvartsi ja hematiitti. Auraliitti sisältää: ametisti, kvartsi, hematiitti, platina, kulta, hopea, nikkeli, kupari, limoniitti, rauta, kovelliitti, sfaleriitti, kalkopyriitti, epidootti, gilaliitti, borniitti, rutiili, geotiitti, pyrolusiitti, pyriitti, magnetiitti, lepidokrosiitti, ajoiitti, titaniitti, kakokseeniitti.

Dalmatian Jasper (vaaleanruskehtava/beige kivi, jossa mustia tai ruskeita pilkkuja)=>  Dalmatian Jasperin energia tuo lapsenomaista iloa ja leikkimielisyyttä elämään sekä lisää luovuutta. Se muistuttaa sinua siitä, että on ihan ok pitää hauskaa ja nauttia elämästä.

Emotionaalinen ja mentaalinen puoli: maadoittavan kykynsä vuoksi auttaa pitämään jalat maassa. Auttaa parantamaan organisointitaitoja, se muuttaa ideat toiminnaksi ja tuo sitkeyttä asioiden loppuun saattamiseen. Antaa rohkeutta käsitellä kaikkia ongelmia tehokkaasti ja päättäväisesti sekä tuo rauhaa stressaavina aikoina. Kiven avulla voi poistua tarve kostaa niille ihmisille, jotka ovat tehneet sinulle väärin. Auttaa vapauttamaan tunteen siitä ettet voisi luottaa toisiin ihmisiin. Lisää myös uskollisuuden tunnetta ihmissuhteisiin. Se auttaa suojautumaan painajaisilta ja tuo hauskuutta elämään, nostaa ylös masennuksesta ja vapauttaa negatiivisia ajatuksia.

Henkinen puoli: Yhdistää meidät leikkisään puoleemme, yhdistää yin ja yang puolia meissä. Tasapainottaa auraa ja erityisesti kohdistuu fyysiseen, mentaaliseen ja emotionaaliseen energiakehoon. Antaa suojaa ja maadoitusta, helpottaa astraalimatkustusta ja kiveä voi käyttää myös unityöskentelyssä, koska pystyt muistamaan unet paremmin.

Fyysinen puoli: hyvä verenkierto-ja ruoansulatuskanaville. Auttaa myös sukupuolielimiä. Tukee kehoa pitkittyneiden sairauksien aikana ja auttaa toipumiseen ja kehon parantamiseen. Jos tahtoo päästä irti jostain addiktiosta, niin dalmatian jasper on hyvä tuomaan päättäväisyyttä mm. lopettaa tupakointi. Puhdistaa myrkyt kehosta, puhdistaa verta ja vahvistaa immuniteettiä.

PS: Tätä kiveä voi käyttää apuna, jos tahtoo työskennellä eläinten kanssa, se auttaa mm. eläinkommunikoinnissa.

Geologinen info: Tämä kivi löydettiin Meksikosta ja se on kvartsikivi, jossa on mustia ja ruskeita pilkkuja. Tämä pilkut ovat joko mustaa turmaliini tai Draviittia, joka tunnetaan ruskeana turmaliinina. Kivi tunnetaan myös nimellä Dalmatian kivi, koska koostumuksensa vuoksi se ei periaatteessa ole jasperia. Kiven nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin se ensimmäisen kerran löydettiin. Kaivajat huomasivat sen muistuttavan Dalmatian koiran turkkia ja sille annettiin tämän vuoksi niiden nimi, jotta tavallisten ihmisten olisi helpompi muistaa se. 

Dragon's Blood => Yksi ihana jasperin variaatio. Elämän suojelija, lisää voimaa ja kestävyyttä, auttaa luovuudessa ja itsensä rakastamisessa. Syvä vihreä väri edustaa lohikäärmeen kovaa nahkaa, jonka sisällä on rakastava sydän. Lohikäärmeet ovat oikeudenmukaisuuden ja elämän suojelijoita. Syvä punainen väri edustaa lohikäärmeen verta, joka tarkoittaa tulta sisällämme ja lisää fyysistä voimaa, rohkeutta, kestävyyttä ja itseluottamusta. Voimakkaan talismaanin saa, jos yhdistää tämän kiven Labradoriitin (spektroliitti suomessa) kanssa. Tämä pari tunnetaan nimellä Lohikäärmeen sydämen talismaani. Chakrat: Root chakra, Sydän Chakra

Fluoriitti (eri värejä, vihreä, sininen, violetti) => Fluoriitti on upea kivi, koska se puhdistaa ja tasapainottaa auraa (ihmisen energiakenttää). Sillä on kyky imeä ja neutralisoida negatiivinen energia ja stressi. Näkijäkivenä  fluoriitti lisää keskittymiskykyä, itseluottamusta ja auttaa päätösten tekemisessä. Erityisesti violetin eri sävyissä säteilevä fluoriitti lisää mystisiä visioita ja on kaikkein eniten rauhaa tuova fluoriitti. Sillä on kyky puhdistaa mieltä ja elvyttää mentaalista aktiviteettiä sekä stimuloida kolmatta silmää. Hyvä kivi käyttää meditaatioissa lisäämään intuitiivisia ja psyykkisiä kykyjä. Violetti fluoriitti on myös suojelun kivi ja hyvä unikristalli, koska se auttaa suojelemaan pahoilta hengiltä ja huonoilta unilta. Tätä kiveä voi käyttää myös kruunuchakrassa, koska se auttaa jos mielessä on liikaa kaoottisia tai negatiivisia ajatuksia ja nostaa värähtelyä valoisammaksi. Auttaa myös stressaavissa tilanteissa pitämään itsesi keskittyneenä. 

Vihreä fluoriitti on kasvun ja uudistumisen kivi, joka auttaa meitä muodostamaan yhteyden luontoon ja hyväksymään maailmankaikkeuden luonnollisen järjestyksen. Vihreä fluoriitti on erityisesti sydänchakran kristalli, se auttaa parantamaan sydänsuruja, menneitä traumoja ja emotionaalisia haavoja, mikä antaa meille mahdollisuuden avata sydämemme rakkaudelle. Se poistaa tehokkaasti negatiivisuutta ympäristöstämme, myös sähkömagneettista saastetta. Lisäksi silla on kyky puhdistaa aura, chakrat ja kaikki mielessä olevat negatiiviset ajattelumallit, jotka on hyvä vapauttaa. Tämän jälkeen fluoriitti täyttää sinut uudelleen positiivisuudella, rakkaudella ja valoenergialla.

Fuksiitti-Kvartsiitti (suomi)=> Harmonia ja onnellinen mieli sekä sydämen toiveet. Kvartsiitti on muutoksia tasapainottava ja harmonisoiva kivi. Rauhoittaa hyperaktiivista tai yliaktiivista mieltä. Se on ihmissuhteiden talismaani eli sen sanotaan antavan meille "hyvät ihmissuhteet". Kvartsiitti voimistaa myös kommunikaatiokykyjä, joten hyvä kivi käyttää tilassa, jossa monta ihmistä työskentelee yhdessä, joko töissä tai koulussa. Vihreä kvartsiitti tuo lempeää energiaa ja sen sanotaan parantavan ihmisen yksinäisyyttä ja turhautuneisuutta. Kun koet nopeita muutoksia, tämä kivi auttaa sinua säilyttämään perspektiivin ja kaikenlaisen tasapainon muutoksen keskellä. Fuksiitti on upea mineraali, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Otan niistä esille yhden eli se tunnetaan myös toiveiden kivenä. Se auttaa pitämään sydämen liekkiä toiveikkaana ja palamaan kirkkaana pitkään. Toiveet ja unelmat ovat yhtä tärkeitä kuin hengittäminen eli voit ottaa tämän kiven kaveriksi auttamaan sinua löytämään todellisia sydämen toiveita. 

Hematiitti (harmaa, metallimainen pinta) => Hematiitti on maadoittava ja suojeleva kivi, se estää negatiivisia energioita pääsemästä omaan auraan. Se vahvistaa tahtoa ja intentiota sekä kiinnittää huomiosi asioihin, jotka ovat eläneet aikansa ja nyt on aika muuttaa ne. Hematiitti on melkein kokonaan rautaa, siksi siinä on metallimainen pinta. Sen nimi on kuitenkin mielenkiintoinen eli vaikka se on tummanharmaa, sen nimi tulee kreikankielisestä sanasta, joka tarjoittaa verikiveä. Miksi? kun se löydetään luonnosta, ruoste peittää sen kokonaan, koska se on niin rautapitoinen.

  • maadoittaa ja suojelee. vahvistaa yhteyttää maahan, antaa turvaa ja turvallisuuden tunnetta
  • tuo rohkeutta, itseluottamusta, kestävyyttä
  • mielen kivi eli stimuloi keskittymistä, elvyttää muistia ja originellia ajattelua.
  • hyvä tuki energiatasolla, jos on paranemassa mistä tahansa sairaudesta, joka liittyy vereen tai veren tuotantoon tai luuytimeen.
  • rautapitoisuuden vuoksi hyvä kivi hoitamaan raudanpuutoksessa tai tukemaan sitä
  • vahvistaa maksaa ja auttaa sitä myrkkyjen poistossa
  • hyvä lihaskrampeissa, tasapainottaa hermostoa ja auttaa unettomuuteen

Hematiitin voin laittaa lähelle ovea tai ikkunalle (ideaalisesti oven päällä tai ikkunalaudalla). Se puhdistaa energioita, jotka tulevat kotiisi. Jos tuntuu että kodissa kummittelee traumaattiset muistot, olisi hyödyllistä laittaa hematiittia kotiin puhdistamaan negatiivista energiaa. Jos kärsit painajaisista tai sinulla on kumppani tai lapsi jotka kärsivät, laita hematiitti sängyn tai tyynyn alle. Hyvä kivi empaateille, se auttaa siihen ettei ota liikaa toisten energioita tai jos tuntuu että hukkuu toisten ongelmiin ja tarpeisiin. Tästä kivestä myös ennustetaan, sitä pidetään kynttilän liekin lähellä ja keskitytään liekin muodostamiin heijastuksiin sen pinnalla. 

Howliitti (valkoinen, jota monesti värjätään). Valkoinen tai sininen howliitti => Sininen howliitin muoto on värjätty eli sillä on kaikki howliitin ominaisuudet, sekä lisäominaisuudet värin mukaisesti. Howliitti on yksi "virityskivistä", joka yhdistää sinut korkeampaan henkiseen tietoisuuteen ja valmistelee mieltä viisautta ja oivalluksia varten. Jos laitat sen kolmannen silmän päälle, se auttaa avaamaan muistoja menneistä elämistä. Jos käytät tätä meditaation aikana, se avaa intuitiiviset kykysi; parantaa telepaattista, psykometristä ja näkemisen kykyä. Muistuttaa sinua yhteyden muodostamisesta kuuhun, sen sykleihin ja kuun värähtelyihin. Howliitti on erittäin rauhoittava kivi ja sitä sanotaan myös unikiveksi eli se auttaa unettomuudessa, joten myös hyvä unien tuoja. Voit laittaa esim. tyynyn alle auttamaan uniongelmissa. Sininen howliitti auttaa erityisesti kurkkuchakraa, se kutsuu unia luokseen ja sinun on myös helpompaa ymmärtää niitä. Se auttaa astraalimatkustuksessa unen aikana. Siitä on apua kaikenlaisessa kommunikaatiossa, koska se lisää tietoisuutta ja poistaa tukoksia. 

Haukansilmä = sininen tiikerinsilmä =>  Haukansilmä on hyvin rauhoittava kivi, joka auttaa vähentämään stressiä, lisää tyyneyttä ja helpottaa ahdistusta. Sen energia tuo kykyä kulkea virran mukana, helpotusta pelkoihin, fobioihin ja voimakkaaseen temperamenttiin. Voit käyttää sitä tasapainottamaan maskuliinisia/feminiinisiä energioita (yin/yang energioita) sekä myös torjumaan painajaisia, suojelemaan itseäsi pahantahtoisilta tai mustasukkaisilta energioilta. Haukansilmän sanotaan myös auttavan lentopelkoihin eli jos kärsit lentopelosta voit kuljettaa kiveä mukana lennolla.

Haukansilmällä on korkea asema "silmä" kivenä; sen avulla voit nähdä asioita, mitä et aikaisemmin ole kyennyt näkemään ja saada syvempää oivallusta niihin. Hyvä apu lisäämään kaikkia aistimiskykyjä eli selvänäkö, selväkuulo, selvätunto, selvätietäminen jne. mutta erityisesti hyvä selvänäkemiseen,astraalimatkustukseen ja ennalta näkemiseen. Kiven avulla voit hoitaa mm. kurkkuchakraa ja kolmatta silmää (otsachakra) tai käyttää sitä selvännäköharjoituksissa/ vahvistamassa omia psyykkisiä kykyjä paremmaksi. Jos olet hermostunut esiintymisestä tai puhumisesta julkisesti, voit pitää tiikerinsilmää taskussasi tai lähellä itseäsi. Se auttaa rentouttamaan kurkkuchakraa, puhumaan selkeästi ja poistaa tukoksia. Kolmannen silmän päällä maadoittaa kaoottisissa tilanteissa ja antaa asioille parempaa perspektiiviä.

Fyysisesti haukansilmä auttaa tunteiden tasapainoon, helpottaa väsymystä ja masentuneisuutta, hillitsee yliaktiivisia seksihaluja, parantaa aineenvaihduntaa. Sitä voidaan käyttää lievittämään silmäongelmia, jotka johtuvat kyvyttömyydestä keskittyä. Kuten kaikkia tiikerinsilmän muotoja, myös sinistä tiikerinsilmää voi käyttää vaurausrituaaleissa.