Vuorikristalli

Rumpuhiottuja vuorikristalleja. Kivien koko on n. 1,5 cm x 2,5 cm/2 cm x 2 cm. Kivien alkuperä: Brasilia. 

Shamaanittaren info: Kirkkaita kvartsikristalleja arvostetaan suuresti niiden jäämäisen kauneuden takia sekä niiden hyödyllisyyden vuoksi. Sen värit voivat olla kristallin kirkas, hieman sumea tai melkein himmeä. Kaikissa värivariaatioissa on kristallin hyödyt ja merkitykset. Kaikki kvartsin eri muodot tuovat erinomaista psyykkistä suojelua ja kykyä kohottaa tietoisuutta ja avata ylempiä chakroja.

Kirkas kvartsi parantaa yhteyksiä henkisen ja fyysisen maailman välillä vahvistamalla kommunikaatiota. Sen uskotaan olevan äitimaan korkeimpia lahjoja ja auttavan kaikkien maallisten elementtien yhteyksissä. Kiven merkitys liittyy myös sen mestariparantajan ominaisuuksiin. Kirkas kvartsi on erittäin arvostettu kyvystään puhdistaa negatiivisuutta mielestä, jotta se kykenee vastaanottamaan korkeampaa henkistä tietoa. Sitä pidetään kaikkien parantavien kiteiden päällikkönä sen kyvyn vuoksi nostaa ja vahvistaa muiden kiteiden parantavia värähtelyjä. Kirkkaan kvartsin hyöty on, että se avaa kanavia, jotta energian virtaus ja kommunikointi paranee. Elämä sopusoinnussa ympäristön ja muiden ihmisten kanssa on yksi tärkeimmistä kiven hyödyistä. Se tallentaa tietoa ja nostaa havaintokykyä. Lisäksi se muodostaa suojelevan esteen sille, ettei negatiiviset energia voi tulla läpi.

Chakrat: Kruunuchakra. Mutta vuorikristalleja voi käyttää myös muissa kehon chakroissa puhdistamassa tai asetella niitä kehon ympärille puhdistamaan ja hoitamaan auraa.

• Kirkkaat kvartsit voivat parantaa verenkiertoa ja immuunijärjestelmää; se parantaa energian virtausta ja tasapainoa kehossa. • Migreeni, päänsärky, matkapahoinvointi ja huimaus, näitä kaikki on hoidettu tällä kivellä. • Voi parantaa aineenvaihduntaa, auttaa painonpudotuksessa ja lievittää uupumusta. • Läpinäkyvä kvartsi voi auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta sekä korjaamaan ruuansulatuskanavan, virtsarakon ja munuaisten häiriöitä. • Tiedetään myös lievittävän kipua loukkaantumistilanteissa esim. hoitaa palovammoja ja vähentävää rakkuloita. • Tunnetasolla muuttaa negatiivista positiiviseksi

Historiassa: Kirkkaita kvartsikiviä on arvostettu antiikin ajoista niiden upeiden heijastavien ominaisuuksien vuoksi, sekä niiden parantavista ja suojaavien vaikutusten takia. Kvartsin nimi on peräisin eurooppalaisesta sanasta "quarz". Kirkkaita kvartsikiviä löytyy kaikkialta maailmasta. Sitä kutsutaan myös kivi- tai jääkiteeksi sen jäisen kirkkaan kvartsivärin takia. Kreikan sana jäälle on krystallos ja tästä sai alkunsa yksi sen nimivariaatio. Eli kiveä sanotaan kirkkaaksi kvartsiksi tai vuorikristalliksi.

Kirkkaiden kvartsikivien uskottiin (ja edelleen uskotaan) olevan todellisia eläviä olentoja, jotka hengittävät vain kerran vuosisadassa. Muutamat kulttuurit uskoivat, että läpinäkyvät kvartsikiteet ovat jumaluuden ruumiillistumia. Muinaiset egyptiläiset käyttivät monenlaisia koruja, jotka oli koristeltu kirkkailla kvartsikivillä. Läpinäkyviä kvartsikiteitä käytettiin monin tavoin niiden parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Muinaiset egyptiläiset muotoilivat kirkkaita kvartsikiviä amuleteiksi, jotka haudattiin kuolleiden kanssa, jotta niiden voimia ja jäistä kauneutta voitaisiin arvostaa myös kuoleman jälkeisessä elämässä.

Muinaiset roomalaiset ajattelivat, että läpinäkyvä kvartsi oli jäätä, joka oli kiinteytynyt ajan kuluessa ja tämä uskomus muodosti myös heille kiven merkityksiä ja käyttötarkoituksia. Korkeassa sosiaalisessa asemassa olevat naiset pitivät pyöreitä kirkkaita kvartsipalloja käsissään, jotta ne viilentäisivät heitä kuumalla säällä. Sinettisormuksia muotoiltiin kirkkaasta kvartsista ja niitä käytettiin sen viilentävän vaikutuksen vuoksi.

Kirkkaita kvartsikiviä käytettiin aloittamaan pyhiä tuliseremonioita kiitoksena jumalille. Läpinäkyvä kvartsi kristalli asetettiin puulastujen päälle aurinkoon ja tämä aiheutti puulastujen savuamisen sekä lopulta niiden syttymisen tuleen. Kirkkaita kvartsikiteitä käytettiin ihohaavojen "polttamiseen" (sulkemiseen). Auringon säteen taittumista kirkkaasta kvartista ja sen hyödyntämistä sanotaan juontavat juurensa jo Atlantin ja Lemurian aikoihin. Afrikkalaiset heimot, atsteekit, egyptiläiset, alkuperäiskansojen intiaanit, roomalaiset ja skottilaiset arvostivat kaikki läpinäkyviä kvartsikiteitä niiden parantavien ominaisuuksien vuoksi. He käyttivät kirkkaita kvartsikiviä meditaatiossa tehostamaan henkistä kehitystä ja puhdistamaan pahat taikuusloitsut.

Väritöntä kvartsia löytyy nykyään mikrofoneista, tietokoneen muistipiireistä, radiovastaanottimista ja -lähettimistä, ultraäänilaitteista, kelloista ja monien muun tyyppisten elektronisten laitteiden piireistä. Kirkkaita kvartsikiteitä voi ohjelmoida. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa, että uusi kirkas kvartsikide ohjelmoidaan heti positiivisella energialla. Oikein ohjelmoitu kirkas kvartsi- tai jalokivi säteilee tämän positiivisen energian takaisin huoneeseen.

3.00 €
Please select variants first