Unisieppari, vaalea peurannahka

Sieppari, jossa on vaaleanruskea nahka, koristehelmet ja sulat. Nahka on peuran nahkaa ja sieppareiden koristehelmien värit vaihtelevat. Tämän siepparin kehikon halkaisija on 7,5 cm.

Merkitys ja tarkoitus: Unisieppareita kutsutaan joskus "pyhiksi porteiksi", ne ovat talismaaneja, joilla suojellaan nukkuvia (erityisesti lapsia ja muita herkkiä sieluja) pahoilta unilta ja painajaisilta. Unisieppari ripustetaan sängyn päällä mielellään sellaiseen paikkaan, mihin aamuauringon säteet osuvat. Yöllä se houkuttaa/ sieppaa kaikenlaiset unet sekä ajatukset verkkoonsa. Hyvät unet pääsevät läpi ja liukuvat lempeästi höyheniä pitkin niiden alla nukkuvaan henkilöön. Huonot unet jäävät suojelevaan verkkoon ja tuhoutuvat päivänvalossa.

Tekijä: Valmistettu käsityönä Navajo resevaatissa (Navajo Nation). Sylvia Jackson sekä muu joukko Navajo naisia, joiden lapset auttavat heitä näissä perinteisesti tehdyissä käsitöissä. He valmistavat luusta ja helmistä tehtyjä koruja, sieppareita, sulkaviuhkoja ja medicine pussukoita.

19,00 €