Divination apuvälineet 

On paljon erilaisia menetelmiä, joita voi käyttää tulkinnan apuna kuten heilurit, spiritismilaudat (ouija), scrying välineet (peilit, kulhot, heijastavat pinnat), tarot kortit, kristallipallot, riimut, kristallimandalat jne.  Tässä alla muutamia esimerkkejä. 

Heiluri

Heilurilla voi kysellä perinteiset kyllä/ei kysymykset tai sitä voi käyttää selvittämään kehon energiakentän tilaa ja tukoksia. Heiluria voi käyttää esim. chakrojen avaamiseen. Jos intuitio ei toimi, voit heilurin avulla valita itsellesi sopivimmat vaatteet tai tunnustella sopiiko joku ruoka sinulle sillä hetkellä tai ei. Käyttöperiaatteita on paljon. Käy tutustumasssa heilureihin kaupassani.

Kivimagia eli kristallit/kivet

Kivillä ennustamista on yksi metodi, jota on käytetty todella pitkään. Yleensä valitaan sellaiset kristallit, joilla on erityinen merkitys ja ne heitetään alustalle ja niiden muodostama kuvio tai layout tulkitaan. Suosittuja kiviä käyttää ovat mm. ruusukvartsit, ametistit, fluoriitti, mutta voit käyttää mitä tahansa kiviä, jotka tuntuvat värähtelevän itsellesi tai jos tahdot tietyn värisiä kiviä tähän työskentelyyn. Tähän voi myös kehittää oman tulkintamenetelmän. Voit esim. valita pussiin omia kiviä, joiden merkitykset ja symbolit tiedät hyvin ja nostaa sitten kiviä tiettyyn asiaan tai heittää ne alustalle tulkittavaksi. Voit myös rakentaa ns. kristallimandaloita eli asetella kristalleja tiettyyn kuvioon ja keskittää se johonkin asiaan, kuten työprojektiin, ihmissuhteeseen, terveyteen tai yhdistää kristallimandala loitsuun, manifestointiin jne.   

Kristallipallo

Kristallipallo on yksi katsomisen apuväline ja siinä voi käyttää joko lasikristallia, jolloin pinta on todella sileä ja pallo "virheetön" tai voit käyttää aidosta vuorikristallista tai muusta kristallista tehtyä palloa, jolloin pallossa on myös kiven omia kuvioita, jotka herättävät alitajuntaa toimimaan. Shamaanittarella on sekä että eli löytyy lasista tehty kristallipallo että vuorikristallista tehty ja jostain syystä tuo aito kivipallo vie aina voiton. Nämä ovat makukysymyksiä ja kannattaa valita kristallipallo sen mukaan, mikä tuntuu vetoavan sinuun eniten.

Pyöreys edustaa symbolisesti ykseyttä, kokonaisuutta, täydentymistä, karmaa ja syklisiä energioita. Pallon muoto lähettää värähtelyjä tasaisesti kaikkiin suuntiin ja pitää energian virtaavana. Pallon sileä pinta helpottaa selkeää kommunikaatioita ja ne ovat erinomaisia työkaluja intuitiivisessa työskentelyssä. Eri kivistä tehdyt kristallipallot ovat hyödyllisiä puhdistamaan ja parantamaan aurakentän vuotoja. Ne ovat myös kivoja "stressileluja"; pallojen pyörittely kädessä helpottaa lieventämään stressiä. Kun palloa pitää kädessä kiven parantava värähtely vaikuttaa aurakenttään muuttaen sen energiaa. Kristalliipalloja voi myös käyttää meditaation apuna eli ne tarjoavat hyvän keskipisteen harjoituksissa. 

Tarot

Tarot-korttien lukeminen on ollut suosittua 1700-luvulta lähtien, vaikka itse kortit ovat olleet olemassa satoja vuosia ennen tätä. Kortteja valitessa on tärkeää valita sellaiset, jotka puhuttelevat sinua. Houkuttaako sinua ns. vanhan metodin tarot vai pidätkö modernimmasta designista. Erilaisia tarotpakkoja on satoja, voit lähteä liikkeelle jollakin pakalla ja jos koet ettei se keskustele kanssasi tarpeeksi hyvin, niin kannattaa kokeilla joitakin muita kortteja. Kannattaa tutustua tarotkorttien merkityksiin ja symboleihin yleisesti (kirjallisuutta on olemassa ja netistä löytyy myös merkityksiä taroteihin) ja antaa sitten oman intuition puhua kun alat harjoittelemana korttien kanssa. Viestit voivat tulla erilaisten aistien kautta, voit nähdä asioita, voit kuulla, voit nähdä symboleita tai kuvioita, voit haistaa jotakin erityistä jne. Jokainen asia voi olla merkityksellinen etenkin jos teet tulkintaa jollekin toiselle. Tarot tulkintoihin on olemassa myös esimerkkipöytiä, joita voi käyttää tai sitten voi luoda oman tulkintamallin. Pääasia että korttien kanssa työskenteleminen on rentoa ja saat oivalluksia itsellesi tai toisille.

Spirit Board/Spiritismilauta/Ouija

Ouija-lauta eli kansankielellä tunnetummin Spiritismi-lauta, jolla voi ottaa yhteyttä henkimaailmaan tai kuolleisiin ja saada heiltä viestejä. Automaattikirjoituksen puolella ouija lautojen käyttö mainitaan yhtenä aikaisimmista metodeista. Hieman samanlainen maininta löytyy Kiinasta n. 1100 e.Kr. Siellä metodi tunnettiin nimellä fuji "lankulle kirjoittaminen". Sen tarkoitus oli saada yhteys kuolleisiin ja henkimaailmaan. Tämän käyttö oli keskeisessä merkityksessä Quanzhenin koulussa, jossa siihen liitettiin myös erityistiä riutaaleja. Qing Dynastian aikana tämän käyttö kiellettiin. Samantyyppisiä metodeita henkikirjoituksesta on löydetty Kreikasta, Roomasta, Intiasta ja Keski-Euroopasta. Myöhemmin 1900 luvulla lautoja myytiin uutuutena eli bisnemiehet Elijah Bond ja Charles Kennard saivat idean patentoida lauta, johon oli painettu aakkoset. Kennardin työntejkijä William Fuld otti haltuunsa puhuvien lautojen tuotannon ja vuonna 1901 hän aloitti omien lautojensa tuotannon, nimellä "Ouija".

Scrying Art "katsominen"

Peiliin katsominen eli "Scrying Art" on pyhää ja vanhaa. Monesti ennustamisen, tulevaisuuden näkemisen tai tulevan ennakoinnin harjoittajat käyttivät tummia heijastavia pintoja, kuten kaivon tummaa vettä tai obsidiaanista hiottua ja tasoitettua palaa. Tätä taitoa alettiin kutsua nimellä "katsominen", se tarkoittaa meditatiivisen tai transsinomaiseen tilaan pääsemistä, jossa ajatukset ja ulkoiset häiriötekijät lakkaavat ja alitajunnasta tulee vahva ja selkeä. On pitkään ajateltu, että peilit ovat suora portti henkimaailmaan, joiden kautta edesmenneet rakkaat, enkelit ja henget pääsevät välittämään viestejä, varoituksia tai henkisiä oivalluksia harjoittajalle. Viktoriaanisella aikakaudella uskottiin laajasti, että kuolleen rakkaan henki voi juuttua talon peileihin, joten kuolemanhetkellä perheet peittivät mustalla kankaalla kaikki peilit, jotta henki ei hämäänny peileistä ja pääsee jatkamaan matkaa taivaaseen.

Noidat ja shamaanit pitävät katsomispeilinsä yleensä mustaan kankaaseen käärittynä, koska se pitää portaalin suljettuna, silloin kun sitä ei tarvita tai peiliä käytetä. Tätä "scrying" taitoa ei pitäisi ottaa kevyesti, mutta sitä ei myöskään tarvitse pelätä (ei kannata tehdä tätä harjoittelua, jos se pelottaa). Meillä kaikilla on voima "katsomiseen" mutta se on taito, joka vaatii harjoittelua. Kun mielen äänet vaimenevat meditatiiviseen tilaan päästessä ja antaa henkimaailman olla vuorovaikutuksessa alitajunnan kanssa, niin viestit, kuvat ja sanat tulevat selkeämmin esiin. Kun työskentelee tietoisesti katsomispeilien kanssa, voi ympäröidä itsensä suojaukselle, jotta mikä tahansa henki ei tule läpi. Peili tai katsomisen apuväline olisi hyvä säilyttää suojassa, kun et käytä sitä ja pelkästään "omissa hyppysissä".