Shamaanittaren matkassa

Olen koonnut tähän muutaman shamaanittaren käyttämän välineen eli asioita, jotka kulkevat matkallani. 

Shamaanihelistin

Helistin on shamaanien pyhä instrumentti, jota käytetään henkien kutsumisessa, parantamisessa, rituaaleissa ja seremonioissa. Sillä voi puhdistaa energiaa tilasta tai henkilön ympäriltä. Tämä keino on hyvä silloin, jos ei esim. pysty puhdistamaan salvialla tai et pysty käyttämään rumpua. Healing hoidoissa voi session aluksi ja lopuksi helistellä potilaan ympärillä, jotta hänen tila säilyisi vakaana hoidon jälkeenkin. Sekä mieli, että keho resonoivat helistimeen ja sen käyttäminen auttaa purkamaan energian patoutumia kehosta, jotta energia virtaisi siinä luonnollisesti. Helistimestä syntyvä ääni auttaa selkeyttämään mielen ja avaa oven toisenlaiseen emotionaaliseen tilaan. Shamanistisessa rituaalissa voit käyttää helistintä esim. avaamaan tilan yhdellä napakalla helistimen sivalluksella tai kun tietoisesti kutsut henkiä. 

Medicine Pussukka 

Medicine pussukka on yleensä kankaasta tai nahasta valmistettu pieni pussukka, jota perinteisesti käytetään kaulan ympärillä, niin että se sijoittuu sydän chakran päälle. Medicine pussukan on tarkoitus suojella kantajaansa menneisyydeltä ja tulevalta. Pussukka voi sisältää kiviä, yrttejä, luita, hiuksia, turkista, höyheniä, kuoria ja / tai muita pyhiä pieniä esineitä. Pussukka kannattaa täyttää itselle tärkeillä symboleilla, joilla on erityinen merkitys. Medicine pussukka auttaa haltijaa olemaan yhteydessä ympäröivään maailmaan samalla kun se on yhteydessä yliluonnollisiin voimiin. Kotona ollessasi, voit asettaa sen alttarille. 

Shamaanittaren kristallisetti 

Yleensä kokoan pussukkaan tietyt kivet, joiden kanssa työskentelen ja kannan niitä mukana, nukun niiden kanssa tai pidän niitä lähellä, kun työskentelen, teen hoitoja, tulkintoja yms. Kivet voivat vaihdella tilanteen ja asian mukaan. Voit siis rakentaa itsellesi oman kristallisetin vapaavalintaisista kivistä, jotka puhuttelevat juuri sinua. Jos et tiedä mistä lähtisit liikkeelle, niin olen rakentanut valmiita Shamaanittaren kristallisettejä eri tarkoituksiin. Settejä on 10 erilaista: Chakrakivet, joissa löytyy jokaiselle päächakralle oma kivi sen lisäksi erikseen Juuret, Luominen, Oma Voima, Parantaminen, Oma Totuus, Näkijän kivet ja Yhteys Henkioppaisiin. Näiden lisäksi tein vielä Earth Magic setin, jossa kristallit on tarkoitettu luonnonhenkien kanssa työskentelyyn sekä Suojelus kivet, jos tarvitset itsellesi enemmän suojelua. 

Voimaeläimet

Henkiä, jotka ovat eläinten muodossa ja opettavat meitä tai ohjaavat meitä, voimaannuttavat meitä ja auttavat meitä paranemaan kutsutaan eläinten henkioppaiksi tai henkieläimiksi. Shamanistisessa ja alkuperäiskulttuureissa niitä voidaan kutsua toteemieläimiksi tai voimaeläimiksi. Monesti näitä termejä käytetään toistensa synonyymeinä, vaikkakin niillä on hienovaraisia merkityseroja. 

Termi "power animal" juontaa juurensa shamanismiin. Tämä on erityinen eläimen henkiopas, jota shamaanit tai shamanismin harjoittajat saavat itsellensä initiaatiossa omiin harjoituksiinsa. Heidän voimaeläin matkustaa heidän kanssaan mihin tahansa he menevät shamaanimatkoilla saadakseen opetuksia, opastusta ja parannusta. Sinulla voi kuitenkin olla suhde voimaeläimeen vaikka et ole shamaani tai et harjoita shamanismia. Ne tulevat silloin sinulle meditaatiossa, visioissa, unissa tai shamaanimatkoilla. Usein eläinopas ilmoittaa läsnäolostaan, kun on jossakin ​​vaikeassa tilanteessa elämässä - tai jos on elämänmuutos käsillä tai on muutamia vaihtoehtoja siihen mitä tehdä. Ensimmäinen asia, joka kannattaa pitää mielessä on se, että eläin valitsee sinut; sinä et valitse sitä.  Sinun tehtäväsi on tunnistaa sen läsnäolo ja vaalia suhdetta niin, että molemmat saavat mahdollisimman paljon irti teidän yhteydestä. 

Suitsukkeet 

Suitsukkeita käytän paljon ja ne vaihtelevat tilanteen mukaan. Yleensä matkassani kulkee aina valkoista salviaa ja palo santoa. Jos pidät enemmän suitsuketikuista, niin kannattaa tutustua kaupassani oleviin Toteemieläin ja Sacred Hoop suitsukkeisiin. Sacred Hoop on Medicine Wheelin toinen nimi ja siinä edustettujen ilmansuuntien merkitykset vaihtelevat eri heimoissa. Medicine Wheelin suuntien voidaan ajatella edustavan seuraavia asioita:

  • Eri elämän vaiheita: syntymä, nuoruus, aikuisuus/vanhuus, kuolema
  • Vuodenaikoja: kevät, kesä, syksy, talvi
  • Elämän eri aspekteja: henkinen, emotionaalinen, älyllinen, fyysinen
  • Luonnon eri elementtejä: tuli/aurinko, ilma, vesi ja maa
  • Eläimiä: kotka, karhu, susi, buffalo ym.
  • Seremoniallisia yrttejä: tupakka, maarianheinä, salvia, setri

Rumpu