Korvikset, Zuni karhu (turkoosia)

Turkoosista kivestä ja hopeasta tehdyt pienet korvakorut. Pituus ripustuskoukusta n. 4 cm ja karhun koko 1,5 cm. 

Zunikulttuurissa eläimen hengen uskotaan asuvan kivessä. Mitä tarkoittaa Zuni karhu? Karhu on lännen vartija ja mestari. Hän edustaa parantumista ja suojelua. Karhu liittyy siniseen väriin ja se tunnetaan parantavista voimistaan. Vaikka kaikki karhut ovat parantajia, valkoiset karhut ovat erityisen voimakkaita. Karhuihin liittyviä ominaisuuksia ovat voima, rohkeus, sopeutumiskyky, parantuminen ja henkinen yhteys.

Zunit uskovat, että Karhu on korvaamaton, jos kohtaat muutoksia ja siirtymävaiheita elämässä. Se voi olla liittolaisesi, kun yrität ratkaista ristiriitoja, antaa anteeksi itsellesi tai muille menneisyyden virheet tai kun kohtaat uusia haasteita henkisellä tielläsi. Karhu ohjaa itsetutkiskelua ja asioiden peilaamista.

Turkoosi on viisauden, rauhan, suojelun, onnen ja toivon kivi. Monissa kulttuureissa ihmiset ovat uskoneet sen voimaan suojella, levittää rauhallista energiaa ja tuoda kestävän rakkauden. Alkuperäisväestö yhdisti sen taivaan jumalaan ja shamaanit luottivat kiven kykyyn olla kanavana taivaan ja maan välillä. He käyttivät turkoosia erityisesti kanavoimaan kosmoksen parantavia energioita. Kiveä käytettiin myös amuletteina taisteluissa parantamassa henkilökohtaista suojelua.   


26,90 €
Please select variants first