Suitsuke, Mugwort (pujo)

Kasvatettu ja käsin poimittu yhteistyökumppanin luomufarmilla Kaliforniassa. Suistukenipun koko: pituus n. 10 cm ja halkaisija 3 cm.  

Mugwort tunnetaan myös nimellä "unirohto" eli sillä on ainutlaatuinen kyky stimuloida unia. Kun poltat sitä suitsukkeen tavoin, sillä on hienovarainen, makea ja unettava tuoksu. Mugwortilla on pitkät perinteet pakanallisissa piireissä ja sitä käytetään myös nykyään maagisena suitsukkeena tai loitsuissa. Se liittyy ennustamiseen ja selkouniin. Jos tahdot nähdä selkounia voit polttaa suitsuketta ennen nukkumaan menoa tilassa, jossa nukut. Tätä yrttiä voi käyttää myös suojelemaan henkilöä ja paikkaa pahoilta silmiltä ja ajatuksilta.

Mugwort on yleinen nimi useille Artemisia-suvun aromaattisille kasvilajeille. Euroopassa mugwort viittaa useimmiten Artemisia vulgaris -lajiin tai tavalliseen mugwort-lajiin eli suomeksi kyse on pujosta. Huom! Jos tiedät olevasi allerginen pujolle, kannattaa valita joku muu suitsuke. 

Alkuperä ja ympäristöinfo: Mugwort tulee minulle suoraan viljelijältä eli yhteistyökumppanillani on oma maatila Kaliforniassa, jossa he viljelevät mm. valkosalviaa, rosmariinia, artemisiaa, maarianheinää ym. Viljelty mugworth on luomua eli viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita ja korjuun jälkeen yrtit kuivatetaan huolellisesti perinteitä vaalien. 

9,00 €