Kivi-infot A-Ö

Kiviä voi kantaa mukana eri tarkoituksissa, pyöritellä käsissä, sijoittaa kotona kauniiseen kulhoon tai Feng Shui periaatteiden mukaan tai käyttää itsehoitoon. Kivien laittaminen tiettyihin kohtaan kehoa pohjautuu shamaanien käyttämiin harjoituksiin ja parantamistyöskentelyyn. Kun kiviä laitetaan tiettyihin kohtiin niiden parantavat vaikutukset menevät suoraan sille alueelle. Esimerkiksi päänsärkyjä voidaan hoitaa laittamalla ametisti sille puolelle päätä, jossa särky on. Jos on ruoansulatusongelmia, niin sitä hoitava kivi (kuten sitriini) laitetaan vatsan päälle. Vaikka tätä asiaa voi lähestyä eri tapojen kautta, niin universaalit periaatteet ovat samanlaisia. Kivillä parantaja voi laittaa kiviä chakrojen kohtaan, niiden väliin meridiaanien päälle sekä kehon ympärille (auraan) niin että saavutetaan kokonaisvaltainen paraneminen kehoon, mieleen ja energiaan sen sijaan että työskenneltäisiin vain tietyn fyysisen oireen kanssa. Shamaanit ajattelevat, että kaikella on henki, myös sairaudella ja kokonaisvaltainen lähestyminen hoitaa sairauden henkeä (syytä) eikä pelkkiä oireita. Minulle kivet ovat auttavia ystäviä ja ne ovat täällä auttamassa ihmiskuntaa eri tavoin. Kun lähdet valitsemaan itsellesi kiveä, voit valita sen mukaan millainen asia/ongelma sinulla on tai mikä kivi ja sen olemus vetää sinua eniten puoleensa. 

Myynnissä olevien kivien ja kristallien ympäristöinfo

Käytän kivien hankinnassa luotettavia yhteistyökumppaneita, joilla on samanlaisia arvoja kuin itselläni (eettisyys, ekologisuus, reilu kauppa jne.). Teen parhaani, jotta löydän myyntiin eettisiä tai reilun kaupan periaatteet omaavia kiviä. Yksi yhteistykumppanini on Artesaaniyhteisö Madagaskarilla, he poimivat, käsittelevät ja hiovat kivet, joita heiltä ostan samalla elättäen itsensä ja perheensä. Kaikki Pohjolan voimakivet ovat Suomesta, minun itseni poimimia, osa tulee minulle geologin kautta Lapista.  

Angeliitti (vaaleansininen kivi)=> rauhallinen kristalli, joka ilmentää suojelusenkeliesi lempeä värähtelyä. Sitä kutsutaan myös enkelikiveksi. Se lisää tietoisuutta näkymättömästä maailmasta ja muistuttaa sinua siitä, että enkeleitä on kaikkialla ympärilläsi. Jopa pelkkä kiven taivaansinisen sävyn katselu herättää yhteyden taivaan valtakuntaan. Angeliitti on siis erityisen hyvä kommunikoimaan enkelien/henkioppaiden kanssa. Se edistää henkistä tietoisuutta ja nostaa henkisiä aistejasi, mikä antaa sinulle mahdollisuuden avata itseäsi uudelle tiedolle. Angeliitti on jumalallisen yhteyden luoja ja tiedon välittäjä. Kun virittäydyt angeliitin parantaviin ominaisuuksiin, tunnet enkelimäisen jumalallisen rakkauden ja muistat, ettet ole yksin. Jopa pimeimpinä hetkinäsi voit pyytää tukea angeliitilta. Rauhoittavan ja hoitavan sinisen värinsä ja energiansa ansiosta tämä kristalli muistuttaa sinua siitä, että aina on joku, jonka voit tavoittaa - niin fyysisessä kuin näkymättömässä maailmassa. Se yhdistää sinut elämän tukijärjestelmään.

Ametisti (violetti kivi) Ametisti on voimakas ja suojeleva kivi. Se suojaa psyykkiseltä hyökkäykseltä, muuntaa energian rakkaudeksi ja suojaa käyttäjää kaikentyyppisiltä haitoilta. Sillä on suojeleva vaikutus geopaattiselta säteilyltä, sähkömagneettiselta stressiltä sekä muiden ihmisten lähettämiltä pahoilta silmiltä. Se avaa ylemmät chakrat ja pudistaa energiakanavia. Ametisti on kaunis kivi ja sillä on pitkä historia ihmisten auttajana monilla tavoilla. Ametisti on erittäin voimakas ja suojeleva kivi, jolla on korkeasti värähtelevä henkinen säteily. Ametisti avaa tietoisuutta henkikehosta, henkisestä heräämisestä ja yleensä henkisestä tietoisuudesta. Se opettaa sinulle, että oleminen ei lopu fyysiseen kehoon. Avaa tietoisuutta sielusta, jumalattaresta/jumaluudesta ja ikuisuudesta. Se on rauhoittava kivi, jonka rauha elvyttää sinussa korkeampia tietoisuuden tasoja ja meditatiivista mieltä. Se auttaa rauhoittamaan ahdistusta ja kärsimättömyyttä, jotta voit keskittyä paremmin meditaation aikana. Se avaa intuitiota ja elvyttää psyykkisiä lahjoja. Hyvä kivi näkemiseen ja hieno apu henkisille matkoille, se auttaa sinua saamaan parempia oivalluksia ja samalla suojelee. Ametistilla on myös voimakas parantava ja puhdistava voima. Se on erityisen tehokas unien kautta tuleville viesteille, joten voit pitää sitä tyynyn alla tai itsesi lähellä nukkuessa. Lievittää unettomuutta ja vähentää painajaisia. Ametisti sopii hyvin myös kolmannen silmän aktivointiin eli voit pitää sitä 3. silmän päällä tai hieroa kivellä kevyesti vastapäivään silmän kohdalla. Ametistilla on pitkä historia suojelusamulettina eli sen on sanottu torjuvan fyysisiltä hyökkäyksiltä ja suojelevan onnettomuuksilta. Matkoilla sitä käytettiin suojana mahdollisilta petoksilta tai yllätyshyökkäyksiltä. Sotilaat kantoivat sitä, jotteivät he vahingoittuisi ja jotta he voittaisivat myös viholliset. Ametisti kuuluu ns. kuninkaallisiin kiviin ja se suojasi käyttäjäänsä taudeilta sekä infektioilta. Ametistia voi myös kantaa estääkseen myrkytystiloja (alkoholi) tai ylensyömistä.  

Ametisti, Chevron => Chevron ametisti, joka tunnetaan myös nimellä "yhdistelmä ametisti" tai "unelma ametisti" on ametistin ja valkoisen kvartsin yhdistelmä. Chevron-ametisti aktivoi kruunuchakraa, yhdistää sinut korkeampiin ulottuvuuksiin ja puhdistaa auraa. Muutos tulee helpommaksi, kun työskentelet tämän kiven kanssa - se vähentää muutosvastarintaa ja auttaa sinua kasvamaan henkisesti ja emotionaalisesti. Kiven kanssa työskenteleminen yhdistää sinut korkeampiin ulottuvuuksiin, enkeleihin ja henkioppaisiin. Se on voimakas kristalli psyykkisten kykyjen parantamiseen ja intuition syventämiseen. Chevron ametisti myös suojaa ja puhdistaa auraa, torjuu negatiivista energiaa, helpottaa riippuvuutta ja edistää levollista unta.

Amatsoniitti (vaalenvihertävä kivi) => Amatsoniitti tunnetaan toivon kivenä ja se on erinomainen manifestoinnin työväline. Amatsoniitissa tuntee veden elementin värähtelyn ja veden energian virtaava olemus auttaa selviytymään vastoinkäymisistä, esteistä ja haasteita, joita elämässä tulee vastaan. Amatsoniitti poistaa pelkoja, epäilyjä sekä huolia ja tuo energiaan positiivisuutta, optimismia ja toivoa. Työskentele amatsoniitin kanssa silloin kun tunnet olevasi jumissa tai lähellä luovuttamista. Amatsoniitti auttaa rohkeudessa ja totuuden puhumisessa. On tarinoita muinaisen Amazon heimon soturinaisista, jotka käyttivät amatsoniittia suojakilvissään sekä parantamaan sairauksia ja haavoja. Vähän samaan tapaan kuin jade, amatsoniitti yhdistetään myös rahaan ja onnekuuteen. Sitä kutsutaan "pelurin kiveksi", joka tuo hyvää onnea kantajalleen. Suojelee elektromagneettiselta stressiltä. Rauhoittava vaikutus hermoihin ja apu kilpirauhasongelmissa.  Chakrat: Sydän ja kurkku. 

Auraliitti-23 => on paljon ametistin kaltaisia ominaisuuksia. Se on vahva emotionaalinen parantaja, rauhoittaa vihaa ja viilentää kuumia tunteita. Se auttaa meitä ajattelemaan ennen kuin puhumme. Se auttaa meitä muistamaan paikkoja menneisyydestä, jotka tuovat sisäisen rauhan ja seesteisyyden tunteita ja sisällyttämään nämä tunteet jokapäiväiseen elämäämme. Se on lohdullinen ja rauhoittava kivi. Auraliitti tukee shamanistisilla matkoilla ja menneiden elämien työssä. Se parantaa henkistä kehitystä. Se auttaa meitä muodostamaan yhteyden henkimaailmaan, omiin oppaisiin/enkeleihin. Se voimistaa psyykkisiä kykyjä ja astraalimatkustusta. Upea kivi myös meditaatioon. Auraliiti 23 torjuu negatiivisuuden ja tuo meille positiivisemman näkemyksen henkisyydestämme.

Chakrat: kurkku, kolmas silmä, kruunu (tasapainottaa kaikkia chakroja)

Geologinen info: Auraliitti-23, joka tunnetaan myös nimellä "Red Cap Amethyst" on erittäin harvinainen sekoitus kiteitä ja on yksi maapallon vanhimmista mineraaleista. Sen on arvioitu muodostuneen noin 1,2 - 1,5 miljardia vuotta sitten. Ainoa paikka, josta tätä kiveä on löydetty on sen alkuperäinen löytöpaikka Superior järven pohjoispuolella Ontariossa, Kanadassa. Auraliitti on muodostunut n. 23 mineraalista, joista suurimman osan voi nähdä vain mikroskoopilla. Ne, jotka hallitsevat tätä kidettä näkyvät selkeimmin eli ametisti, kvartsi ja hematiitti. Auraliitti sisältää: ametisti, kvartsi, hematiitti, platina, kulta, hopea, nikkeli, kupari, limoniitti, rauta, kovelliitti, sfaleriitti, kalkopyriitti, epidootti, gilaliitti, borniitti, rutiili, geotiitti, pyrolusiitti, pyriitti, magnetiitti, lepidokrosiitti, ajoiitti, titaniitti, kakokseeniitti.

Dalmatian Jasper (vaaleanruskehtava/beige kivi, jossa mustia tai ruskeita pilkkuja)=> Dalmatian Jasperin energia tuo lapsenomaista iloa ja leikkimielisyyttä elämään sekä lisää luovuutta. Se muistuttaa sinua siitä, että on ihan ok pitää hauskaa ja nauttia elämästä.

Emotionaalinen ja mentaalinen puoli: maadoittavan kykynsä vuoksi auttaa pitämään jalat maassa. Auttaa parantamaan organisointitaitoja, se muuttaa ideat toiminnaksi ja tuo sitkeyttä asioiden loppuun saattamiseen. Antaa rohkeutta käsitellä kaikkia ongelmia tehokkaasti ja päättäväisesti sekä tuo rauhaa stressaavina aikoina. Kiven avulla voi poistua tarve kostaa niille ihmisille, jotka ovat tehneet sinulle väärin. Auttaa vapauttamaan tunteen siitä ettet voisi luottaa toisiin ihmisiin. Lisää myös uskollisuuden tunnetta ihmissuhteisiin. Se auttaa suojautumaan painajaisilta ja tuo hauskuutta elämään, nostaa ylös masennuksesta ja vapauttaa negatiivisia ajatuksia.

Henkinen puoli: Yhdistää meidät leikkisään puoleemme, yhdistää yin ja yang puolia meissä. Tasapainottaa auraa ja erityisesti kohdistuu fyysiseen, mentaaliseen ja emotionaaliseen energiakehoon. Antaa suojaa ja maadoitusta, helpottaa astraalimatkustusta ja kiveä voi käyttää myös unityöskentelyssä, koska pystyt muistamaan unet paremmin.

Fyysinen puoli: hyvä verenkierto-ja ruoansulatuskanaville. Auttaa myös sukupuolielimiä. Tukee kehoa pitkittyneiden sairauksien aikana ja auttaa toipumiseen ja kehon parantamiseen. Jos tahtoo päästä irti jostain addiktiosta, niin dalmatian jasper on hyvä tuomaan päättäväisyyttä mm. lopettaa tupakointi. Puhdistaa myrkyt kehosta, puhdistaa verta ja vahvistaa immuniteettiä.

PS: Tätä kiveä voi käyttää apuna, jos tahtoo työskennellä eläinten kanssa, se auttaa mm. eläinkommunikoinnissa.

Geologinen info:Tämä kivi löydettiin Meksikosta ja se on kvartsikivi, jossa on mustia ja ruskeita pilkkuja. Tämä pilkut ovat joko mustaa turmaliini tai Draviittia, joka tunnetaan ruskeana turmaliinina. Kivi tunnetaan myös nimellä Dalmatian kivi, koska koostumuksensa vuoksi se ei periaatteessa ole jasperia. Kiven nimi juontaa juurensa aikaan, jolloin se ensimmäisen kerran löydettiin. Kaivajat huomasivat sen muistuttavan Dalmatian koiran turkkia ja sille annettiin tämän vuoksi niiden nimi, jotta tavallisten ihmisten olisi helpompi muistaa se.

 Dragon's Blood => Yksi ihana jasperin variaatio. Elämän suojelija, lisää voimaa ja kestävyyttä, auttaa luovuudessa ja itsensä rakastamisessa. Syvä vihreä väri edustaa lohikäärmeen kovaa nahkaa, jonka sisällä on rakastava sydän. Lohikäärmeet ovat oikeudenmukaisuuden ja elämän suojelijoita. Syvä punainen väri edustaa lohikäärmeen verta, joka tarkoittaa tulta sisällämme ja lisää fyysistä voimaa, rohkeutta, kestävyyttä ja itseluottamusta. Voimakkaan talismaanin saa, jos yhdistää tämän kiven Labradoriitin (spektroliitti suomessa) kanssa. Tämä pari tunnetaan nimellä Lohikäärmeen sydämen talismaani. Chakrat: Root chakra, Sydän Chakra

Fluoriitti (eri värejä, vihreä, sininen, violetti) => Fluoriitti on upea kivi, koska se puhdistaa ja tasapainottaa auraa (ihmisen energiakenttää). Sillä on kyky imeä ja neutralisoida negatiivinen energia ja stressi. Näkijäkivenä fluoriitti lisää keskittymiskykyä, itseluottamusta ja auttaa päätösten tekemisessä. Erityisesti violetin eri sävyissä säteilevä fluoriitti lisää mystisiä visioita ja on kaikkein eniten rauhaa tuova fluoriitti. Sillä on kyky puhdistaa mieltä ja elvyttää mentaalista aktiviteettiä sekä stimuloida kolmatta silmää. Hyvä kivi käyttää meditaatioissa lisäämään intuitiivisia ja psyykkisiä kykyjä. Violetti fluoriitti on myös suojelun kivi ja hyvä unikristalli, koska se auttaa suojelemaan pahoilta hengiltä ja huonoilta unilta. Tätä kiveä voi käyttää myös kruunuchakrassa, koska se auttaa jos mielessä on liikaa kaoottisia tai negatiivisia ajatuksia ja nostaa värähtelyä valoisammaksi. Auttaa myös stressaavissa tilanteissa pitämään itsesi keskittyneenä.

Vihreä fluoriitti on kasvun ja uudistumisen kivi, joka auttaa meitä muodostamaan yhteyden luontoon ja hyväksymään maailmankaikkeuden luonnollisen järjestyksen. Vihreä fluoriitti on erityisesti sydänchakran kristalli, se auttaa parantamaan sydänsuruja, menneitä traumoja ja emotionaalisia haavoja, mikä antaa meille mahdollisuuden avata sydämemme rakkaudelle. Se poistaa tehokkaasti negatiivisuutta ympäristöstämme, myös sähkömagneettista saastetta. Lisäksi silla on kyky puhdistaa aura, chakrat ja kaikki mielessä olevat negatiiviset ajattelumallit, jotka on hyvä vapauttaa. Tämän jälkeen fluoriitti täyttää sinut uudelleen positiivisuudella, rakkaudella ja valoenergialla.

Fuksiitti-Kvartsiitti (suomi)=> Harmonia ja onnellinen mieli sekä sydämen toiveet. Kvartsiitti on muutoksia tasapainottava ja harmonisoiva kivi. Rauhoittaa hyperaktiivista tai yliaktiivista mieltä. Se on ihmissuhteiden talismaani eli sen sanotaan antavan meille "hyvät ihmissuhteet". Kvartsiitti voimistaa myös kommunikaatiokykyjä, joten hyvä kivi käyttää tilassa, jossa monta ihmistä työskentelee yhdessä, joko töissä tai koulussa. Vihreä kvartsiitti tuo lempeää energiaa ja sen sanotaan parantavan ihmisen yksinäisyyttä ja turhautuneisuutta. Kun koet nopeita muutoksia, tämä kivi auttaa sinua säilyttämään perspektiivin ja kaikenlaisen tasapainon muutoksen keskellä. Fuksiitti on upea mineraali, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Otan niistä esille yhden eli se tunnetaan myös toiveiden kivenä. Se auttaa pitämään sydämen liekkiä toiveikkaana ja palamaan kirkkaana pitkään. Toiveet ja unelmat ovat yhtä tärkeitä kuin hengittäminen eli voit ottaa tämän kiven kaveriksi auttamaan sinua löytämään todellisia sydämen toiveita.

Hematiitti (harmaa, metallimainen pinta) => Hematiitti on maadoittava ja suojeleva kivi, se estää negatiivisia energioita pääsemästä omaan auraan. Se vahvistaa tahtoa ja intentiota sekä kiinnittää huomiosi asioihin, jotka ovat eläneet aikansa ja nyt on aika muuttaa ne. Hematiitti on melkein kokonaan rautaa, siksi siinä on metallimainen pinta. Sen nimi on kuitenkin mielenkiintoinen eli vaikka se on tummanharmaa, sen nimi tulee kreikankielisestä sanasta, joka tarjoittaa verikiveä. Miksi? kun se löydetään luonnosta, ruoste peittää sen kokonaan, koska se on niin rautapitoinen.

  • maadoittaa ja suojelee. vahvistaa yhteyttää maahan, antaa turvaa ja turvallisuuden tunnetta
  • tuo rohkeutta, itseluottamusta, kestävyyttä
  • mielen kivi eli stimuloi keskittymistä, elvyttää muistia ja originellia ajattelua.
  • hyvä tuki energiatasolla, jos on paranemassa mistä tahansa sairaudesta, joka liittyy vereen tai veren tuotantoon tai luuytimeen.
  • rautapitoisuuden vuoksi hyvä kivi hoitamaan raudanpuutoksessa tai tukemaan sitä
  • vahvistaa maksaa ja auttaa sitä myrkkyjen poistossa
  • hyvä lihaskrampeissa, tasapainottaa hermostoa ja auttaa unettomuuteen

Hematiitin voin laittaa lähelle ovea tai ikkunalle (ideaalisesti oven päällä tai ikkunalaudalla). Se puhdistaa energioita, jotka tulevat kotiisi. Jos tuntuu että kodissa kummittelee traumaattiset muistot, olisi hyödyllistä laittaa hematiittia kotiin puhdistamaan negatiivista energiaa. Jos kärsit painajaisista tai sinulla on kumppani tai lapsi jotka kärsivät, laita hematiitti sängyn tai tyynyn alle. Hyvä kivi empaateille, se auttaa siihen ettei ota liikaa toisten energioita tai jos tuntuu että hukkuu toisten ongelmiin ja tarpeisiin. Tästä kivestä myös ennustetaan, sitä pidetään kynttilän liekin lähellä ja keskitytään liekin muodostamiin heijastuksiin sen pinnalla.

Howliitti (valkoinen, jota monesti värjätään). Valkoinen tai sininen howliitti => Sininen howliitin muoto on värjätty eli sillä on kaikki howliitin ominaisuudet, sekä lisäominaisuudet värin mukaisesti. Howliitti on yksi "virityskivistä", joka yhdistää sinut korkeampaan henkiseen tietoisuuteen ja valmistelee mieltä viisautta ja oivalluksia varten. Jos laitat sen kolmannen silmän päälle, se auttaa avaamaan muistoja menneistä elämistä. Jos käytät tätä meditaation aikana, se avaa intuitiiviset kykysi; parantaa telepaattista, psykometristä ja näkemisen kykyä. Muistuttaa sinua yhteyden muodostamisesta kuuhun, sen sykleihin ja kuun värähtelyihin. Howliitti on erittäin rauhoittava kivi ja sitä sanotaan myös unikiveksi eli se auttaa unettomuudessa, joten myös hyvä unien tuoja. Voit laittaa esim. tyynyn alle auttamaan uniongelmissa. Sininen howliitti auttaa erityisesti kurkkuchakraa, se kutsuu unia luokseen ja sinun on myös helpompaa ymmärtää niitä. Se auttaa astraalimatkustuksessa unen aikana. Siitä on apua kaikenlaisessa kommunikaatiossa, koska se lisää tietoisuutta ja poistaa tukoksia.

Haukansilmä = sininen tiikerinsilmä => Haukansilmä on hyvin rauhoittava kivi, joka auttaa vähentämään stressiä, lisää tyyneyttä ja helpottaa ahdistusta. Sen energia tuo kykyä kulkea virran mukana, helpotusta pelkoihin, fobioihin ja voimakkaaseen temperamenttiin. Voit käyttää sitä tasapainottamaan maskuliinisia/feminiinisiä energioita (yin/yang energioita) sekä myös torjumaan painajaisia, suojelemaan itseäsi pahantahtoisilta tai mustasukkaisilta energioilta. Haukansilmän sanotaan myös auttavan lentopelkoihin eli jos kärsit lentopelosta voit kuljettaa kiveä mukana lennolla.

Haukansilmällä on korkea asema "silmä" kivenä; sen avulla voit nähdä asioita, mitä et aikaisemmin ole kyennyt näkemään ja saada syvempää oivallusta niihin. Hyvä apu lisäämään kaikkia aistimiskykyjä eli selvänäkö, selväkuulo, selvätunto, selvätietäminen jne. mutta erityisesti hyvä selvänäkemiseen,astraalimatkustukseen ja ennalta näkemiseen. Kiven avulla voit hoitaa mm. kurkkuchakraa ja kolmatta silmää (otsachakra) tai käyttää sitä selvännäköharjoituksissa/ vahvistamassa omia psyykkisiä kykyjä paremmaksi. Jos olet hermostunut esiintymisestä tai puhumisesta julkisesti, voit pitää tiikerinsilmää taskussasi tai lähellä itseäsi. Se auttaa rentouttamaan kurkkuchakraa, puhumaan selkeästi ja poistaa tukoksia. Kolmannen silmän päällä maadoittaa kaoottisissa tilanteissa ja antaa asioille parempaa perspektiiviä.

Fyysisesti haukansilmä auttaa tunteiden tasapainoon, helpottaa väsymystä ja masentuneisuutta, hillitsee yliaktiivisia seksihaluja, parantaa aineenvaihduntaa. Sitä voidaan käyttää lievittämään silmäongelmia, jotka johtuvat kyvyttömyydestä keskittyä. Kuten kaikkia tiikerinsilmän muotoja, myös sinistä tiikerinsilmää voi käyttää vaurausrituaaleissa. 

Karneoli (punaoranssi, oranssi, keltainen) Karneoli maadoittaa sinut nykyhetkeen. Se on yksi vanhimpia parantavia kiviä, jota on käytetty maailmassa. Perinteisesti sitä käytetään elvyttämään intohimoa, rakkautta ja halua, mutta karneolilla on paljon muitakin hyviä ominaisuuksia. Karneolissa on värivariaatioita eli sen väri vaihtelee kellertävästä ja hennon punertavasta oranssista aina voimakkaaseen punaoranssiin sekä ruosteenruskeaan.

Chakrat: Kiven värin mukaan eli keltaisella voit hoitaa ja tasapainottaa solar plexusta sekä myös sakraalichakraa. Punaoranssit ja oranssit karneolit soveltuvat parhaiten sakraalichakran ja Root Chakran hoitamiseen; auttaa poistamaan tukoksia ja hoitaa traumoja. Sillä on energisoiva ja immuniteettiä ylläpitävä vaikutus. Terveysasioissa voit kokeilla sitä avuksi näihin:

  • hedelmällisyys ja seksuaalisuus. Terveysongelmat, jotka liittyvät kohtuun, emättimeen, kohdunkaulaan, munanjohtimiin ja munasarjoihin voidaan lievittää tai korjata karneolikivien energialla. Myös menkkakrampit ja PMS oireet. Tekee epäsäännöllisestä syklistä säännöllisen.

  • Verenkierto ja kaikki vereen liittyvä, verenpaine, sydämen syke, veren paksuus jne. kaikki liittyvät punaiseen karneoliin.

  • hoitaa alaselän ongelmia, reumatismia, niveltulehduksia, neuralgiaa ja masennusta.

Tunnepuolella kivi edistää positiivisia elämänvalintoja ja tuo motivaatiota. Auttaa luottamaan itseesi ja näkemyksiisi. Stimuloi luovuutta, antaa rohkeutta ja edistää positiivisia elämänvalintoja. Hyvä kivi, jos tahtoo päästä yli negatiivisista tunteen ja mielen olosuhteista. Rakkaudessa auttaa, jos etsii sitä tai tahtoo säilyttää sen elämässä. Jos tahtoo enemmän rehellisyyttä, enemmän rakkautta enemmän kiintymystä jne. tämä on se kivi. Voidaan käyttää pääsemään yli kaikenlaisesta hyväksikäytöstä. Pystyt päästämään irti tunnekuormasta, jota et enää tarvitse.

Työasioissa: Karneoli houkuttaa hyvää onnea, menestystä ja vaurautta. Pitämällä kiveä kehon lähellä se houkuttaa hyvää onnea. Hyvä naisille, jotka työskentelevät luovilla aloilla sekä niille, joilla on intohimo tanssiin, musiikkiin, taiteeseen tai draamaan. Sen sanotaan kirkastavan äänen. Auttaa myös arkkitehtejä, rakentajia tai rakennuskorjaajia luomaan upeita rakennuksia.

Jos olet harjaantunut tulkitsemaan kiven energioita, Karneoli kantaa mukanaan tarinoita ja tallenteita planeetastamme.

Historiassa: Karneoli oli arvostettu kivi vanhaan aikaan, sitä arvostettiin samaan tapaan kuin jalokiviä. Monesti eliittiryhmä käytti karneolia ja karneoli yhdistettiin tämän vuoksi ihmisiin, jotka olivat hierarkian huipulla rahan ja auktoriteetin suhteen. Karneolia käytettiin myös hautakivenä eli ihminen haudattiin karneolin kanssa. Karneolia on löydetty mm. egpytin muumioiden haudoista. Muinaiset soturit pitivät karneolia kaulan ympärillä tuomaan rohkeutta ja fyysistä voimaa voittaa vihollisensa. Egyptissä mestariarkkitehdit käyttivät tätä kiveä. Antiikin aikana sitä käytettiin auttamaan ujoja puhujia ulosannissa ja tuomassa rohkeutta. Keskiajalla alkemistit käyttivät kiveä keitoksissaan, jotta muut kivet aktivoituisivat sen energiasta. Ylipapin ensimmäinen kivi rintakilvessä oli karneoli. Karneoli merkitsi marttyyrien verta. Kiven uskottiin estävän sairautta ja kulkutauteja. Muinaiset egyptiläiset kutsuivat karneolia "laskevaksi auringoksi". Oranssin sävyiset kivet miellettiin äitijumalattaren Isiksen hedelmälliseen kuukautisvereen ja vastaanottavaiseen/ passiiviseen naisenergiaan. Punaoranssin tai punaruskean sävyiset kivet ajateltiin olevan aktiivista maskuliinista energiaa.

Keltainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisellä puolella. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi.

Keltaista Jasperia pidettiin suojelun ja tarkkanäköisyyden talismaanina, jota papit, shamaanit ja opastajat käyttivät suojelemiseen niin fyysisillä kuin henkisillä matkoilla. Se antoi sisäistä voimaa ja mielen selkeyttä. Keltaisen Jasperin hidas ja vakauttava energia tekee siitä nykypäivänä yhtä arvokkaan. Sillä on syvä yhteys maahan ja se on hieno apu maadoitukseen ja oivallukseen henkisessä työssä, mielenmatkoissa tai syvissä meditaatioissa. Voitkin käyttää kiveä henkiseen suojeluun ja avustamaan henkisissä harjoituksissa, shamaanimatkoilla ja syvämeditaatioissa.

Keltainen Jasper stimuloi Solar Plexus Chakraa ja vahvistaa itseluottamusta sekä rohkeutta. Tuo lisää energiaa ja innostusta elämään ja ihmissuhteisiin. Sen energiat ovat erityisen tehokkaita paljastamaan petolliset ihmiset ja kääntämään kateuden ja ilkeyden pois. Käytä kiveä, jos alituisesti ajattelet ja olet huolestunut siitä, mitä muut sinusta sanovat tai ajattelevat. Keltainen jasper auttaa myös poistamaan hämmennystä, jos on syömisneurooseja julkisella paikalla.

Kivettynyt puu => Kivettynyt puu on muutosta luova fossiili, joka auttaa sinua avautumaan maan energialle ja muuttamaan sen toiminnaksi. Tämä kristalli auttaa edistymään, koska se poistaa mielen sisälle juuttuneet "kivettyneet" ideat.

Kun elämä tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä kaikkine vaatimuksineen, niin kivettynyt puu lohduttaa ja maadoittaa. Se parantaa sinua maayhteyden kautta ja on suositeltava käyttää erityisesti stressaavassa bisnes- tai kouluympäristössä.

Kansanperimässä uskotaan, että keijut tulivat auringosta maahan elämään puiden keskellä. Kun heidän kotipuunsa tulivat elämän päähän, he kaivoivat itsensä maahan ja kivettyivät maaperässä, josta puuta kasvoivat. Näitä kiviä kunnioitettiin, koska niiden uskottiin sisältävän sen puun tiedon, josta ne ovat muodostuneet. Ihmiset ajattelivat, että näillä kivillä oli maagisia ominaisuuksia. Tätä kiveä voit käyttää yhteyden luomisessa äitimaahan, keijuihin ja muihin luonnonhenkiin.

Jos käytät kiveä kolmannen silmän päällä, se auttaa sinua pääsemään yhteyteen solujen ja asioiden kanssa, jotka ovat DNA:ssasi. Meditoidessa tämän kiven kanssa se voi auttaa sinua vierailemaan korkeamman henkisen tiedon alueella, joka sisältää kaiken tämän maan päällä tapahtuneen tiedon. Tämä "alue" tunnetaan Akaashisina tiedostoina ja voit käyttää kiveä meditoidessasi, jotta se auttaa sinua vierailemaan siellä esim. saadaksesi tietoa menneistä elämistäsi.

Fyysisesti: Erityisen hyödyllisiä auttamaan ikään liittyvissä terveysongelmissa. Lisäävät elinvoimaa, auttavat lonkan ja selän ongelmia (vahvistaa ihmisen selkärankaa). Kivettyneen puun tiedetään helpottavan esimerkiksi reumaa ja niveltulehdusta. Sanotaan olevan yleisesti hyödyllinen luustolle, iholle ja hiuksille.

Geologisesti: Kivettynyt puu muodostuu, kun vanha puu korvautuu ja kovettuu jollakin mineraalilla, yleensä se on kalsedoni tai kvartsi. Sitä löydetään useista eri paikoista ympäri maailmaa. USA:ssa on jopa kokonainen metsä, joka kivettynyt.

Krysokolla => Krysokolla tunteiden parantamiseen ja selkeään ilmaisuun. Krysokolla aktivoi kurkkuchakraa yhdistäen sinut sisäiseen viisauteen ja auttaa sinua löytämään äänesi tässä maailmassa. Se on myös hyödyllinen kivi tunnekehon parantamiseen ja sielun polun määrittämiseen. Krysokolla tukee vuorovaikutustasi muiden kanssa antamalla sinulle rohkeutta viestiä tarpeistasi viisaasti ja rehellisesti. Krysokolla on jumalattaren kivi, yhteys jumalalliseen feminiinisyyteen tai pyhään feminiinisyyteen. Silti se edustaa myös feminiinisen ja maskuliinisen energian pyhää liittoa ja kompromissin, neuvottelun ja sovinnon kauneutta. Kleopatra käytti tätä kiveä diplomaattisena talismaanina. Ennen vierailua hän lähetti valtionpäämiehille lahjaksi krysokollan. Hän uskoi, että se auttoi avaamaan ovia hyville neuvotteluille ja viisautta viestintään. Krysokolla kasvaa yleensä yhdessä malakiitin, savukvartsin ja shattuckitin kanssa, jotka ovat kokoelma intensiivisiä parantavia kiviä. Meditoi tämän kiven kanssa tai pidä sitä lähellä avataksesi kurkkuchakraasi, kommunikoidaksesi helpommin, seurataksesi vapauttasi ja parantuaksesi.

Kuukivi (valkoinen, musta/harmaa, persikka) => Onnellisuus, hyvä onni, hoiva, äitiys, epäitsekkyys, humanitäärisyys, rakkaus, toivo, henkiset näyt, helppo synnytys, turvallinen matkustus, uudet alut, vauraus, vanha viisaus. Kuukiveä löytyy valkoisena, harmaana/mustana, vaalehkon sinisenä, vihreänä ja keltaisena/ruskeana (persikan värinen) .

Terveys: ruoansulatus ja lisääntymiselimet. edistää ravintoaineiden imeytymistä kehossa, sekä eliminoi myrkkyjä ja nesteen kertymistä. Hyvä kivi naisten asioissa: PMS-oireet, hedelmöitys, raskauden aika, synnytys ja rintaruokinta. Hyvä myös menopaussissa eli kaikissa naisen vaiheissa. Sanotaan, että Divine Femine työskentelee tämän kiven kautta ja auttaa naisia joka elämän vaiheissa.

Kuukivivettä on käytetty unettomuudessa ja kiven sanotaan estävän unissakävelyä. Yhteydessä käpyrauhaseen ja tasapainottaa hormonaalista systeemiä. Shokkitiloissa hyvä ja rauhoittaa hyperaktiivisia lapsia.

Mystinen kivi ja kehittää selvänäköä ja intuitiota. Kehittää unennäköä ja unien kautta tuleviin työkaluihin itsetuntemuksessa. Selkounia erityisesti täydenkuun aikana. Auttaa virittäytymään oppaisiin ja kuuntelemaan heidän neuvoja mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Tyynnyttää tunteita, tuo passiivista feminiinistä energiaa. Jos mies tahtoo olla yhteydessä omaan feminiiniseen puoleensa, voi käyttää tätä kiveä. Hyvä erityisen macho tyyppisille miehille tai korostuneen aggressiivisille naisille. Hyvä kivi puhdistamaan chakroja.

Yhteys pyhään feminiinisyyteen, jumalattariin, myyttisiin kuujumalattariin kuten muinaiskreikan Hecateen. Kuukivi on ollut roomalaisten tietoisuudessa melkein 2000 vuotta sitten ja vielä sitäkin aikaisemmin Idässä. Intiassa se on aina ollut pyhä kivi, joilla on erityinen merkitys rakastavaisille. uskottiin että jos kivi laitetaan täydenkuun aikana heidän suuhun, he pystyisivät näkemään yhteisen tulevaisuutensa. Kiveä käytetään perinteisenä lahjana häissä, se luo harmoniaa avioliittoon. Euroopassa kiven sanotaan sovittelevan erossa olevia rakastavaisia sekä parantavan unettomuutta.

Valkoinen kuukivi stimuloi psyykkistä näkökykyä, visioita ja unityöskentelyä. Se voimistaa tunteita aktivoimalla naisten kundalini-energiaa ja miesten emotionaalista tasapainoa. Hyvä tuki lapsille, jotka kärsivät unettomuudesta tai näkevät painajaisia.

Harmaan tai mustan kuukiven sanotaan olevan hyödyllinen selvänäkijälle ja shamaanille kun siirrytään näkymättömille alueille. Musta kuukivi mm. uudenkuun taikuuteen, maadoitukseen ja suojelemaan. Mustalla kuukivellä on kaikki valkoisen tai sateenkaaren kuukiven ominaisuudet, tummempi sävy, syvempi värähtely sekä lisätty maadoitus ja suoja, mikä tekee siitä uskomattoman tehokkaan rituaali- ja seremoniatyöhön. Uusikuu on kasvuvaiheen ja koko kuunkierron alku. Tämä on tehokkain aika käynnistää uusia ideoita, projekteja ja kaikenlaisia uusia alkuja. Pimeä kuu on täynnä mahdollisuuksia - sinun ei tarvitse tietää, miten asiat etenevät, sinun on vain ryhdyttävä toimiin saadaksesi sen alkuun. Musta kuukivi on uuden kuun mahdollisuuksien kristalli, se lisää luovuutta, auttaa visioinnissa pimeän aikaan ja on täydellinen työkalu aloituksiin ja unelmien toteuttamiseen. Työskentele tämän kiven kanssa erityisesti uuden kuun aikaan tai milloin tahansa haluat kokea sen energian ja suojeluksen. Mustalla kuukivellä on lempeämpi maadoittava energia kuin muilla mustilla kivillä, kuten turmaliinilla tai onyxilla. Kun kutsut kuun taikaa tilaan, yhdistyt jumalalliseen feminiiniseen energiaan ja kutsut samalla esiin paranemista, myötätuntoa ja intuitiota. Aseta mustaa kuukiveä alttarille, työpöydällesi tai yöpöydällesi tai kanna mukana.

Persikka tai keltainen kuukivi on yhteydessä sydämeen ja sydänchakraan. Se stimuloi mieltä, rauhoittaa huolestumista sekä ahdistusta; tuo esiin ihmisen parhaat puolet. Sen rakastava energia edistää jumalallisuutta kaikissa tilanteissa ja on emotionaalinen tuki intuitiivisille tai herkille lapsille.

Labradoriitti => Labradoriitti on voimakas kivi ja täydellinen liittolainen, kun tarvitset uuden alun. Labradoriitti on hyvä mihin tahansa tilaisuuteen tai vuodenaikaan, mutta se loistaa todella, kun on kyse uusista aluista, tietoisuudesta, visioinnista ja sydämesi toiveiden toteuttamisesta. Labradoriitti tuo toivoa, mahdollisuutta ja mielikuvitusta. Se sytyttää sisäisen tulesi kuin pimeydestä säteilevät välähdykset kiven pinnassa. Työskentele tämän kiven kanssa, kun lähdet uuteen projektiin tai seikkailuun tai milloin tahansa tarvitset energiatason nollausta. Labradoriitti aktivoi kolmannen silmän chakran, avaa aistit, parantaa näkökykyä ja mahdollistaa maailman näkemisen täydellisesti sellaisena kuin se ympärilläsi on. Labradoriitti terävöittää keskittymistäsi, ja kuten Erakko taroteissa, se auttaa valaisemaan polkusi näkemään tien haasteiden läpi. Työskentele kiven kanssa erityisesti uuden kuun aikaan eli kun asetat aikomuksia ja uusia asioita liikkeelle. Tai voit meditoida sen kanssa toteuttaaksesi syvimmät toiveesi. Aseta se alttarillesi tai mihin tahansa pyhään tilaan, jotta voit avata sydämesi ja mielen universuminihmeille.

Latsuriitti => Latsuriitti avaa kolmatta silmää ja kurkkuchakraa, joten se yhdistää sinut sisimmän totuutesi kanssa ja auttaa ilmaisemaan sitä selkeämmin, helpommin ja rehellisemmin. Latsuriitti lisää psyykkistä herkkyyttä ja auttaa sinua kanavoimaan jumalallista viisautta sekä itsellesi että ympärilläsi oleville. Se tarjoaa rauhaa, lisää itsetuntoa ja edistää positiivisuutta ja emotionaalista tasapainoa. Se hälventää pelkoa, epäilystä ja jännitystä ja auttaa sinua näkemään asioita eri näkökulmista - jotta säilytät selkeän näkemyksen todellisuudesta. Aseta alttarille tai pidä sitä meditaatiossa. Virittäydy sen parantavaan energiaan ja tunne kuinka se rauhoittaa ja keskittää mieltä, avaa kanavia sisimmän viisauden lähteille. Geologinen info: Latsuriitti on melko harvinainen silikaattimineraali, jota esiintyy yleensä kiteisissä kalkkikivissä metamorfoosin tuloksena. Latsuriitti on sinistä, ja se muodostaa suurimman osan lapis latsulin rakenteesta. Koska myös lapis latsulia kutsutaan latsuriitiksi, niin tämä sekoitetaan helposti siihen. Lapis latsuli on sekoitus latsuriittia, hieman kalsiittia, pyrokseenia ja muita silikaatteja; siinä on myös pieniä pyriittihiukkasia.

Maasälpä => Maasälpien valtavan monimuotoisuuden vuoksi ne yhdistetään usein elämän muutosten kanssa kamppailemiseen ja ovat sellaisenaan hyödyllisiä niille, joilla on vaikeuksia selviytyä. Usein pessimistiset voivat kantaa/käyttää maasälpäpalaa ja nähdä asiat positiivisemmassa valossa. Maasälpä lisää itsetuntoa, joka auttaa sitä, että kykenemme saavuttamaan tavoitteemme. Maasälpä on myös kivi, joka voi auttaa sinua kehittämään psyykkistä tietoisuutta ja intuitiota. Voit avautua korkeampien olentojen ohjaukselle. Se parantaa viestintää henkimaailman kanssa ja auttaa sinua toteuttamaan ne käytännössä oikeaan aikaan.

Geologinen info: Maasälpä (feldspar) on nimi, joka on annettu ryhmälle silikaattikiteitä, joihin kuuluvat muun muassa Kuukivi, Sateenkaari Kuukivi, Labradoriitti, Aurinkokivi, Albiitti, Amazoniitti ja Ortoklaasi. Useimmat maasälvät ovat läpikuultavia tai puoliksi läpinäkymättömiä, ja niiden värit vaihtelevat harmaasta vaaleanpunaiseen, valkoisesta keltaiseen. Johan Gottschalk Wallerius nimesi mineraalin maasälväksi vuonna 1747. Joidenkin varhaisten näytteiden löydöissä löydettiin nimi maasälpä saksankielisestä sanasta "feldt", joka tarkoittaa "peltoa" ja "spar", geologinen termi ei-metallisille mineraaleille, joilla on lasimainen kiilto.

Oranssi kalsiitti => Oranssi kalsiitti on väriltään enemmän kellertävä. Kalsiitti = luonnon inkarnoitumisen symboli, ideaali kumppani manifestoiduille elementaaleille, luo välittömästi siteen luontoon ja sen maailmaan.

Eri värisiä kalsiitteja voi käyttää chakrojen mukaan eli oranssi sopii hyvin sakraalichakraan sekä myös solar plexukseen. Oranssi kalsiitti tuo uutta tietoisuutta ja arvostusta luovalla ilmaisulle; muistuttaa sinua omien kykyjesi vastaanottamisesta. Oranssi kalsiitti on kuin kesäinen auringonpaiste, joka auttaa aktivoimaan positiivisuutta sekä antaa sisäistä näkemystä miten toimia kun hyviä mahdollisuuksia tulee eteen. Monesti tarvitaan rohkeutta tavoitella uusia mahdollisuuksia, kun ne ilmestyvät ja tämä kivi auttaa sinua siinä.

Tämä kivi on voimakas energian lisää ja puhdistaja, auttaa pääsemään irti kaikesta mitä on nykyisessä fyysisessä kehossa ja valokehossa. Jos joku menneisyyden tapahtuma vainoaa sinua, tämä auttaa parantamaan nämä henkiset haavat. Jos tarvitset energiaboostausta, tunnet olotilan alavireiseksi, olet epävarma, sinulla on illuusioita, voit pitää tätä kiveä käsissä ja antaa sen muuttaa energian toiseksi. Kalsiittipalan voi laittaa tyynyn alle pitämään painajaiset ja yön kauhut poissa.

Terveys: boostaa elämänvoimaa, seksuaalienergiaa, itseparannusta, hyvä apu nivelille. poistaa viruksia ja eliminoi myrkkyjä kehosta. auttaa väsymykseen, vatsaan liittyviin sairauksiin.

Työssä kivi inspiroi kasvattamaan bisneksiä. bisness ja raha flow lisääntyvät. Se lisää omaa energiaasi niin että pystyt saavuttamaan tavoitteet.

Rakkaus: poistaa emotionaalisia pelkoja ja antaa rohkeutta olla onnellinen rakkaudessa.

Kalsiitin nimi tulee kreikan sanasa "chalix" joka tarkoittaa limeä. Oranssia kalsiittia löytyy runsaasti ja monista paikoista maailmassa. Sitä muokataan paljon ja se on yksi helpoimpia kiviä tehdä koruksi tai joksikin muuksi jalokivi koristeeksi. Kun se leikataan, kiillotetaan, rumpuhiotaan yms. niin siitä saa todella elegantin ja kauniin korun tai esineen.

Picture Jasper (maisemajasper tai kuviojasper) => Tämä on erittäin maadoittava ja harmonisoiva kivi, jolla on vahva yhteys maahan. Maisema (tai kuvio) jasper parantaa luovuuttasi ja visualisointitaitojasi. Tämä kivi stimuloi juurichakraa ja tuo kehoon vakauttavaa henkistä energiaa. Kanna kiveä mukanasi, jos tahdot inspiroitua luovuudesta, saada itseluottamusta ja hyvää onnea. Kotona tämä on hyvä kivi lievittämään geopaattista stressiä ja eri lähteiden säteilyä (tietokone, tv, wifi jne). Maisema japser on kaunis ruskeansävyinen jasperin muoto ja sitä voidaan kuvata parhaiten sen pinnalla olevista jännistä maisemakuvioista, jotka ovat luonnostaan muodostuneet ajan myötä. Kiven ainutlaatuiset värit johtuvat sen korkeasta rautapitoisuudesta sekä mineraaleista ja muista epäpuhtauksista, jotka ovat kivessä mukana.

Kauniit kuviot, jotka näet näissä kivissa sanotaan olevan kuvia menneisyydestä, jonka äiti maa tahtoo ihmisten näkevän. Sanotaan, että ne puhuvat parhaiten ihmisille, joilla on syvä yhteys maan energioihin. Kiven kuvat voivat auttaa sinua ymmärtämään paremmin aikaisempia pelkojasi.

Prasioliitti => Prasioliitti on voimakas kivi, kun tekee sisäistä healing työtä, erityisesti sydämen asioissa, anteeksiantamisessa, vapauttamisessa jne. Prasioliitti tukee paranemista kaikilla tasoilla, sekä fyysisesti että henkisesti. Hyvä apu niille, joilla on vaikeaa ilmaista tunteita. Muistuttaa, että olemme osa jumalallista, ehdottomasti rakastavaa lähdettä. Auttaa buustaamaan itsetuntoa ja itsensä arvostamista. Tämä kivi yhdistää korkeammasta lähteestä tulevan energian maadoittavaan maan energiaan.

Prasioliitti kutsutaan myös Vermariniiksi, vihreäksi ametistiksi tai viherretyksi ametistiksi. Nykyään luonnon prasioliittia on vaikea löytää, joten melkein kaikki markkinoilla olevat ovat luotu lämpökäsittelemällä ametisti.

Punainen Jade => Punainen Jade on "chi" -kivi, joka tuo soturin energiaa ja stimuloi elämänvoimaa. Se on yksilöllisen voiman ja tahdon talismaani, joka poistaa pelon, huolen ja epäilyn, jotka pitävät sinua paikoillaan. Se on fyysisen elinvoiman, voiman ja intohimon kivi. Punainen jade ei ole paras meditaatiokivi, koska se stimuloi aktiivista energiaa. Punainen Jade on erinomainen niille, jotka opiskelevat taistelulajeja tai harjoittelevat urheilullista esiintymistä. Se torjuu epäröintiä ja poistaa kilpailupelkoa sekä kehottaa rohkeisiin toimiin haasteiden ilmetessä. Punainen Jade on Jadeiitin muoto ja se on yksi kahdesta selvästi erilaisesta mineraalista, joilla on kummallakin Jade-nimi. Nefriitti on kalsium-magnesiumsilikaatti, jolla on sileä pintalakka ja vahamainen kiilto, yleensä sitä löytyy valkoisena, keskivaaleasta aina syvään oliivinvihreään, ruskeana ja mustana. Jadeiitti ton natriumalumiinisilikaatti, kova ja kiiltävä, harvinaisempi kuin nefriitti.

Punainen Jasper => Kaikkialla maailmassa muinaiset kansakunnat ja sivilisaatiot ovat kunnioittaneet Jasperia pyhänä ja tehokkaana suojelukivenä, niin fyysisesti kuin henkisesti. Jaspereita kutsuttiin "sateentuojiksi", hoitajiksi, hengen parantajiksi sekä rohkeuden ja viisauden kiviksi. Punainen Jasper (jaspis): tunnetaan ns. kestävyyden kivenä, joka stimuloi chi:tä, elämän voimaa, tuo fyysistä kestävyyttä ja energiaa sekä keskittymistä ja päättäväisyyttä. Se on soturien talismaani sekä oikeudenmukaisuuden, elämän ja suojelun voimistaja. Punainen Jasper aktivoi juurichakran ja stimuloi kundaliinienergian nousua alhaalta ylöspäin. Se puhdistaa ja vahvistaa auraa. Kivi on myös intohimon kivi, hyödyllinen palauttamaan ja uudistamaan seksuaalista halukkuutta sekä manifestoimaan luovia ideoita. Hyvä kivi käyttää unien kutsumiseen tai maan energioiden työskentelyyn. Jasper auttaa saamaan syvemmän yhteyden maan henkiin ja suojelijoihin. Sen energia rauhoittaa mieltä ja maadoittaa sinua.

Punainen Opaali => Opaalit tunnetaan siitä, että ne heijastavat erilaisia pastellivärejä. Punainen opaali on uniikki siinä, että se heijastaa lämpimiä värejä, jotka ovat sekoitus punaista ja kultaa (punaruskeaa). Meksikosta tulevaa punaista opaalia kutsutaan myös tuliopaaliksi. Kaupassani olevat punaiset opaalit tulevat Madagaskarilta ja en ole kuullut että niitä kutsuttaisiin tuliopaaleiksi, mutta voin olla myös väärässä. Punaisella opaalilla on monia erilaisia ​​positiivisia merkityksiä ja ominaisuuksia niille, jotka käyttävät sitä. Sen merkittävin ja suosituin merkitys on kuitenkin sydämen ilo. Ikuinen onnen ja viehättävyyden liekki; rakkaus ja intohimo elämän eri asioita kohtaan kuten harrastukset, ura, muut ihmiset. Se on sisälläsi palava intohimo. Punainen opaali edustaa myös menestystä ja onnea. Sanotaan, että voit houkutella lisää asiakkaita sijoittamalla sen yritykseesi. Punainen opaali on hyvä jos kärsii energiavajauksesta, sillä se sisältää paljon energiaa sisällään. Itse kun olen pitänyt punaista opaalia käsissä, tuntuu kuin koko kämmen on hetken päästä tulessa. Punainen opaali uudistaa tosi hyvin menetettyä energiaa ja intohimoa. Sen ajatellaan pitävän intohimon liekki ja unelmat elossa. Punainen opaali on hyvä toimittajille, taiteilijoille ja median kanssa työskenteleville. Niille, jotka tarvitsevat erityistä toivoa ja inspiraatiota elämässä esim. jos on hiljattain eronnut (parisuhteesta tai työstä).

Punainen Tiikerinsilmä => Punaisella tiikerinsilmällä (lohikäärmeensilmä, häränsilmä) on kyky parantaa mm. näitä asioita: eheys, käytännöllisyys, tahdonvoima, itsensä hoitaminen ja motivaatio. Seksuaalienergian lisääminen ja naisen luonnolliset rytmit. Anemia ja muut vereen liittyvät terveysasiat. Kanna kiveä taskussasi kun haluat lisätä elinvoimaa ja intohimoasi jokaisessa työskentelemässäsi projektissa.

Historiassa: Tiikerinsilmä on yksi muinaisista talismaaneista, mystinen ja voimakas, kunnioitettu ja pelätty - "kaiken näkevä kaiken tietävä silmä", jonka ajatuksena oli antaa käyttäjälle kyky tarkkailla kaikkea, jopa suljettujen ovien kautta. Egyptiläiset valitsivat sen jumaluutta esittävien patsaiden silmiksi, ilmaisemaan jumalallista näkökykyä. He myös uskoivat sen tarjoavan suojelua auringon ja maan jumalilta; Ra:lta, joka oli auringonjumala ja Gebiltä, joka oli maan jumala. Tiikerinsilmällä on yhteys maagiseen tiikeriin, itäisen mytologian petojen kuninkaaseen ja sen uskottiin edustavan rohkeutta, lahjomattomuutta sekä voiman oikeaa käyttöä. Rooman sotilaat kantoivat sitä torjumaan aseilta ja olemaan rohkeita taistelussa. Sitä on koko historian aikana pidetty hyvinvoinnin ja onnen kivenä, joka suojaa kantajansa resursseja ja heijastaa muiden pahat tai uhkaava aikeet pois.

Pyriitti => Pyriitti on vahva kivi edistämään positiivista ajattelua ja manifestointia. Se tunnetaan myös nimellä "Fool's Gold" koska se näyttää kimpaleelta kultaa. Uusimmat tutkimukset ovat löytäneet joistakin pyriiteistä myös aitoja kultahippusia. Kivi on saanut nimensä kreikankielisestä sanasta "pyro" joka tarkoittaa tulta. Nimi valittiin kivelle siksi, koska jos lyöt kahta kiveä yhteen, niin niistä tulee kipinöitä. Amerikan alkuperäisväestö käytti pyriittiä meditaatiossa ja työkaluna seremonioissa. Pyriitti omasi parantavia voimia ja sen ajateltiin pitävän todellista taikuutta sisällään. Pyriittiä on arvostettu myös sen kyvystä suojella eli se muodostaa kilven kantajansa ympärille kaikelta negatiiviselta energialta sekä myös ympäristön saasteilta. Pyriitillä energiat resonoivat suoraan solar plexus chakran kanssa, joka aktivoi henkilökohtaista voimaa. Työskentele pyriitin kanssa, jos tahdot saavuttaa tavoitteet elämässä. Meditoi kiven kanssa ja anna sen auttaa sinua manifestoimaan toivomiasi asioita. Asiat kannattaa sanoa ääneen tai kirjoittaa paperille. 

Rhodoniitti => Sydämen avaaja ja anteeksianto. Rhodoniitti on myötätuntoinen ja rakastava kivi, joka sopii erinomaisesti tunteiden tasapainottamiseen. Se edistää rentoutumista ja tuo hyvinvoinnin tunnetta. Kiven avulla voi puhdistaa ja stimuloida sydän chakraa ja se on hyödyllinen "ensiapu", koska se auttaa parantamaan emotionaalista sokkia ja paniikkia sekä estää traumatisoitumista. Rhodoniitti on sisäisen kasvun kivi ja auttaa itsensä rakastamisessa. Se sopii erinomaisesti menneisyyden haavojen ja arpien parantamiseen. Se voi tosin tuoda tuskallisia tai ahdistavia tunteita, kuten suuttumusta tai kaunaa pintaan ja puhdistettavaksi. Se lievittää stressiä ja auttaa selviytymään sydänsurusta ja menetyksistä. Jos on parisuhteessa ja siinä on jotakin kamppailua tai koettaa löytää rakkauden toiseen uudestaan, niin tämä on hyvä kivi auttamaan tässä asiassa. Se auttaa näkemään valon rakkauden varjossa/pimeässä puolessa, auttaa näkemään partnerin uudessa valossa. Auttaa harmonian ja rauhan luomisessa puolisoiden välille. Tehokas kivi päästämään irti vanhoista malleista ja kivusta.

Rubiini-kyaniitti => Rubiini on intohimon, voiman ja rakkauden jalokivi. Se stimuloi pääasiassa sydänchakraa ja auttaa parantamaan emotionaalisia sekä fyysisiä ongelmia sydämessä. Sanotaan, että se auttaa parantamaan myös menneiden traumojen aiheuttaman sydämen särkymisen ja surun. Rubiinilla on kyky houkuttaa rakkautta ja herättää jo uudelleen olemassa oleva takaisin liekkeihin, mikä lisää intohimoa. Jos sinulta puuttuu motivaatioita, tuo rubiini elämääsi auttamaan sinua löytämään intohimon ja jännityksen tuleviin tavoitteisiin. Rubiini antaa myös itsevarmuutta. Rubiini on jalokivistä se ainut värillinen jalokivi, joka voi hyvässä tapauksessa olla arvokkaampi kuin timantti. Sininen Kyaniitti on hyvä kivi tasapainoon, se resonoi kurkkuchakran kanssa ja tuo sinut yhteyteen korkeamman totuuden kanssa. Pystyt ilmaisemaan itseäsi helpommin ja kommunikoimaan avoimemmin. Sininen Kyaniitti vahvistaa intuitiota ja viisautta sekä avaa kehon psyykkisiä kanavia. Helpoin tapa päästä yhteyteen sinisen kyaniitin energian kanssa on sijoittaa pala sängyn viereen tai suoraan kolmannen silmän päälle ennen nukkumaanmenoa. Kun fyysinen keho nukahtaa, mieli aloittaa oman lentomatkansa.

Miten käyttää tätä kiveä? Rubiini-Kyaniitti on erinomainen kivi voimistamaan manifestointia. Se auttaa unien kutsumisessa ja unityöskentelyssä ongelmien ratkaisemiseksi. Sydämenmallinen Rubiini-kyaniitti on erinomainen käyttää rakkauden manifestointikivenä. Itse ajattelen että se auttaa kommunikoimaan rakkauden kieltä paremmin, joko itseluottamusta ilmaista rakkautta jollekin tai kykyä avoimempaan kommunikointiin jo olemassa olevan rakkaan kanssa. Voit pitää kiveä kädessäsi ja meditoida sen kanssa, niin se kanavoi sinulle viisautta, lisää intuitiota, hoitaa chakrojasi ja tuo enemmän rakkautta elämään.

Rubelliitti => Rubelliitti eli punainen turmaliini. Energialtaan punainen turmaliini on lähellä vaaleanpunaista, mutta eroaa väriltään siinä, että punainen turmaliini on tummempaa. Rubelliitti on oivallinen kivi parantamaan sydämen traumoja ja houkuttamaan rakkautta. Se resonoi sekä juurichakran että sydänchakran kanssa, auttaa sinua juurtumaan äitimaan syliin. Mitä enemmän sydämesi on auki, sitä helpompi sinun on manifestoida mitä tahdot. Työskentele tämän kiven kanssa kun tahdot selkeyttää polkua, että rakkaus löytää sinut. Rubelliitti houkuttelee rakkautta ja auttaa puhdistamaan karmiset rakkaussiteet ja velat. Se vahvistaa sydäntäsi ja yhdistää sinut Äiti Maan rakkauteen ja sydämeen, toimien siltana, joka auttaa sinua hyödyntämään tätä energiaa paranemiseen. Rubelliitti parantaa tunnehaavoja. Se auttaa sinua löytämään uudelleen intohimoasi ja elinvoimaasi ja lisäämään elämänvoiman virtausta. Rubelliitti stimuloi rohkeutta ja innostaa sinua suojelemaan ja pysymään sitoutuneina siihen, mitä todella rakastat. Pidä Rubeliittia meditaation aikana ja tunne, että kaikki traumat ja haavat aiemmista suhteista sulavat pois. Aseta se rakkausalttarille, yöpöydälle tai mihin tahansa muuhun paikkaan luovassa tilassasi, joka voi vastaanottaa sen tuomaa parantavaa energiaa.

Ruusukvartsi => Ruusukvartsi on universaalin rakkauden ja harmonian kivi. Voit käyttää sitä parantamaan emotionaalisia haavoja, puhdistamaan ja avaamaan sydäntäsi. Ota ruusukvartsi vasempaan käteesi ja anna sen hienovaraisen energian virrata suoraan sydämeesi. Tai voit laittaa vasemman käden ja kiven suoraan sydämen päälle. Kun sydänchakra voi hyvin ja on tasapainossa, niin alemmat chakrat tuntevat myös olonsa turvalliseksi ja ylemmillä chakroilla on jälleen mahdollisuus herätä eloon. Voit taas helpommin rakastaa ja arvostaa kaikkea hyvää ja kaunista ympärilläsi ja itsessäsi

Sammalakaatti => Sammalakaatti on tasapainottava kivi, joka yhdistää vahvasti luontoon. Kiven värähtely tuo voimaa ja vahvuutta, auttaa vähentämään pelkoja sekä stressiä ja auttaa houkuttamaan luonnonhenkiä. Se rohkaisee luonnon elementaaleja tulemaan lähemmäksi kotiasi auttamaan sinua, ne antavat sinulle informaatiota mitä sinun tulisi tehdä seuraavaksi. Voit myös huomata että asumisympäristöstä tulee paljon miellyttävämpi, kun luonnonhenget ovat lähellä. Entisaikaan maanviljelijät käyttivät/kantoivat tätä kiveä, jotta saivat paremman sadon. Jos teet mitä tahansa puutarhanhoitoa tai viljelet kasveja, yrttejä ym. on sammalakaatti loistava seuralainen ja tuo runsaamman sadon.

Meditaation tai energiatyöskentelyn jälkeen tämä kivi on hyvä maadoittaja, se auttaa purkamaan liiallisen energian root chakran kautta maachakraan ja äitimaahan. Jos meditoit kiven kanssa tai pidät kiveä kolmannen silmän päällä, se avaa ja kehittää erityisiä psyykkisiä kykyjä sekä elvyttää luovuutta. Fyysisellä puolella sammalakaatti on myös synnyttäjien kivi, se auttaa lievittämään kipuja ja tuo hyvän synnytyksen.

Savukvartsi => Tämä kivi tunnetaan sen kyvystä auttaa sinut eteenpäin vaikeasta tai kipeästä kokemuksesta. Se opastaa sinua korkeampiin olemuksen tiloihin, jolloin sinun on helpompaa päästää irti menneestä. Tummemman värinsä takia tämän kvartsin parantavat ominaisuudet soveltuvat hyvin negatiivisen tai ei-toivotun energian poistamiseen. Kivi puhdistaa sinun energiakenttää ja imee itseensä energiat; oli kyse sitten stressistä, ahdistuksesta, pelosta, surusta tai muista negatiivisista värähtelyistä. Yksi legenda kertoo että savukvartsi oli aikaisemmin kirkas, mutta se keräsi itseensä kaikki myrkyt ympäriltä ja henkilöistä puhdistaen näin ympäristöä, joten se muuttui harmaaksi. Tämä on kivi, joka kannattaa olla mukana, jos menee kemoterapiaan tai käy läpi muita fyysisiä hoitoja, joissa kehoon kertyy myrkkyjä. Se auttaa parantamaan joitakin vahingoittavia asioita näissä hoidoissa sekä myös auttaa hyötymään niiden vaikutuksista mitä on tarve.

Kun työskentelet savukvartsin kanssa, voit kuvitella kuinka ympärilläsi oleva alempi värähtelyenergia palaa liekkeinä ja kivi puhdistaa kaikki jäämät, joita niistä jää. Oma energiakenttä puhdistuu ja kirkastuu, oma valo alkaa jälleen loistaa. Tämä kivi tukee energiaasi ja vakauttaa sitä (maadoittaa) koska se on yhteydessä juurichakraan. Kun kivi tasapainottaa tätä energiakeskusta tulee tunne vakaudesta ja turvallisuudesta. Kodin ovella voi pitää savukvartsia, kuten pointteria, palloa tai pyramidia, jotta ne eliminoivat vieraiden tuomat negatiiviset värähtelyt kotiin.

Seleniitti => Valoenergiaa kotiin, seleniitti on korkeasti värähtelevä kivi. Monien tulkitsijoiden käyttämä kivi, koska tuo yhteyttä korkeampiin tasoihin ja kirkastaa mieltä. Kristallisoitunut jumalallinen valo, eteerisellä valkoisella seleniitillä on tila valon ja materian välissä. Erinomainen kivi korjaamaan ja energisoimaan auraa. Sillä on syvä sisäinen rauha ja meditatiivinen olemus. Se vie sinua kohtia puhdasta valoa ja luo suojelevan kentän alueen ympärille. Ei anna ulkopuolisten vaikutusten tulla läpi. Iso pala seleniittiä kotona luo rauhallisen ilmapiirin.

Seleniitti on hyvä kivi, joka herättää tai voimistaa telepaattisia kykyä. Tätä kiveä voidaan käyttää henkioppaiden kanssa työskentelyyn ja heiltä viestien saamiseen. Jos koet mentaalista sekavuutta, voit asettaa seleniitin pään päälle ja asiat alkavat heti tuntua selkeämmiltä. Tämä kivi auttaa mielen joustavuudessa ja päätöksenteossa. Se voimistaa vaistojasi sekä auttaa tasapainottamaan arvaamattomia tunteita (kontrolloi mm. voimakkaita tunteita).

PS: huomioitahan että seleniitti on herkkä vedelle eli jos puhdistat sen vedessä tai upotat veteen, sen kaunis kiilto himmenee.

Serpentiini => Tällä kivellä on useita nimiä eli oliivi jade tai uusi jade jne. Kivi on serpentiini ja saanut nimensä käärmeen nahkaa muistuttavasta pinnasta. Toisissa kivissä kuviot näkyvät selkeämmin, toiset ovat tasaisempia. Serpentiini on äitimaan kivi, siinä on sen unohdettu maaginen historia ja mahtava tulevaisuus. Kivi antaa meille mahdollisuuden saada syvällisempi käsitys maapallon monista ulottuvuuksista. Se kantaa sisällään planeettojemme tulevaisuuden evoluution ja kaukaisen menneisyyden jäljet. Serpentiini auttaa sinua oppimaan enemmän keijujen maailmasta, luonnonhengistä sekä myös kasvien ja eläinten valtakunnasta. Serpentiiini stimuloi kundaliinienergiaa ja kun tämä energia herää se auttaa meitä pääsemään syvemmin käsiksi psyykkisiin ja henkisiin asioihin. Kun meditoit kiven kanssa tai kannat sitä lähelläsi, se auttaa pääsemään käsiksi näihin intensiivisin energioihin ja avaa sinua todelliselle henkiselle luonteellesi.

Shiva Lingam => Shiva Lingam on pyhä kivi, joka on nimetty lord Shivan mukaan. Se symboloi Hindujumalien Shivan ja Kalin liittoa ja se on yhdistänyt maskuliiniset ja feminiiniset energiat vuosituhansien ajan. Jokainen Lingam sisältää pyhiä merkkisymboleja Shivan otsasta. Sanskriitinkielinen nimi "lingam" tarkoittaa erityisesti fallosta ja yleisesti sukupuolta. Lingam tarkoittaa luovaa maskuliinista energiaa kun taas merkit kivessä tarkoittavat feminiinistä energiaa, viisautta ja intuitiivisuutta. Tämä sukupuolten välinen liitto merkitsee täydellistä tasapainoa ja harmoniaa.

Muinaisen tiedon mukaan näiden pyhien kivien sanotaan energisoivan sydänchakraa ja kapasiteettia rakastaa. Kun kiveä pitää se tuo rauhan ja hyvänolon tunteen henkilölle tai jo sen asettaa alttarille, se tuo rauhaa ja harmoniaa kotiin. Näiden kivien sanotaan sisältävän korkeita värähtelyjä, joilla voit puhdistaa pyhiä paikkoja tai kotisi. Perinne sanoo, että nämä kivet voivat lisätä miehistä seksuaalienergiaa ja voimaa kuvittelemattomilla tavoilla, joten niitä tulee käyttää vastuullisesti. Tämän vuoksi tunnetaan myös hedelmällisyyden kivenä.

Näitä kiviä löytyy ainoastaan Narmada joesta korkealta Mandhatan vuorilta, joka on yksi seitsemästä pyhästä pyhiinvaellus-paikasta Intiassa. Kivet kerätään yhtenä pyhänä päivänä kerran vuodessa ja parhaimmat niistä kiillotetaan perinteiseen lingamin muotoon. Lingam kivi on krypto-kristallikiveä ja jokainen on uniikki kpl.

Sininen Obsidiaani => Aito sininen obsidiaani on volkaanista lasia ja sitä löytyy jonkin verran tietyistä maista maailmalla. Monesti rumpuhiotut kivet ovat "man made" obsidiaania, mutta se ei vähennä kivien kauneutta tai niiden ominaisuuksia. Sininen obsidiaani stimuloi kurkkuchakraa, kommunikaatiota, auttaa astraalimatkoilla ja tarot tulkinnoissa. Auttaa pitämään negatiivisuutta poissa ja hyvin suojeleva kivi kun matkustat. Tätä kiveä ei voi käyttää pahaan ja se luo suojan herkkien/psyykkisten ihmisten ympärille.

Sininen Opaali => Jos tahdot ilmaista sisäistä totuuttasi selkeästi ja helposti. Sininen opaali on kommunikaation, luovuuden ja aidon ilmaisun kivi. Se puhdistaa ja selkeyttää kurkkuchakran - totuuden keskusta, jonka kautta jaat viisautesi maailman kanssa. Sininen opaali tukee muutosta ja rauhallista kommunikaatiota. Opaali on yleensä voiman ja jumalallisen inspiraation kivi. Se ilmentää jumalien tahtoa ja auttaa sinua muodostamaan yhteyden menneiden elämien muistoihin ja viisauteen. Sinisessä muodossaan opaali avaa kurkkuchakran, joka sijaitsee fyysisessä kurkussasi ja pitää sisällään totuutesi ja sen, kuinka ilmaiset sen. Tämä energiakeskus liittyy ääneesi ja siihen, kuinka jaat viisauttai maailman kanssa. Kun kurkkuchakrasi on tasapainossa, puhut totuuttasi selkeästi ja vakuuttavasti.

Sitriini => Keltaiset kristallit luovat valoa, optimismia, lämpöä ja selkeyttä ympärilleen. Sitriini erityisesti on ilon ja onnellisuuden kivi, joka valaisee niitä asioita elämässäsi, jotka tarvitsevat tätä valon energiaa juuri nyt. Sitriini on yhteydessä Solar Plexukseen, joten se on hyvä apu auttamaan sellaisissa tilanteissa, joissa tarvitset vahvuutta olla oma valoisa itsesi. Se antaa mielen selkeyttä, itseluottamusta ja tahdonvoimaa. Sitriini auttaa päästämään irti kaikenlaisista negatiivista energioista, olivat ne sitten omia ajatusmalleja tai ympäristöstä aiheutuvia paineita. Sitriinillä on kyky puhdistaa ja vaikuttaa auraan, joten sitä voi käyttää myös meditaatioissa ja henkisissä harjoituksissa. Auttaa ymmärtämään psyykkistä informaatiota, jota vastaanotat. Se poistaa ei-toivottuja energioita, avaa tietä henkiselle ja psyykkiselle kasvulle. Sitriiniä voi käyttää myös unityöskentelyssä, kun tahdot kutsua erityisiä unia ja muistaa niitä. Johdattaa sinua turvallisesti astraalimatkoilla.

Jos sinulla on pelkoja että et ole tarpeeksi hyvä tai et ole ansainnut rakkautta tai pelkäät jääväsi yksin, niin sitriini auttaa selviämään näistä peloista. Rakkaudessa toimii voimakkaana rakkauden ja onnellisuuden houkuttajana. Puhdistaa, energisoi ja lämmittää auraa. Sitriini voimistaa myös sensuaalisuutta ja seksuaalisuutta, joten se on positiivinen kivi käyttää tässä tarkoituksessa. Sitriini on kuin aurinko, joka valaisee ja luo onnellisuutta ympärilleen. Voidaan käyttää kristallikylvyissä eli voit kylpeä sitriinien kanssa houkuttaaksesi iloa elämään ja onnea ura-asioihin. Se imee puoleensa, muuttaa ja poistaa siihen tulevat negatiiviset energiat. Siksi se on myös hyvä kivi käyttää jos sinua kohti tulee psyykkisiä hyökkäyksiä.

Terveyspuolella voit kokeilla kiveä seuraaviin asioihin: vatsakivut, vuoteenkastelu, masentuneisuus, diabetes, syntymä, suru, kasvukivut. Lämmittää kehoa. Voidaan käyttää laihdutuksen apuna ja energian lisäämisessä harjoittelun aikana. Kontrolloin allergioita ja syömishäiriöitä.

Työ ja raha: Tunnetaan menestyksen kivenä ja kauppiaan kivenä, koska se manifestoi menestystä ja vaurautta bisneksissä. Hyvä kaikenlaisissa vaurausrituaaleissa. Sitriini sanoo: on aika kommunikoida ideasi ja tarpeesi selkeästi, erityisesti työasioissa. kokeile uusia aktiviteettia ja vieraile uusissa paikoissa. Ota aikaa mille tahansa luoville asioille. Sitriini yhdessä vihreän aventuriinin kanssa lisää vaurauden vastaanottamissa. Säilytä niitä lompakossa, taskussa, possupankin vieressä tai missä tahansa joka muistuttaa rahan virtauksesta ja hyvästä onnesta

Tiikerinsilmä => Tämä on voimakas kivi, joka auttaa harmonian ja tasapainon saavuttamisessa sekä auttaa sinua vapauttamaan pelkoja ja ahdistusta. Solar Plexus chakran värähtely on oma tahto ja voima ja tiikerinsilmän energia auttaa sinua näissä asioissa. Tiikerinsilmä stimuloi toimintaan ja auttaa sinua tekemään päätökset tarkkanäköisesti ja ymmärtäen ilman että tunteet varjostavat päätöksentekoa. Perinteisesti tiikerinsilmää kannettiin amulettini kirouksia ja pahantahtoisia ajatuksia vastaan. Se voi torjua ei toivotut ja negatiiviset energiat. Kivi antaa sinulle rohkeutta, itseluottamusta ja mielen lujuutta. Työskentele tämän kiven kanssa kun tahdot saavuttaa tavoitteesi. Jos sinulla on taipumusta itsekriittisyyteen tai kärsit itseluottamuksen puutteesta, tiikerinsilmä auttaa sinua => se tuo sinulle luottamusta, valoa ja optimismia, jotka helpottavat näihin tunteisiin. Voimakas kivi auttamaan selviytymään perusasioista ja auttaa menemään läpi vaikeiden aikojen. Elvyttää hyvää onnea ja vaurautta.

Fyysisesti: Voi auttaa parantamaan silmiä, kurkkua ja korjaamaan rikkimenneitä luita. Hyvä kivi myös ruoansulatuselimille, helpottaa kipuja ja pehmentää yliaktiivista hermojärjestelmää sekä adrenaliinirauhasia. Henkisesti: antaa mielenvoimaa, jotta pystyt keskittyä ja edistää mielen selkeyttä. Tämä voi auttaa ratkaisemaan ongelmia objektiivisesti ja selkeästi ilman tunteiden sekamelskaa. Jos olet maanläheinen ihminen voit huomata, että tämä kivi auttaa sinua erilaisissa psyykkisissä lahjoissa myös. Tasapainottaa kaikkia alimpia chakroja.

Verikivi (bloodstone, heliotrooppi) => Tästä kivestä on erilaisia variaatioita eli monet Intiasta tulevat kivet ovat tummanvihreitä, joissa on "veripilkkuja" ja kiinasta tulevat kivet ovat enemmän tummanharmaita, joissa on juovia ja punaisia jälkiä. Verikivi on jasperin variaatio, jossa punaiset pisteet aiheuttaa hematiitti (rautaoksidi).

Verikivi on erittäin suojeleva kivi ja se on erityisen hyödyllinen tapauksissa, jos sinua uhataan. Olipa kyse fyysisestä väkivallasta, kiristyksestä tai vain jostain negatiivisesta henkilöstä työpaikallasi, joka uhkaa tehdä elämästäsi vaikeaa, voit verikiven avulla luoda psyykkisen esteen itsesi ja uhan välille. Yhdessä toisten kivien kanssa voimistat tämän kiven vaikutuksia esim. ametistin kanssa pystyt luomaan koko kehoa kattavan suojauksen. Verikivi sopii myös koulukiusatuille lapsille eli kiven voi ommella esim. takin sisään tai kantaa sitä jotenkin muuten mukana suojelemassa. Se tuo voimaa ja auttaa käsittelemään emotionaalisia traumoja.

Kaikki haavat yleensä paranevat ajan kanssa sekä verikiven avulla. On olemassa vanha sanonta: "viimeiseksi tehty virhe on paras opettaja elämässä". Jos kaikki asiat elämässä näyttää menevät väärin, voit meditoida kiven kanssa ja sanoa itsellesi että "otan vastaan kaikki haasteet ja voitan ne". Voit pitää kiveä kädessäsi tai katsoa sitä samalla kun toistat affirmaatioita mielessäsi tai ääneen. Tällä kivellä on myös fyysisesti kipua helpottavia ominaisuuksia eli sen voi laittaa siihen kehon kohtaan, jossa tuntuu kipua. Se myös helpottaa verenkiertoa ja sitä voi käyttää jos on tiedossa joku kestävyyttä vaativa urheilusuoritus.

Vihreä Aventuriini => Jalokivimaailmassa aventuriinia sanotaan yhdeksi onnekkaimmaksi kiveksi, joka kutsuu onnea ja vaurautta omistajansa elämään. Aventuriini on erinomainen kivi ehkäisemään energian vajetta (energiavampyyreiltä) tai elektromagneettisesta stressistä johtuvaan energian vajeeseen. Hyödyllinen kivi jos tekee kristallimandaloita ympäristön saasteita vastaan.

Työpaikalla: Vihreä aventuriini kannustaa empaattiseen johtajuuteen ja luo menestystä uralla. Se purkaa negatiiviset tilanteet ja kääntää ne toiseksi. Voit asettaa kiven työpöydän joka kulmalle tai laatikoihin, jos sinulla on työystäviä, jotka imevät sinusta energiaa. Tämä on myös vaurauden kivi, jota sanotaan rahamagneetiksi. Voit yhdistää sen esim. tiikerisilmän kanssa houkuttaaksesi vaurautta puoleesi. Se auttaa kilpailijoita tai pelaajia voittamaan onni puolelle.

Aventuriinin ominaisuudet liittyvät sydän chakraan, mikä tekee siitä voimakkaan kiven rauhoittamaan negatiivisia tunteita, kuten vihaa, joka usein juuttuu sydänkeskukseen. Helpottaa ärtymyksen tunteessa myös. Se auttaa sinua näkemään ja arvioimaan vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia sekä edistää emotionaalista toipumista. Tasapainottaa mies-nais energiaa. Aseta Aventuriini sydämeen tai vatsan päälle saadaksesi siitä nämä positiiviset, parantavat tunteet. Kun hengität syvään ja rentoudut, tunnet kuinka kivi vapauttavaa negatiivisuuden kehosta ja energiasta ympärilläsi ja tunnet kuinka aurasi täyttyy kirkkaalla valkoisella valolla, joka kannustaa harmoniaan ja rauhallisuuteen henkisellä matkallasi. Voit myös istu rauhallisesti ja pitää kiveä kädessäsi (ainakin 20 minuutin ajan) päästäksesi Aventuriinin positiiviseen energiaan.

Fyysisesti vihreä Aventuriini on joka puolella toimiva parantava kivi, josta on hyötyä keuhkoille, maksalle, onteloille ja sydämelle. Jotkut käyttävät tai kantavat vihreää Aventuriinia älykkyyden, havaintokyvyn ja luovuuden lisäämiseksi. Jotkut jopa käyttävät sitä näkökykynsä parantamiseksi!

Historiassa: Aventuriin merkitys tulee italialaisesta sanasta 'a ventura' . Nimi tulee Italialaisesta ventura- lasityyppistä, joka keksittiin vuoden 1700 tienoilla. Nimi valittiin kivelle siksi, koska aventuriinin pinnassa on myös lasimainen heijastus. Aventuriini sisältää micaa, joka on mikrokiteisestä kvartsista muodostunutta kiillehiukkasta ja tämän takia kivi tunnetaan sen valossa kimaltelevasta pinnasta. Vihreän aventuriinin värit vaihtelevat vaaleammasta tummempaan vihreään. Vihreän Aventuriini tärkein lähde on Intia ja tästä kauniista kivestä tehdään helmiä, sitä upotetaan laatikoihin, siitä muotoillaan hahmoja tai muita taideteoksia. Se tunnetaan mahdollisuuksien kivenä ja se on erinomainen myös omassa kristallikokoelmassa.

Vihreä Jade => Vihreä jade (nefriitti) hyvin suojeleva kivi, joka suojelee käyttäjäänsä vahingoilta ja luo harmoniaa. Jade on rauhallisuuden ja puhtauden symboli; tarkoittaa rauhallisuuden kautta kerättyä viisautta. Se lisää rakkautta ja hoivaamista. Nefriitti on kalsium-magnesiumsilikaatti, jolla on sileä pintalakka ja vahamainen kiilto, yleensä sitä löytyy valkoisena, keskivaaleasta aina syvään oliivinvihreään, ruskeana ja mustana.

Fyysisesti: Vihreä Jade keskittyy pääasiassa sydämen alueelle, joten se on hyödyllinen kaikenlaisissa sydänongelmissa. Se voi rauhoittaa hermostoa ja auttaa puhdistamaan verta ja kehon nesteitä. Voidaan käyttää paranemiseen pitkän sairauden tai leikkauksen jälkeen. Se on erinomainen munuaisongelmien ja lisämunuaisten hoitoon. Jade poistaa myrkkyjä, uudistaa luusto- ja solujärjestelmää. Se auttaa myös hedelmällisyyteen ja synnytykseen.

Tunteet/Mieli: Rauhoittaa mieltä sekä vapauttaa negatiivisia ajatuksia. Stimuloi ideoita ja auttaa muistamaan tärkeitä unia. Vihreä Jade on perinteisimpiä ja tehokkaimpia runsauden - hyvinvoinnin, vaurauden ja hedelmällisyyden kristalleja. Jade voidaan käyttää myös houkuttamaan rahaa elämääsi. Luo positiivinen visio rahasta ja visualisoi itsesi käyttämässä rahaa luovasti ja tuottavasti samalla kun pidät kiveä vahvemmassa kädessäsi. Kun teet tärkeitä päätöksiä liiketoimissa, käytä jaden energioita pitämällä sitä, kun mietit toimintatapoja. Jade vahvistaa mielen kykyjä sekä auttaa selkeissä päätöksissä.

Jadea (kaikissa muodoissa) arvostetaan eniten sen metafyysisistä ominaisuuksista. Se on "unien kivi", jota kunnioitetaan muinaisissa kulttuureissa, se auttaa pääsemään yhteyteen henkimaailman kanssa, auttaa saamaan tietoa rituaaleista, kannustaa luovuuteen ja unien tulkitsemiseen. Jade on suojeleva kivi, joka tuo pitkää ikää ja rauhallisen kuoleman. Se on yksi voimakkaimmin parantavista kivistä. Jade on hyvän onnen ja ystävyyden symboli. Se luo rauhaa ja viisautta, poistaa negatiivisuutta ja rohkaisee näkemään asiat sellaisina kuin ne todella ovat. Sitä voidaan käyttää missä tahansa tilanteessa, jossa negatiivinen energia vaikuttaa elämääsi - jadea käytetään usein Feng Shuissa parantamassa kodin energioita. Jadea annetaan myös lahjaksi aviopareille, koska se edistää hyvää terveyttä ja harmoniaa. Sitä voidaan käyttää myös parantamaan suhdeongelmia minkä tahansa ryhmän välillä, olivatpa he sitten sukulaisia, työtovereita, naapureita tai ystäviä. Se voi kanavoida energiaa ja intohimoa (jopa negatiivista) hyödylliseen toimintaan. Jade suojaa onnettomuuksilta ja epäonnelta. Aseta jadepala kahden violetin kynttilän väliin ja anna kynttilöiden palaa hetkinen. Kuljeta sitten jadea mukanasi suoja-amulettina.

Vuorikristalli (kirkas kvartsi, vuorikvartsi) => Kirkkaita kvartsikristalleja arvostetaan suuresti niiden jäämäisen kauneuden takia sekä niiden hyödyllisyyden vuoksi. Sen värit voivat olla kristallin kirkas, hieman sumea tai melkein himmeä. Kaikissa värivariaatioissa on kristallin hyödyt ja merkitykset. Kaikki kvartsin eri muodot tuovat erinomaista psyykkistä suojelua ja kykyä kohottaa tietoisuutta ja avata ylempiä chakroja.

Kirkas kvartsi parantaa yhteyksiä henkisen ja fyysisen maailman välillä vahvistamalla kommunikaatiota. Sen uskotaan olevan äitimaan korkeimpia lahjoja ja auttavan kaikkien maallisten elementtien yhteyksissä. Kiven merkitys liittyy myös sen mestariparantajan ominaisuuksiin. Kirkas kvartsi on erittäin arvostettu kyvystään puhdistaa negatiivisuutta mielestä, jotta se kykenee vastaanottamaan korkeampaa henkistä tietoa. Sitä pidetään kaikkien parantavien kiteiden päällikkönä sen kyvyn vuoksi nostaa ja vahvistaa muiden kiteiden parantavia värähtelyjä. Kirkkaan kvartsin hyöty on, että se avaa kanavia, jotta energian virtaus ja kommunikointi paranee. Elämä sopusoinnussa ympäristön ja muiden ihmisten kanssa on yksi tärkeimmistä kiven hyödyistä. Se tallentaa tietoa ja nostaa havaintokykyä. Lisäksi se muodostaa suojelevan esteen sille, ettei negatiiviset energia voi tulla läpi.

Chakrat: Kruunuchakra. Mutta vuorikristalleja voi käyttää myös muissa kehon chakroissa puhdistamassa tai asetella niitä kehon ympärille puhdistamaan ja hoitamaan auraa.

• Kirkkaat kvartsit voivat parantaa verenkiertoa ja immuunijärjestelmää; se parantaa energian virtausta ja tasapainoa kehossa. • Migreeni, päänsärky, matkapahoinvointi ja huimaus, näitä kaikki on hoidettu tällä kivellä. • Voi parantaa aineenvaihduntaa, auttaa painonpudotuksessa ja lievittää uupumusta. • Läpinäkyvä kvartsi voi auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta sekä korjaamaan ruuansulatuskanavan, virtsarakon ja munuaisten häiriöitä. • Tiedetään myös lievittävän kipua loukkaantumistilanteissa esim. hoitaa palovammoja ja vähentävää rakkuloita. • Tunnetasolla muuttaa negatiivista positiiviseksi

Historiassa: Kirkkaita kvartsikiviä on arvostettu antiikin ajoista niiden upeiden heijastavien ominaisuuksien vuoksi, sekä niiden parantavista ja suojaavien vaikutusten takia. Kvartsin nimi on peräisin eurooppalaisesta sanasta "quarz". Kirkkaita kvartsikiviä löytyy kaikkialta maailmasta. Sitä kutsutaan myös kivi- tai jääkiteeksi sen jäisen kirkkaan kvartsivärin takia. Kreikan sana jäälle on krystallos ja tästä sai alkunsa yksi sen nimivariaatio. Eli kiveä sanotaan kirkkaaksi kvartsiksi tai vuorikristalliksi.

Kirkkaiden kvartsikivien uskottiin (ja edelleen uskotaan) olevan todellisia eläviä olentoja, jotka hengittävät vain kerran vuosisadassa. Muutamat kulttuurit uskoivat, että läpinäkyvät kvartsikiteet ovat jumaluuden ruumiillistumia. Muinaiset egyptiläiset käyttivät monenlaisia koruja, jotka oli koristeltu kirkkailla kvartsikivillä. Läpinäkyviä kvartsikiteitä käytettiin monin tavoin niiden parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Muinaiset egyptiläiset muotoilivat kirkkaita kvartsikiviä amuleteiksi, jotka haudattiin kuolleiden kanssa, jotta niiden voimia ja jäistä kauneutta voitaisiin arvostaa myös kuoleman jälkeisessä elämässä.

Muinaiset roomalaiset ajattelivat, että läpinäkyvä kvartsi oli jäätä, joka oli kiinteytynyt ajan kuluessa ja tämä uskomus muodosti myös heille kiven merkityksiä ja käyttötarkoituksia. Korkeassa sosiaalisessa asemassa olevat naiset pitivät pyöreitä kirkkaita kvartsipalloja käsissään, jotta ne viilentäisivät heitä kuumalla säällä. Sinettisormuksia muotoiltiin kirkkaasta kvartsista ja niitä käytettiin sen viilentävän vaikutuksen vuoksi.

Kirkkaita kvartsikiviä käytettiin aloittamaan pyhiä tuliseremonioita kiitoksena jumalille. Läpinäkyvä kvartsi kristalli asetettiin puulastujen päälle aurinkoon ja tämä aiheutti puulastujen savuamisen sekä lopulta niiden syttymisen tuleen. Kirkkaita kvartsikiteitä käytettiin ihohaavojen "polttamiseen" (sulkemiseen). Auringon säteen taittumista kirkkaasta kvartista ja sen hyödyntämistä sanotaan juontavat juurensa jo Atlantin ja Lemurian aikoihin. Afrikkalaiset heimot, atsteekit, egyptiläiset, alkuperäiskansojen intiaanit, roomalaiset ja skottilaiset arvostivat kaikki läpinäkyviä kvartsikiteitä niiden parantavien ominaisuuksien vuoksi. He käyttivät kirkkaita kvartsikiviä meditaatiossa tehostamaan henkistä kehitystä ja puhdistamaan pahat taikuusloitsut.

Väritöntä kvartsia löytyy nykyään mikrofoneista, tietokoneen muistipiireistä, radiovastaanottimista ja -lähettimistä, ultraäänilaitteista, kelloista ja monien muun tyyppisten elektronisten laitteiden piireistä. Kirkkaita kvartsikiteitä voi ohjelmoida. Tästä syystä on erittäin suositeltavaa, että uusi kirkas kvartsikide ohjelmoidaan heti positiivisella energialla. Oikein ohjelmoitu kirkas kvartsi- tai jalokivi säteilee tämän positiivisen energian takaisin huoneeseen.

Unakiitti => Unakiitti herkistää sinua tuntemaan energioita ympärilläsi sekä myös maan energioita. Kivi vaikuttaa erityisesti tunnekehoon. Kun meditoit kiven kanssa, se tuo energiakenttääsi voimakkaita, mutta samalla lempeitä värähtelyjä ja auttaa sinua päästämään irti menneisyydestä ja elämään tässä hetkessä toteuttaen unelmiasi. Unakiitti on yksi parhaimpia luonnon parantajakiviä sydämelle ja mielelle. Monesti annamme, annamme ja annamme itsestämme: rakkautta, energiaa, hyvyyttä jne. Unakiitti auttaa säilyttämään tasapainon; pysyt energisempänä ja pystyt yhtälailla antamaan sekä vastaanottamaan. Jos pidät kiveä kolmannen silmän päällä, se auttaa psyykkisten visioiden näkemisessä ja visualisoinnissa. Jos tahdot parantaa äiti maata, niin kiven voi laittaa paikkaan, missä maan energia on häiriintynyt. Se auttaa vähentämään myös elektromagneettisen saasteen vaikutuksia. Tuo itseluottamusta ja auttaa kontrolloimaan loitsuja. Kiveä voi käyttää apuna myös, jos tahdot saada yhteyden omaan voimaeläimeen ja sen viesteihin.