Suitsuke, Rosmariini

Laadukasta käsin poimittua ja sidottua rosmariinia suitsukenippuna. Kasvatettu yhteistyökumppanin luomufarmilla Kaliforniassa. Suistukenipun koko: pituus n. 10-11 cm ja halkaisija 3 cm.

Rosmariini on yksi tärkeimmistä vanhoista maagisista yrteistä. Rosmariiniyrtin irtonaisia lehtiä poltetaan kulttuureissa ja uskonnoissa enimmäkseen puhdistus- ja henkisiin tarkoituksiin. Rosmariini suojelee pahoja henkiä ja negatiivisuutta vastaan. Se on myös hämmästyttävä muistin parantaja eli vahvistaa muistia ja saa ajatuksen selkeyttä. Myös sairauksien ehkäisijä. Rosmariiniyrtti on myös voimakas psyykkisten aistien avautumisessa ja suojelemisessa sekä mielen puhdistamisessa. Rosmariini on rakkauden symboli monien kulttuurien keskuudessa, sillä on erittäin stimuloiva tuoksu, joka edistää muutosta ja kasvua.

Rosmariinin kansanperinnettä on valtava määrä. Sitä on käytettypuhdistavana suitsukkeena hyvin pitkään. Se miellettiin Afroditeen/Venukseen (Rosmaryn nimi tarkoittaa latinaksi "meren kastetta"). Keskiajalla morsiamet käyttivät rosmariinia ja häävieraat kantoivat sitä rakkauden ja hyveen merkkinä. Vaikka rosmariinia pidetään nykyään yleisesti maskuliinisena-/aurinkoyrttinä, feminiininen mielleyhtymä oli aikoinaan vahvempi. Vanha sanonta kuuluu: "Missä rosmariini kasvaa, siellä nainen hallitsee." Sanottiin, että rosmariini kukoistaa vain puutarhassa, jossa talon rouva käytti housuja. 

Alkuperä ja ympäristöinfo: Rosmariini tulee minulle suoraan viljelijältä eli yhteistyökumppanillani on oma maatila Kaliforniassa, jossa he viljelevät mm. valkosalviaa, rosmariinia, artemisiaa, maarianheinää ym. Viljelty rosmariini on luomua eli viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita ja korjuun jälkeen yrtit kuivatetaan huolellisesti perinteitä vaalien.


9,00 €