Elämänpuun oksa, meripihkaa

Uniikki kpl. Suorakaiteen mallinen hopeakoru, jossa on 3 meripihkapalaa. Väri kullankeltaisesta vihertävään. Yhden palan koko n. 0,50 -0,70 cm. Korussa käytetty hopea on sterling hopeaa, jossa hopeapitoisuus on 92,5%. Koru ei sisällä nikkeliä. Ei sisällä hopeaketjua, mutta laitan tämän mukaan vahattua mustaa nyörinauhaa. Nauhan voi tahtoessaan vaihtaa muuhun. 

Valmistusmaa: Puola.

Shamaanittaren info: Meripihkalla (amber) on monta nimeä, sitä on kutsuttu mm. auringon kiveksi, pyhäksi kiveksi ja pohjoisen kullaksi. Meripihkalla on parantavia ja hyvää onnea kutsuvia ominaisuuksia. Sen sanotaan vetävän sairauksia kehosta ja edistävän kudosten uudistumista. Meripihka puhdistaa ja parantaa chakroja sekä ympäristöä. Sitä tulisi käyttää suoraan kosketuksissa ihon kanssa. Resonoi etenkin solar plexuksen ja sakraali chakran kanssa.

Amber on itse asiassa mäntyjen kovettunutta hartsia. Tämä kullanväriseksi kovettunut fossiilihartsi voi olla jopa 30-90 miljoonaa vuotta vanha, joten amber palat ovat todellisia muinaisia aarteita. Vanhimman meripihkan kappaleen sanotaan olevan huikeat 320 miljoonaa vuotta vanha. Amber on saanut nimensä arabian sanasta Anbar, ennen kuin se otettiin keskiajalla ambraksi ja asettui vanhaan ranskaan sanaan "ambre jaune". Antiikin kreikan kielessä meripihkan klassinen nimi merkitsi aurinkoa - kunnianosoituksena taivaalta säteilevää meripihkan väristä valoa kohtaan.

Meripihkaa löytyy ympäri maailmaa - Baltiasta Myanmariin ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Joskus meripihkaan tarttuu eläviä hyönteisiä ja kun pihka kovettuu ne jäävät sen sisälle. Kun ajattelemme meripihkaa, mielessä on usein kuparin ja oranssin kultaiset sävyt. Meripihkaa on itse asiassa yli 300 eri sävyä, mukaan lukien sininen, valkoinen, vihreä, musta ja punainen. Sininen meripihka on harvinaisin muoto ja oranssi ja keltainen värisävyt ovat yleisimpiä sävyjä - vaikka nämäkin vaihtelevat kaikessa vaaleimmasta hunajasta tummimpiin savustetun viskin sävyihin. Koska se on niin ikivanha kivi, amber on myös kerännyt vuosien varrella melkoisia kansanperinteisiä tarinoita. Aasiassa sitä kutsuttiin Tiikerin sieluksi ja se yhdistettiin rohkeuden ja voiman energiaan. 

25,00 €