Vegvisir kompassi ja Hamsa käsi

31.01.2024

Vegvisir on islantilainen maaginen symboli, joka auttaa sen kantajaa löytämään tiensä vaikeissa sääolosuhteissa sekä muissa vaikeissa olosuhteissa. Tämä symboli on peräisin 1600-luvun islantilaisesta grimoiresta nimeltä Galdrabók (magic book). Vegvisir kuvataan usein pyöreänä kahdeksansakaraisena tähtenä, joista jokainen sakara osoittaa eri suuntaan. Tässä mallissa on myös riimut vegvisirin ympärillä. Nykyaikaisessa kulttuurissa Vegvísiria kutsutaan viikinkikompassiksi, riimukompassiksi tai "Näytä tie".

Tämä tuote on Shamaanittaren omaa mallistoa eli käsityönä tehty ja viimeistelty Suomessa. Jokainen tuote on myös hiottu ja maalattu käsin. Pieniä eroja voi olla käsityön vuoksi tuotteiden välillä. Tämän Vegvisirin värit ovat mattamusta ja metallinhohtoinen hopea. Kompassin materiaali on sementtiseos.  

Hamsa suitsuketelineisiin saatavilla mallit: Suojelu (musta-hopea) ja Siunaukset (valko-kulta). Hamsa käsi on yleinen merkki suojelusta ja voimasta, sen symbolinen merkitys juontaa juurensa muinaiseen Mesopotamiaan. Hamsa käsi tunnetaan Islamissa Fatiman kätenä ja juutalaisuuden Miriamin kätenä. Sen sanotaan suojaavan pahalta silmältä ja kaikilta negatiivisilta energioilta. Kädessä sormet voivat olla levitettyinä erilleen pahan torjumiseksi tai sormet yhdessä tuomassa onnea. Hamsa käsi voidaan laittaa ylös tai alaspäin. Jos sormet osoittava ylöspäin, se on suojelua ja jos sormet osoittavat alas, se on siunauksia. Hamsa käsi edustaa kehon viittä chakraa ja numerologiassa 5 on muutos ja uuden energian saapuminen. Tämä tuote on Shamaanittaren omaa mallistoa eli käsityönä tehty ja viimeistelty Suomessa. Jokainen tuote on myös hiottu ja maalattu käsin. Pieniä eroja voi olla käsityön vuoksi tuotteiden välillä. Tuotteiden materiaali on sementtiseos.